Steken in rug/zij

  • #1

    Beste mensen,

    ik heb de afgelopen dagen steken in mijn rug/zij.
    De steken zitten ter hoogte van mijn onderste ribben.
    Het zijn steken die erg kort maar wel hevig van duur zijn.

    Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Ik ben iemand die last heeft van hypermobiliteit, mogelijk ziet iemand een verband?

    Reageer
    #2

    Heb je toevallig vreemd bewogen de afgelopen tijd waardoor jouw hypermobiele steunweefsel een irriterende reactie zou kunnen veroorzaken? Los van deze gedachte is het bij acute medische problemen altijd verstandig een arts te raadplegen die je kan onderzoeken en zo een diagnose kan stellen. Als de klachten niet ernstig zijn, zou je kunnen overwegen het even aan te zien, maar als je je ernstige zorgen maakt, ga dan gewoon naar de huisarts want de mogelijke oorzaken van steken t.h.v. de onderste ribben zijn legio. Een eenvoudige gedachte om deze oorzaken eens na te gaan is de weefsels te beschouwen die op de door jou ervaren plek liggen, namelijk de nieren, de milt (links of rechts of situs inversus), de lever (idem), de pancreas, de galblaas, botten, spieren, pezen en huid...

    Reageer
    #3

    Hallo Mathilde, bedankt voor je reactie.
    Ik heb voor mijn doen niet echt vreemd bewogen, het is eigenlijk vooral als ik zit. Ik denk dat ik het voorlopig maar even aan ga zien, kijken of het blijft of dat het vanzelf weg trekt. Iedergeval bedankt voor je advies.

    Reageer
    #4

    Als je last hebt van het steunapparaat bij een bepaalde houding, dan zou een therapie waarbij je hulp en advies krijgt over jouw lichaamshouding je misschien goed kunnen helpen. Heb je wel eens aan Mensendieck gedacht? Dat wordt ook vergoed door de zorgverzekering. Vraag er eens naar bij de huisarts!

    Reageer
Reageer op: Steken in rug/zij


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief