Hevige pijn onderrug, rechterbeen en scheef bekken

  • #1

    Ik ben 18 jaar oud. Vanaf eind december had ik opeens een beetje pijn in mijn onderrug, werd steeds erger en uiteindelijk ook in mijn rechterbeen tot in mijn kuit dus was naar de dokter gegaan.
    volgens de dokter was het een hernia. ik moest paracetamol gebruiken als ik pijn had en naar de fysiotherapeut.
    de fysio deed massages en verder eigenlijk niets en het haalde ook niet veel uit voor mijn gevoel.
    Nu inmiddels 2 maanden later is de pijn nog veeel erger geworden dan het was.
    Het doet pijn rechts onderin mijn rug, loopt via mijn bil naar mijn knie, zeikant kuit, voorkant enkel en bovenkant voet.
    Ook staat mijn bekken echt ongelooflijk scheef.
    Zo erg dat je het gewoon supergoed ziet.
    er steekt aan de rechterkant dat bot van mijn bekken een soort van uit..
    Dit laten zien aan de fysio en dokter en ze zeiden allebei dat ik een verkeerde houding aanneem om de pijn te onderdrukken.
    Inmiddels gelukkig betere pijnstillers gekregen want paracetamols werkten totaal niet!
    slik nu ibuprofen.
    De pijn wordt erger bij lopen, lang stilstaan of lang zitten, bukken, hoesten/niezen, persen of zomaar in de lach schieten.
    De pijn die ik eigenlijk altijd voel is een brandende pijn en de pijn die ik alleen bij bepaalde handelingen heb is echt een stekende pijn, alsof er een mes in je rug/been/voet wordt gestoken.

    Ik hoop dat hier iemand is met ook deze klachten want na wat googelen enz. kom ik steeds uit op de pijnklachten van een hernia maar dan begrijp ik dat scheve bekken niet?
    scheve bekken kan weer komen door vastzittend SI-gewricht (wat ik via google te weten ben gekomen dan.. ) of door beenlengteverschil.
    Beenlengteverschil heb ik nu ook duidelijk, maar ik neem aan dat dat komt doordat mijn bekken nu zo scheef staat.
    Ik hoop echt dat er iemand hier is die deze klachten herkent of iets dergelijks want van de dokter en fysio wordt ik een beetje moedeloos eerlijk gezegd.
    Moet over 2 dagen weer naar de fysio en over 4 dagen weer naar de dokter dus ben beniewd of er dan eindelijk eens wat gebeurd wat ook maar een klein beetje verbetering geeft want tot nu toe wordt het alleen maar erger en erger..
    sporten, werken en uitgaan zijn zowieso verleden tijd voor mij nu omdat ik niet lang kan staan en dat zijn juist de dingen die ik altijd zo graag deed.

    Reageer
    #2

    zeker zijn de klachten heel herkenbaar en op te lossen door Chiropractor of Manueel therapeut.
    een fysio kan het bekken niet rechtzetten, zij kunnen/mogen dit wel.
    maak dus maandag meteen een afspraak met Manueel therapeut of Chiropractor, als je aanvullend bent verzekerd dan wordt dit vergoed, vraag maar even na., niet langer doorlopen en aanmodderen. dokter....fysio....dat helpt hier niet.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Is de waarschijnlijkheidsdiagnose hernia met behulp van beeldvormende techniek bevestigd?

    Als je verslechtering van de symptomen ervaart en als je in het dagelijks leven ernstig wordt gehinderd door de hernia-klachten, zou je een chirurgische behandeling kunnen overwegen. Let wel dat veruit de meeste hernia's vanzelf genezen, dus enig geduld kan op zijn plaats zijn, en geduld heeft ook de voorkeur van de meeste neurologen in het algemeen.

    Reageer
    #4

    Lees de patiƫntenfolder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Hernia van de rug
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL1c.htm

    En lees de informatie van de Nederlandse vereniging voor neurochirurgie over een hernia in de rug
    http://www.nvvn.org/voorlichting/HNP_hernia.html

    Reageer
    #5

    ...en overweeg nogmaals geduld, fysiotherapie en pijnstillers...

    Het scheve bekken dient los beoordeeld te worden trouwens!

    Reageer
    #6

    @ Brenda:
    De fysio heeft (op aandringen van mij :P) nog even goed naar mijn bekken gekeken en vond dat het inmiddels wel een beetje rechter zou moeten gaan staan dus ze heeft voor as. donderdag een afspraak gemaakt bij de manuele therapeut. Die gaat kijken of hij het recht kan zetten etc.
    Hoop dat dat gaat lukken.
    Heb ook stroomtherapie gekregen dus vandaag en de komende dagen waarschijnlijk een stuk minder pijn wat al heel fijn is!

    @ Frend: nee de dokter en fysio zeggen beide dat ze niet weten waar ze anders aan kunnen denken behalve een hernia dus 100% zeker weet ik het niet.

    Reageer
    #7

    Ik vind dit een verstandig besluit. Eerst energie investeren in jouw scheve bekken, en dan de tijd nemen om de hernia te laten genezen.

    Reageer
    #8

    De omschrijving van je pijn in de onderrug en die doortrekt door je hele been heb ik ook, Woon in Oostenrijk en ben naar de huisarts gegaan. Hier wordt het heel anders benaderd.
    het is een gekombineerde behandeling van medicijnen en therapie.
    Kreeg direct een pijnstiller die werkt op de ruggenzenuw: Rramadolhydrochlorid Actavis 100mg en een stootkuur met Prednisolon 25 mg
    Hierbij Filmtabletten om de maagwand te beschermen.
    Dezelfde dag al een eerste massagebehandeling gekregen. Na 3 dagen is een stroombehandeling gestart en heb er al 4 gehad. De medicijnkuur is afgelopen en morgen e 7e dag weer voor controle en een 2e massage.
    2 uur na de inname van de eerste medicijnen geen pijn meer en de hele week ook nog niets gevoeld.
    Ik weet dat ik nog niet klaar ben maar weet al uit ervaring dat het in Oostenrijk heel wat grondiger aangepakt. wordt aangepakt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tijdje geleden dus ik reageer nog even wat ik inmiddels allemaal weet,
    MRI scan gehad en ik heb dus een hernia.
    Slik al 3 maanden ibuprofen tegen de pijn en verder is het afwachten tot het vanzelf geneest en ik hoop dat dat gebeurd.
    Wordt er wel erg moedeloos van want ik kan een hoop dingen niet meer doen die ik leuk vond zoals sporten.
    Soms even een slechte dag maar voor de rest voor nu goed mee te leven dus afwachten en geduld hebben.
    Scheve bekken is bijna weer recht, maar komt pas helemaal recht te staan als ik pijnvrij ben.
    Het was dus een dwanghouding om de pijn te ontwijken.
    Wel raar dat dit zo weinig voorkomt want kon er op het hele internet niets over vinden.
    Ben wel blij dat het weer zo recht staat dat je het niet ziet als je het niet weet, kan weer gewone shirtjes aan etc. in plaats van altijd een vestje of jasje om het een beetje te verbergen.
    Wel af en toe als ik bijv een dag veel gelopen heb dat het weer scheef staat maar dan kan ik het gewoon zelf met een oefening rechtzetten.
    Groetjes Petra

    Reageer
    #10

    fijn dat het bekken weer goed komt te staan.
    er zou veel meer aandacht moeten zijn voor scheefstand, want dokter, fysio, pijnbestrijding.... dit helpt allemaal niet.
    Ga dus altijd naar Manueel therapeut of Chiropractor met klachten.
    houd het bekken goed in de gaten, als het niet helemaal recht komt, dan kan een podotherapeut, met zooltjes b.v., de laatste cm verhelpen.
    hoop dat de hernia nu ook geneest.
    let je op met veel Ibuprofen, je kunt er maagklachten van krijgen, vraag er anders een maagbeschermer bij .
    sterkte, Brenda

    Reageer
    #11

    Petra , met welke oefening zet je dan je bekken zelf weer recht? Ik heb al bijna een half jaa reen enorme scheefstand van de onderrug. Er is een hernia zichtbaar op de mri, maar volgens de chirurg zal de ergste pijn (heupstreek en onderrug) niet overgaan met opereren. Heb inmiddels ook wel dove voet en last van zijkant kuit, maar ben benieuwd hoe of wat. En verder is het met fysio en stroom gegaan???

    Reageer
    #12

    Inmiddels gaat het ontzettend goed! Heb vandaag een half uur geskeelerd zonder pijnstillers!
    De bekkenscheefstand is weg, alleen bij veel inspanning komt het soms een klein beetje terug.
    Fysiotherapie ben ik al lange tijd mee gestopt.
    Het haalde weinig uit en ik moest alles zelf betalen (alleen de eerste 9 keer niet maar daar was ik allang overheen).
    Heb toen besloten het herstel verder zonder fysio te doen omdat je toch zo'n 40 euro per halfuurtje betaald terwijl ik er uiteindelijk hoogstens 20 minuten was.
    T is verder allemaal goed gegaan, ben voor het grootste gedeelte gestopt met pijnstillers en bouw het langzaam af. Kan ook bijna alles weer doen dus ik ben erg blij!
    Vind het nog steeds wel apart dat er weinig te lezen is op internet van mensen die een natuurlijk herstel van een hernia hebben.. Ik had ook niet verwacht dat het zomaar vanzelf minder zou worden, maar dus toch!
    Ben in ieder geval ontzettend blij en ben er een stuk sterker door geworden. Mij hoor je niet meer klagen bij een beetje pijn nu ik weet wat ECHTE pijn is..

    @ Jacob. ik moet mijn arm op mijn bekken leggen en dan met mijn andere arm eroverheen (als een kruis) en duwen. Dus het gewoon simpelweg recht duwen. Doet wel veel pijn maar werkt wel.

    Reageer
    #13

    hallo ik ben annelies en ken het probleem ik heb de zelfde problemen nu weer ikheb al van alles geprobeerd fisiotherapie naar de kraaker schok therapie en niks helpt .ik heb twee duimen verschil in mijn bekken zitten mijn liesen doen zeer mijn boven been tot aan de knie ,ik heb het wel eens zo erg gehad dat ik gewoon niet meer kon lopen en dat met twee kids en rug klachten.

    Reageer
    #14

    hoi,

    ik ben ook 18 jaar en sinds vorig jaar vreselijke pijn in mijn onderrug. ze dachten eerst aan spit, toen hernia en nu blijken mijn bekken scheef te staan. heb fysio gehad maar dat hielp totaal niet en de pijn werd alleen maar erger. heb toen ibuprofen 600 mg gehad. ik kon niets meer doen, niet naar school en niet werken.

    ik moest gaan zwemmen en wandelen. maar dat deed heel veel pijn. ik heb het wandelen wel proberen aan te houden dat gaat nu iets beter heb nu ook een speciaal lendenkussen besteld bij de ANWB. die ik nog steeds gebruik.

    een maand of 2 was de pijn even weg en nu komt het ook weer heel extreem terug. ook heb ik beenlengte verschil daar heb ik nu steunzolen voor omdat ze aan mijn scheve bekken niets kunnen doen.
    en ik daar dus mijn hele leven lang last van blijf houden.

    ik moet wel leren goede houdingen aan te nemen met bukken, zitten enz. ik ben inmiddels weer aan het werk maar zodra ik thuis ben is de pijn niet meer te houden. maar je leert er wel mee leven!

    sterkte!

    Reageer
    #15

    Hallo

    Ik heb precies dezelfde klachten. 2 maal Hernia gehad en nu de derde keer ook die pijn in mijn voet. Onder de csan geweest en weer Hernia. Snap je arts niet als na 6 weken die klachten er nog zijn recht op scan. En dan laten ze je nog 3 maanden met rust omdat ze niet meteen een operatie willen. Logisch maar soms wordt de keus voor je gemaakt, als je niets meer kan. Daarbij laat je niet masseren!!!!
    Uit ervaring de pijn wordt erger!!!! Houding letten en dat valt niet mee met hevige pijn. En ja door verkeerde hopuding kun je weer op andere plaatsen last krijgen door overbelasting omdat je anders staat en beweegt. Ook mijn bekken staan scheef, en dat doen ze bij de helft van de bevolking. Maar doordat ik niet op mijn linkse voet kan staan dus belast ik mijn recjtse meer en ja dan weet je denk ikhet vervolg wel.
    Dus laat het niet bij zitten. Dat de huisarts je parcetaomol voorschrijft zegt al genoeg. Hij kent de symtonen van Hernia niet. En volgend advies ook na ervaring ga niet naar Fysio maar naar een cesar therapeut. Die de kern aan maar ook je houding. En zeker ijn deze tijd met de fysio, is zeker niet meer wat het is geweest.

    Gr Patricia

    Reageer
Reageer op: Hevige pijn onderrug, rechterbeen en scheef bekken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief