Druk en pijn bij sternum, uitstraling naar schouder en bovenrug

  • #1

    Ik stel m`n vraag maar hier omdat ik niet weet in welk subforum de vraag thuis hoort.

    Ik heb sinds anderhalve week ongeveer, steeds pijn op m`n borst en onder m`n linker schouderblad. Soms niet alleen daar maar het hele bovenste gedeelte van m`n rug, schouders en nek. Omdat het erger word ben ik me meer zorgen gaan maken.

    De pijn op m`n borst zit in het midden, waar het sternum zit. Ter hoogte van de tweede rib ongeveer (van bovenaf naar beneden geteld)
    Als ik op die plek druk tijdens zo`n pijnaanval doet het daar nog meer zeer, alsof er daar een grote blauwe plek zit maar dat is niet zo.

    Er is verder helemaal niets gebeurd met die plek, geen blessure.
    Gisteren was de pijn even een paar uren weg. Na het douchen had ik ineens de behoefte om te gaan zitten en deed dat terplekke in de badkamer op de grond. Daarna was de pijn in een nieuwe hevigheid terug. De hele nacht is het vrij scherp geweest.
    Een gek iets is dat wanneer ik helemaal stil ga liggen op m`n zij, ik de pijn niet voel. Zodra ik ietsje beweeg steekt het weer door m`n borst en rug heen, dan is het weer heftig.
    Het is dus een gevoel van druk en het komt in steken wanneer ik beweeg. Als ik de druk dus verhoog door erop te drukken met m`n hand, dan word het erger. Het straalt dan ook uit naar m`n hele bovenrug.

    Wat is dit toch?
    Moet ik hiermee naar de huisarts of is het iets onschuldigs? Ik ben niet duizelig of benauwd, heb geen verhoging. Ik lees overal op het internet dat pijn aan het sternum meestal onschuldig is.
    Maar het geeft me toch zorgen omdat ik de pijn niet begrijp en omdat het best hevig is af en toe. Ik woon alleen dus er is ook niemand die het op zou merken als er iets mis gaat.
    De huisarts heeft het erg druk, dus ik bel liever niet zomaar. Maar het maakt me een beetje bang dus ik twijfel.

    Reageer
    #2

    De pijn werd erger, waarop ik toch naar de dokter ben gegaan.
    Die zegt dat ik het symdroom van Tietze heb. Het is niet gevaarlijk, onschuldig dus, maar wel pijnlijk soms.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Bedankt voor de link, ik heb er gekeken.
    Op het moment gaat het aardig, wel af en toe pijn maar niet meer zo erg als die ene nacht tot nu toe.
    Wel maakt het me treurig als ik bedenk dat het nog heel lang gaat duren voor het weer weg gaat.
    Op sommige plekken schrijft men zelfs dat het helemaal niet meer over gaat..
    Ik ben pas 27, en beweeg nu helemaal stijf, in elkaar gebogen en langzaam. Dat hoort toch niet nu al.. voor m`n gevoel.
    Natuurlijk zijn er veel mensen die jong al iets hebben, en ook veel ergere dingen dus eigenlijk vind ik dat ik me niet aan moet stellen. Maar toch maakt het me treurig.

    Misschien ook wel simpelweg omdat ik sommige nachten niet goed slaap omdat het zeer doet. Dan voel je je overdag toch ook wel minder goed psychisch en emotioneel. Ik heb ook ADD en voel me sneller 'niet goed' dan andere mensen van m`n leeftijd. Ik slik er geen medicatie tegen.

    Ik heb op het moment trouwens ook dat ik steeds wakker word omdat ik me terwijl ik slaap steeds flink verslik in speeksel. Ik word dan tot tranen aan toe hoestend en proestend wakker. Ook niet echt goed voor de nachtrust.
    Ik denk dat ik me gewoon down voel omdat ik slecht slaap, en misschien wel niet omdat ik Tietze heb. Al is dat wel wat m`n hoofd er van maakt af en toe.
    Ik kan m`n verhaal ook gewoon nergens kwijt, niemand snapt ADD, niemand snapt hoe het is om altijd moe te zijn, en niemand kent Tietze. De laatste is het minst erg.
    Ik voel me erg alleen en kan geen steun vinden.

    Reageer
    #5

    Ik begrijp niet alles wat je schrijft, maar mag ik vragen of jij aan sport doet? En hoeveel dagen en hoeveel uur per week?

    Reageer
    #6

    Het heeft niet met sport te maken. Het syndroom van Tietze geeft pijn aan de borst, die minder is als je wat meer in elkaar gedoken zit. Dus het zorgt ervoor dat je altijd in elkaar gedoken gaat zitten als het zeer doet.
    De pijn zorgt ook voor slecht slapen.
    Is dit wat je niet begreep?

    Ik sport niet meer, vroeger wel. Ik hield van golfsurfen en wandklimmen.
    Ook van backpacken, wat ik als sport zie.
    Maar ik heb geen geld meer voor die dingen + ze doen zeer dus dat gaat niet.

    Reageer
    #7

    Ik heb het zelf ook en ik merk dat op momenten dat ik stress heb er meer last van heb. Ik ben zelf 17 en heb bet nu anderhalf jaar schijnt best regelmatig voor te komen.het is erg vervelend maar je leert er een soort van mee leven. Nou heb ik zelf wel ergere dingem aan me hoofd dus mischien dat het voor mij iets kleins is. Maar ik wens je veer sterkte

    Reageer
    #8

    hallo ik heb ook die pijnen komt van uit de rug uitstralend naar de borst en onder de borst, hoe zit et bij jou met de pijn? ik heb ook een maagbreuk dat is juist de plaats waar ik die pijn voel denk om naar de pijn bank te gaan want die pijn gaat bij mij niet over

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ben geopereerd van een maagbreuk sinds 3 jaar sindsdien ook syndroom van Tietze (volgens pijndokter) reeds 2 infiltraties gehad , voor het ogenblik echt niet te doen, moet op 15/01 terug bij pijndokter, hoop dat dit de laatste keer is. Telkens meer pijn na infiltratie, dokter beweert dat dit normaal is en dat sommige er niet afkomen , normaal zouden 3 infiltraties moeten helpen, dus afwachten

    Reageer
Reageer op: Druk en pijn bij sternum, uitstraling naar schouder en bovenrug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief