Pijn rechterzij/schouderblad

  • #1

    Hallo allemaal.

    Rond juni 2011 kreeg ik last van stekende pijnen in mijn rechterzij met uitstraling naar mijn rechter schouderblad. Huisarts heeft aantal dingen laten onderzoeken : longfoto en echo en uiteraard het standaard bloedprikken en urineonderzoek. Was allemaal niets op te zien. Huisarts zat zelf met zijn handen in zijn haar en heeft mij doorgestuurd naar Eerste Hulp. Daar hebben ze toen geconcludeerd (na het bekijken van dezelfde echo waar in eerste instantie niks op te zien was) dat ik een chronisch ontstoken galblaas had. Zo'n week later hebben ze via een kijkoperatie mijn galblaas verwijderd.
    Echter heb ik nu na bijna een jaar nog steeds last van dezelfde klachten. De pijn en steken worden erger bij inspanning. Het is geen pijn die in aanvallen komt, maar een pijn die alle dagen aanwezig is. De ene dag heftiger dan de andere dag. Omdat ik uiteindelijk in de ziektewet raakte omdat ik niet kon werken met de pijn, nog een hele reeks onderzoeken gehad waaronder een botscan en een MRI. Hier kwam ook niets uit. Vervolgens op verzoek van de huisarts maar naar een fysiotherapeut. (Het zal wel een spieren kwestie zijn) Zij kan ook haar vinger niet op mijn pijnklachten leggen. Ik ging 3 x per week naar de sportschool maar ook dit mocht niets baten.
    Ik ben 22 , wordt eind dit jaar 23 en ik ben ten einde raad. Ik vindt mezelf nog veel te jong om nu al met zoveel pijn rond te lopen.

    Heeft iemand soort gelijken klachten of heeft iemand een idee wat het misschien zou kunnen zijn ? Op alle forums die ik lees praten ze snel over urineweg infecties, maar volgens de huisarts/ziekenhuis waar ze meerderen malen mijn bloed en urine hebben gecontroleerd is er niets te vinden.

    Ik kijk uit naar reacties die mij hopelijk verder opweg kunnen brengen 🙂

    Steeffje

    Reageer
    #2

    Drink je wel genoeg? Het zou kunnen dat het gewoon de bekende steken in je nier / mild zijn maar voel je het rechts, schouder zit in het zelfde zenuw-segment om het even simpel uit te leggen en daarom voel je die ook..

    Reageer
    #3

    Hoi Steeffje, hoe is het nu met je. Enig idee wat het was en heb je er nog last va ?

    Reageer
    #4

    Ben je al een keer bij een chiropractor geweest? Misschien zit e rechterkant van je rug vast ofzo? Ikzelf heb ook vaak last van rechterschouder en rechterkant van mijn rug. Nadat ik een chiropractor heb bezocht werd dit wel beter. Alleen moet ik wel elke maand terugkomen. Ik ben zelf ook 22.

    Groetjes jantine

    Reageer
    #5

    CANS staat voor Complaints of Arm Neck and/or Shoulder - klachten aan arm nek en/of schouder. CANS is een model dat sinds 2004 in Nederland gebruikt wordt en waarin 23 aandoeningen beschreven zijn. Behalve de wat 'duidelijker' te diagnosticeren aandoeningen is hierin een restgroep voorzien: A-specifieke CANS.

    CANS is evenals RSI geen diagnose op zich, maar is een typering voor werkgerelateerde aandoeningen die behandeling behoeven. Een goede diagnose stellen blijft van belang. Het CANS-model is daarvoor een hulpmiddel.

    Hoewel het CANS-model een goede basis biedt voor een eenduidige benadering van het klachtenbeeld heeft de toepassing en het gebruik van de term CANS in Nederland voor veel verwarring gezorgd. Buiten Nederland bestaat deze term niet en het publiek, de onderzoekssector en veel behandelaars geven aan met het begrip niet goed uit de voeten te kunnen (bron: RSI Patiëntenvereniging). Om die reden wordt het opportuun geacht de term "RSI" te blijven gebruiken, of de internationaal meer gebruikelijke term "musculoskeletal disorders" (MSD's).

    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/CANS

    Reageer
    #6

    Steefie heb je u lever laten controleren?laat zeker nmr doen en echo voor je organen.is heel belangrijk.hoop echt dat je snel vind wat het is want ik weet wat het is om elkedag met pijn rond lopen.

    Reageer
    #7

    Beste Steeffje, na enkele jaren vond ik je verhaal. Allereerst wil ik graag weten hoe het inmiddels met je gaat. Ik herkende je verhaal direct omdat ik met dezelfde problemen worstel. Na echo's allerlei andere onderzoeken is er bij mij niets te vinden. Uitermate frustrerend.
    Ik ben wel al 61 jaar maar door de aanhoudende pijn zijn er tal van belemmeringen zoals sporten en werken.
    Ik hoop dat je toch wat nuttige tips voor me zult hebben om te weten welke kant ik op moet.
    Met vriendelijke groet Rik Greevink

    Reageer
    #8

    Beste,

    Sinds een paar dagen heb ik dezelfde pijn maar mijn galblaas is am uitgehaald...ik begin stilletjes aan te panikeren... Als het niet beter is morgen, ga ik naar de dokter moeten gaan...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Pijn rechterzij/schouderblad


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief