Pijn aan onderrug met soms uitstraling naar benen

  • #1

    Ik heb sinds een aantal weken pijn aan mijn onderrug en soms met uitstraling naar mijn benen...
    Het liggen doet vooral pijn in bed
    en normaal als ik een hete douche neem doet het mijn rug goed
    maar vanmorge had ik ook een hete douche genomen en toen deed het onwijs pijn.

    Ik heb de pijn sinds dat ik in maart door mn rug ben gegaan 2 keer.

    Reageer
    #2

    Rugpijn met uitstraling naar de benen lijkt sterk te wijzen op een hernia van de rug. Hierbij is de disc van de nucleus pulposi beschadigd geraakt waardoor zenuwen bekneld kunnen raken.

    Reageer
    #3

    Wat zou ik daar het beste aan kunnen doen?
    Want mijn dokter zelf komt er maar niet achter wat het is...

    Reageer
    #4

    De behandeling is afhankelijk van de diagnose. En de diagnose kan alleen gesteld worden door een arts die u onderzocht heeft.

    Stel dat het een hernia is, dan lijkt in de eerste fase rust en gematigd bewegen totdat het pijn begint te doen de beste remedie. Meestal gaan hernia's vanzelf weer over, en wordt het door het lichaam zelf hersteld.

    Reageer
    #5

    [i]Probeer zoveel mogelijk gewoon te blijven bewegen en door te gaan met uw dagelijkse activiteiten. Maar vermijd houdingen en bewegingen die hevige pijn veroorzaken of de rug belasten.

    Kies de minst pijnlijke houding als u gaat liggen, bijvoorbeeld op uw rug met een paar kussens onder uw knieën, of op uw zij met half opgetrokken benen. Wanneer u van houding verandert, let er dan op dat u uw boven- en onderlichaam in één keer draait.

    Om uit bed te komen, gaat u eerst op uw zij liggen. Steek uw benen over de rand van het bed en druk uzelf met beide armen omhoog. Als u gaat liggen maakt u dezelfde beweging in omgekeerde volgorde.

    Als liggen de minst pijnlijke houding is, kunt u voor korte tijd bedrust nemen. Maar probeer er wel af en toe uit te komen. Dagenlang alsmaar in bed liggen is niet zinvol. Door bedrust verzwakken uw spieren en dat vertraagt het herstel.

    Probeer daarom, zodra bewegen geen heftige pijn meer veroorzaakt, weer in beweging te komen en uw activiteiten geleidelijk op te pakken. Als u dit niet goed lukt, kan een fysiotherapeut u hierbij begeleiden.[/i]

    Bron: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGpatientenbrieven/NHGpatientenbrief/PBL1c.htm

    Reageer
    #6

    Oke zou dat dan werken?
    Dat kussen gedeelte werkt wel met mate...
    Maar goed kan altijd een poging wagen...

    Reageer
    #7

    Ga naar de huisarts voor een betrouwbare diagnose en behandeling. Zolang je niet weet wat er aan de hand is, is het gissen naar de juiste behandeling.

    Reageer
    #8

    Ja dat klopt
    maar als mijn dokter blijft zeggen dat die het niet weet
    en als ik van een andere dokter (homeopaat) soort accupuntuur krijg
    wat nog werkt (in vorm van kleine bolletjes in mn oor)

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Pijn aan onderrug met soms uitstraling naar benen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief