langdurige pijn bij rechter ribben

  • #1

    Hallo,

    Ik heb ongeveer al 2 jaar last van een hevige zeurende pijn die begint bij mijn ribben en uitstraalt naar mijn rechter schouderblad. Ze hebben in het ziekenhuis al foto's gemaakt maar er valt niets afwijkend op te zien. Wel duidelijk is dat er teveel druk staat op mijn lange rug spier. Als ik op vakantie ben geweest en dus helemaal ontspannen ben, heb ik minder last. Sommige dagen zijn beter dan andere dagen maar eigenlijk heb ik altijd wel pijn. Ook ben ik verschillende keren al naar fysiotherapie geweest maar dat helpt helaas ook niet.

    Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    is er zuiver iets met spieren aan de hand?
    als het de spieren zijn voel je het als je er op drukt.
    een chiropractor kan dan nog weleens goed helpen, vaak staan de wervels in bovenrug dan niet goed, dat geeft ook deze pijn, met uitstralende pijn schouderblad.
    laat er eens naar kijken.
    pijn rechterzijde die uitstraalt naar schouderblad heeft soms ook met de gal te maken. kan dit misschien het geval zijn?
    beterschap Brenda

    Reageer
    #3

    Als het de pijn is die steeds afneemt bij ontspannen dan is het dus overduidelijk dat je te gespannen door het leven gaat, te druk bent, en teveel last op je schouders neemt.

    Je kunt ervoor kiezen om steeds weer opnieuw deze cyclus te doorlopen, maar je kunt het ook grondiger aanpakken met de verwachting dat de klachten dan permanent weg zullen blijven.

    Er zijn verschillende soorten ontspanningsmogelijkheden die je zelf kunt onderzoeken wat bij jou het best werkt. De een gaat sporten, de ander maakt lange wandelingen, de derde gaat minder werken, en je kunt ook bijvoorbeeld op yoga gaan en dagelijks oefeningen doen. Een half uur per dag heeft al heel veel effect. Maar dat kun je dus het beste zelf uitzoeken. ga in ieder geval iets doen dat je leuk vindt, dat ontspant, en dat je langdurig volhoudt.

    Als de pijn nu anders is, zoals Brenda ook oppert, neem de klachten dan serieus en raadpleeg de huisarts.

    Reageer
    #4

    ik heb ook pijn onder mijn rechter ribben (al een week) en vanaf vandaag ook bij op de borst! een erge zurende pijn. Ik ga redelijk relaxt door het leven, dus meer ontspannen zal niet helpen! ik sport (volleybal) ook 3 keer in de week. ik heb er ook last van met ademhalen. en als ik (met volleyballen) aanval (dus armen omhoog) dan voel ik heel duidelijk de pijn bij mijn ribben.

    Reageer
    #5

    Houdingsafhankelijke pijn wijst op een probleem in het bewegingsapparaat, dus de spieren, pezen en botten.

    Bij sport kan dit overbelasting zijn, of een onvoldoende warming up waardoor spieren sneller beschadigd kunnen raken of waardoor er eerder kramp kan optreden.

    Als je zeker wilt weten wat er aan de hand is, ga dan even naar de huisarts.

    Reageer
    #6

    Ik heb nu al zo'n 4 maanden last van mijn ribben aan mijn rechterzij. De dokter schoof het ook af op spierpijn, maar aangezien geen enkele medicatie werkt en de pijn steeds erger wordt, gooit hij het maar op een kneuzing. Dit echter terwijl ik niet gevallen of niets ben! De pijn is ook niet constant aanwezig, het komt met vlagen, er zijn dagen bij dat ik niets voel en dagen dat ik niet eens adem kan halen omdat ik het dan zowat uitschreeuw van de pijn. Ik heb absoluut geen lage pijngrens, maar dit klopt gewoon niet. Er zijn foto's van gemaakt. Hierop was niets te zien.

    Wat zou dit allemaal kunnen zijn??

    Reageer
    #7

    zou naar de huisarts teruggaan en zeggen dat dit zo niet goed gaat.
    ..... is er ook echo bovenbuik gedaan?
    klachten kunnen o.a. van galblaas, lever of alvleesklier komen.
    sterkte, Brenda

    Reageer
Reageer op: langdurige pijn bij rechter ribben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief