Klein, paars, gevoelig bultje bij de anus

  • #1

    Hallo,

    Laat ik beginnen met zeggen dat ik geen type ben die direct naar de huisarts vliegt - al helemaal niet wanneer het op dit soort dingen aankomt.

    Ik heb een klein bultje ontdekt bij mijn anus. Deze ziet er paars achtig uit, is gevoelig als ik eraan zit, en als ik mijn anus te ver spreid komt er ook een beetje bloed weg daar. Het zorgt ook vaak voor jeuk.

    Ik zit vanuit mijn studie en hobby nogal veel op m'n reet, en merk wel dat ik niet tot nauwelijks last van jeuk heb als ik een paar weken op vakantie ben en dus niet zoveel zit.

    Zou dit een kleine aambei zijn?

    Ik heb er wel een foto van voor de 'liefhebbers': http://img443.imageshack.us/img443/4889/20120313030534gp.jpg

    Ik zit te denken om Hemoclin te halen en het er 2 á 3 keer daags erop te sprayen, en als het na een week of 2 nog niet weg is dan zal ik de huisarts eens raadplegen.

    Maar ik dacht, misschien weten jullie wat het is. Ik heb het volgens mij al jaren dus echt ernstig lijkt het mij ook weer niet..

    Bedankt.

    Reageer
    #2

    Je kunt bij drogist of apotheek aambeienzalf kopen maar laten we wel afspreken dat als het niet over gaat na b.v. 3 weken, dat je dan toch even naar de huisarts gaat, dat is helemaal niet raar. Zorg voor een goede stoelgang, eet voldoende vezels, drink voldoende en beweeg, daarmee voorkom je aambeien.

    Reageer
    #4

    Ik denk meer dat het met de leeftstijl te maken heeft eerlijk gezegd. Bewegen doe ik wel met 3x fitness per week, maar daarbuiten niet zoveel ivm werk/school/hobby dan zit je hele dagen. Krijg ook weinig vezels binnen omdat ik alleen wit brood eet en niet zo'n fan ben van groente en fruit. Ook drink ik veel maar is het voornamelijk Cola Light, en ik las ook al dat teveel koolzuurhoudend drinken slecht is.

    Aan de symptomen te zien zoals ik in de openingspost omschreef denk ikzelf aan aambeien... en daarvoor wil ik mij eigen niet vernederen bij de huisarts. Zoals ik al aangaf merk ik er niets van als ik op vakantie ben, dan is het plots een andere leefstijl in de zin van bijna niet zitten maar vooral veel beweging.

    Heb Hemoclin spray gehaald, ben benieuwd. Maar weet niet of ik wel naar de HA ga als het dan nog niet verdwijnt. Heb al veel rondgelezen over dit via Google en in vrijwel alle gevallen is het niet kwaadaardig... gewoon lastig en vervelend. Anderen spreken weer van een huidzakje.

    Reageer
    #5

    Ik heb precies hetzelfde knobbeltje ik merk er helemaal niks van maar t zit er wel is het bij jou nog weggegaan of heb je het nog steeds ?

    Reageer
    #6

    Het lijkt op een klein puistje met gestold bloed erin kan ik er niet met een naald in prikken ofzo zodat t open gaat en dan weer laten genezen?

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik heb dus ook last van een paars bultje op mijn anus.
    Hij voelt wel gevoelig en kom meer te voorschijn als ik gepoept heb.
    Wat kan het zijn een aambei als iemand het weet zou fijn zijn ik heb een foto
    Het voelt ook erg dik aan

    Groet hannah

    Er zit een foto bij

    Reageer
    #8

    Dat lijkt inderdaad op een flinke aambei.
    Ga met de klachten naar je huisarts.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Klein, paars, gevoelig bultje bij de anus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief