Pijn op middenrif/borst en linkerborst

  • #1

    Hallo,

    De laatste tijd heb ik klachten rond mijn borst/middenrif.
    Het is een drukkende en stekende pijn, wat soms erger wordt, en soms naar links en rechts uitstraalt.
    Als ik krommer ga zitten, gaat het drukken, maar als ik ga staan, voel ik het soms nog.
    Ik doe verder rustig aan, dus daar kan het niet echt aan liggen, zelfs als ik rustig doe, doet het pijn.
    Ik zit er de hele tijd aan te voelen, kan dat daardoor ook verergeren?
    Ben dan wel een meisje van 18, maar weet zeker dat ik geen hyperventilatie heb, ik adem gewoon rustig.

    Soms doet mijn rug ook pijn, tussen de schouders.
    Kan het ook een galpunt of iets dergelijks zijn?
    Verder ben ik redelijk lang en absoluut Niet dik.
    Eerder mager. Ik eet goed.
    Hopelijk heeft iemand een idee, ben bang dat het iets met mijn hart is!
    Het zit wel in de familie...

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Het enige juiste dat je kunt doen is naar de huisarts gaan met je klachten. Welke aandoeningen zijn familiair bij jullie familie? Ken je misschien Marfan?

    Ga gewoon naar de huisarts want je hoort op deze leeftijd deze klachten niet te hebben, zeker als je bang bent voor je hart en als je zegt dat het ook in jullie familie zit.

    Misschien kun je samen met je vader of moeder gaan, dat is misschien prettiger voor je. En als je met iemand samen gaat, kan die je een beetje helpen tijdens het consult. Vertel gewoon kort en duidelijk waar je last van hebt, wat je er zelf van denkt en vraag wat de huisarts voor je kan doen.

    Hoe weet je trouwens zo zeker dat het géén hyperventilatie is? heb je een mendische achtergrond, of heb je ervaringen die erop wijzen dat het geen hyperventilatie kan zijn?

    Ik ben benieuwd wat de huisarts vertelt. Wil je dat misschien laten weten?

    Reageer
    #3

    Hey hey,

    Ik wilde hier alleen even iets aan toevoegen. ik weet precies hoe je je voelt, ben zelf pas 21 jaar. Ik ben ik december hartkloppingen gaan krijgen en benauwd bij elke actieve beweging. Ze dachten eerste instantie aan bloedarmoede. (bleek niet zo te zijn)
    De pijn die je beschrijft heb ik ook precies in het middenrif, uitstralend naar links.
    Vaak denk ik dat ik tegen een hartinfarct aanzit.
    Er is bij mij een echo gemaakt en hiervan moet ik nog de uitslag nog van ontvangen.
    Ben zelf ook zeer benieuwd naar wat ze bij jou contateren.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Galstenen zijn het niet, dat had je wel gemerkt.Alsof je een mes in je rug steekt.

    Reageer
    #5

    Galstenen die in de galblaas zitten voel je meestal niet. Galstenen die vastzitten bij de uitgang van de galblaas kun je ervaren als stekende en krampende pijn, net zoals galstenen die vastzitten in de galwegen naar de darmen. Dat noem je koliekpijn.

    Koliekpijn is hevige pijn die ontstaat ten gevolge van een verkramping. Deze pijn is sterk aanwezig op de voorgrond en kan niet genegeerd worden. Het is pijn waarvan men ook 's nachts wakker wordt. Koliekpijn is een slecht te lokaliseren pijn die gepaard gaat met bewegingsdrang, misselijkheid en braken. De kramp treedt op in holle organen, zoals de darmen, de galwegen of de urinewegen.
    Symptomen van koliek zijn kortdurige hevige krampachtige pijn met een weerkerend karakter. Soms gepaard gaand met braken of diarree, afhankelijk van de oorsprong van de verkramping.

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik heb al jaren aanvallen die, zoals ik hier en daar op dit forum heb gelezen, lijken op koliekpijn. Ik voel het aankomen, begint in mijn rug, ter hoogte van het middenrif, en trekt naar voren toe. Het is niet te negeren, heb een vreselijk opgeblazen gevoel, ik móét er aan zitten (soort van masseren) en ik heb bewegingsdrang, kan niet stil zitten. Ik heb alleen geen last van misselijkheid of braken. Wat ook anders is dan wat ik gelezen heb, is dat de ergste pijn bij mij links zit en niet rechts.

    Eens in de paar maanden heb ik zo'n aanval en dat betekende dan een vreselijke pijnlijke doorwaakte nacht. Na dat een aantal keer gehad te hebben, bedacht ik me bij de zoveelste aanval, dat ik me zou gaan bezatten ipv weer zo'n horrornacht. Tot mijn verbazing (én opluchting) waren slechts 2 rumcola's voldoende om mijn aanval te laten stoppen.  Ik wil hier geen drank promoten als "medicijn", maar ik zou wel graag horen of iemand dit herkent.

    Verder heb ik een echo gehad, maar daar kwam niets uit, alles was goed. Ik schrijf dit nu omdat ik net weer een aanval heb gehad en er onderhand een beetje wanhopig van word. Mijn huisarts neemt het niet erg serieus, zeker niet nadat ik hem verteld heb dat 2 rumcola's mijn klachten verhelpen. (Hij moest lachen en vond dit wel de meest geweldige smoes om het " op een zuipen te zetten". Ik was hier echt niet blij mee.)

    Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen? Waarom zit de pijn bij mij meer links dan rechts? Waarom helpt alcohol? (Inderdaad, paracetamol of ibuprofen werkt totaal niet!) Moet ik toch maar terug naar mijn huisarts?

    Alvast bedankt voor het lezen en ik hoop dat iemand wil reageren.

    Reageer
    #7

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ik zou wel terug gaan naar de huisarts en er dan meteen bij zeggen, dat je graag serieus genomen wilt worden.

    Reageer
    #8

    Soms kan je voeding uitmaken. Beste zorgen voor volwaardige voeding. Veel mensen hebben ook tekorten, zoals magnesium, vitamine B en D. Zou misschien kunnen meespelen. Ook gebruik van de juiste vetzuren, zoals omega 3, is belangrijk voor je hele gezondheid. Magnesium werkt in elk geval ontkrampend. Magnesium Phosphoricum, een celzout, kan vooral bij acute klachten helpen. Daarvan dan 10 tabletjes, opgelost in heet water opdrinken en door de dag (of nacht, als je er niet van kan slapen) herhalen. Mogelijk kan ook een te laag serotonine spelen. Dat kan je ook op natuurlijke manier bijsturen.

    In elk geval ook naar de huisarts. Dat ie niet direct iets kan vinden wil  niet altijd zeggen dat er niks is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben geen dokter maar kan het niet het het syndroom van tietze zijn of costonchondritus. (Rib kraakbeen ontsteking)

    Reageer
    #10

    Hoi,

    Ik heb de zelfde klachten na lang onderzoek is gebleken galstenen die vastzitten en daarom heen een verkramping elke keer, een stevige zetpil doet wonderen binnen een half uur, andere pijnstillers helpen niet

    Zit nu te wachten op operatie verwijdering van de gal

    Reageer
    #11

    Dag , gelijk waar of wanneer  kan het beginnen , pijn  op mijn middenrif  ,meer of minder trekt tot in mijn keel ,onder mijn linker borst ,maar gaat beter of zelf helemaal weg als ik iets drink .ik ben een vrouw 66 jaar  , en zou er graag meer over weten,       dank U

     

    Reageer
    #12

    het zou vanuit je maag kunnen komen. Ga met die klachten naar de huisarts

    Reageer
    #13

    Hallo

    Ik heb ook last van deze vreselijke koliekpijn snachts. Het gebeurt nu steeds vaker. Uit onderzoek is gebleken dat ik een middenrif breuk heb en daar zou dit door komen.  Ik word er zo langzamerhand erg wanhopig van. Ik durf niet eens meer te gaan slapen.

    Groetjes

    Reageer
    #14

    van 2 ga je naar 4. je kan het ook vervangen door water.

    Reageer
Reageer op: Pijn op middenrif/borst en linkerborst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief