door me rug gegaan en nu pijn in rechterbeen

  • #1

    Hallo,
    Ik hoop dat iemand mij kan helpen met mijn klachten.

    Ik ben 2,5 jaar geleden door me rug gegaan omdat ik verkeerd ben opgestaan uit bed. Na een paar dagen een irritant gevoel in me benen (gevoel van spierpijn, tintellingen, trekkend gevoel alsof me spier te kort is), in mijn linker been is de pijn verdwenen. Van mijn rechterbeen blijf ik last houden, vooral als ik een stuk gewandeld heb dan verga ik daarna van de pijn. Fietsen geen probleem.

    In de afgelopen jaren is de pijn steeds vaker en erger geworden. Fysio gehad deze dacht aan een hernia maar de test was positief en negatief, omdat ik te lenig ben in me benen me linker been gaat verder omhoog als ik zit dan mijn rechterbeen.

    Ik loop al 2,5 jaar rond met deze klachten soms is het zelf zo erg dat ik niet meer weet hoe ik moet zitten of liggen. De pijn wordt steeds heviger en het trekkende gevoel ook. Kan op bepaalde dagen bijna niet normaal lopen van de pijn krijg Naproxen 500 mg voor de pijn, dit verlicht een beetje de pijn. Kan niet mijn hele leven aan de pijnstillers zitten. Ik ben nu 28 jaar en loop soms als een 80 jarige erbij.

    Iemand enig idee wat het is of wat ik eraan kan doen? mijn huisarts kan ook weinig voor me betekenen.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Misschien een keer verstandig om eens een 2e mening te doen bij een goede orthopeed of neurochirurg. Ik heb ook al jaren last van mijn linker been en het was duidelijk dat dit vanuit mijn rug kwam. De testen met been omhoog waren bij mij wel positief bij het linker been maar dat wil ook niet altijd alles zeggen.

    Ik ben uiteindelijk geopereerd na echt alles geprobeerd te hebben en bleek een hernia te hebben die veel groter was dan de mri liet zien en de tussenwervelschijf was aan gort. Niet alles is dus op die beelden te zien.

    Of je zou de pijnpoli kunnen proberen want die kunnen ook gerichter zoeken naar waar de pijn precies vandaan komt.

    Succes en beterschap!!

    Sofie

    Reageer
    #3

    De diagnose [u]hernia nucleus pulposi[/u] wordt onder andere gekenmerkt door een positieve proef van Lasègue: de pijn wordt erger als er aan de betreffende zenuw getrokken wordt, b.v. door het op de rug liggend gestrekt optillen van het betrokken been.

    Lees meer: http://nl.wikipedia.org/wiki/Proef_van_Las%C3%A8gue

    Reageer
    #5

    Een herniatie kan acuut zijn maar ook langzaam progressief zijn. Het is verstandig nogmaals naar de huisarts te gaan en dezelfde onderzoeken nogmaals te ondergaan. Het lijkt erop dat de onderzoeken nu wél positief zouden kunnen zijn.

    Reageer
    #6
    Reageer
    #8

    [b]Frans schrijft:[/b]
    [quote]Een herniatie kan acuut zijn maar ook langzaam progressief zijn. Het is verstandig nogmaals naar de huisarts te gaan en dezelfde onderzoeken nogmaals te ondergaan. Het lijkt erop dat de onderzoeken nu wél positief zouden kunnen zijn.[/quote]

    Bij mijn allereerste onderzoek was deze idd ook negatief en later wel positief. Maar ook als hij positief is wil niet zeggen dat je een hernia hebt. Wel is de kans groot dat er iets is wat op de zenuw drukt.
    Bij mij zijn helaas de laseque testen nog steeds positief voor li been en de henia is al geopereerd en de rug is daar ook vast gezet met kooitjes, bot en schroeven. Ze zien op de beelden niet echt een hernia maar dat was bij de andere ook niet zo en toch bleek tijdens opereren dat de kleine uitpuiling een stuk groter te zijn.

    Ik denk toch proberen nog uit te laten zoeken waar het vandaan komt. Geef dat niet op en wie weet vinden ze het toch wel.

    Groetjes,

    Sofie

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: door me rug gegaan en nu pijn in rechterbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief