Rug/been pijn en heftig tintelingen

  • #1

    Ben in 2007 twee keer geopereerd aan een hernia L4/L5 (rechterkant) maar ben nooit echt klachtenvrij geweest. Diverse soorten therapie, epidurale injecties en zenuwblokkades gehad maar niets hielp me van mijn klachten af. Sinds een maand of twee zijn mijn rugklachten verergerd en heb ik weer een pijnlijke uitstraling vanuit mijn rug, achterzijde bil/been/kuit. Ook als ik een paar minuten gezeten of gelegen heb krijg ik enorme tintelingen in mijn voet die tot halverwege mijn kuit te voelen zijn. Ook heb ik vaak een doof gevoel in mijn lies/bips en geslachtsorgaan. Een half jaar gelden een MRI gehad waarop een hernia, zonder compressie maar wel veel littekenweefsel te zien was. Kunnen mijn huidige klachten komen dordat de hernia verergerd is of kan dit ook door het littekenweefsel worden veroorzaakt??

    Reageer
    #2

    Babs, ik vind deze kwestie eigenlijk niets voor dit forum, wat we ook zeggen , het blijft gissen.
    Wat was eigenlijk het advies na de MRI? waar heb je die laten doen?
    Ik heb zelf een hele goede Chiropractor waar ik zoiets zou kunnen bespreken en die mij kan zelf helpen of mij kan doorsturen naar een goede neuroloog.
    Dus als Ik jou was....... zou met zoiets naar de beste specialist van de Nederland gaan!
    neem geen risico, laat je niet zomaar opnieuw opereren , vraag goed advies en daarna nog een second opiniun.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je advies Brenda. Heb inmiddels alle therapeuten gehad, alleen nog geen chiropractor. Dit is me na mijn laatste operatie nadrukkelijk door de neurochirurg verboden.

    Een operatie daarintegen zie ik zelf ook niet zitten.... de vorige twee hebben ook niet geholpen.

    Na de laatste MRI ben ik weer met medicijnen naar huis gestuurd, met de boodschap het voorlopig rustig aan te doen. Mijn bedrijfarts heeft me vervolgens aangemeld bij een hele goede fysiotherapeut maar als ik daar geweest ben dan kan ik dagen lang niet lopen van de pijn. Ben echt aan het eind van mijn latijn... ben 46 jaar maar ben voorlopig nog lang niet van plan om achter de geraniums plaats te nemen.

    Groetjes,
    Barbara

    Reageer
    #4

    ik weet het: neurologen willen liever niet dat je naar een Chiropractor gaat. Toch heeft die van mij al heel wat hernia operaties kunnen voorkomen, of je nu zoveel beter af bent met operaties..... ook aan jou te merken toch niet he?
    Nu moet ik wel zeggen dat er best verschil in Chiropractors zal bestaan, die van mij is heel secuur, bestuurd foto's enz. en is heel erg voorzichtig, zelf mijn moeder van 90 jaar heeft hij van haar rugklachten af kunnen helpen. Ook haar rugklachten verergerde met fysio.
    ik zeg het niet snel, maar als je zo'n last na de behandeling hebt zou ik daar mee stoppen, vaak verergeren de klachten door fysiotherapie! Je voelt het zelf het beste! als je er geen baat bij hebt stoppen! het lijkt me niet goed gaan zo.
    ik zou toch naar een oplossing zoeken! Gesprek met Chiropractor b.v. of een second opiniun in een goed Academisch ziekenhuis.
    als het moet zelfs de grens over, maar zorg goed voor jezelf!
    sterkte Brenda

    Reageer
    #5

    Ik zou echt NIET naar een chiropracter gaan als je dat als advies hebt gekregen. Zij hebben je mri en foto's gezien en weten hoe het er van binnen uit ziet. En dan is het zo dat het met hernia's gevaarlijk is om te manipuleren wat zij doen dus terug naar ziekenhuis of een goede 2e mening gaan halen bij een goede rugspecialist!

    Succes ermee!

    Reageer
    #6

    Hoi,

    We zijn nu een jaar verder...en hoe gaat het nu met je, Hopelijk heb je een oplossing kunnen vinden want met zoveel pijn lopen is geen doen..Of gebruik je nog veel medicijnen. Nogmaals, hopelijk ben je ereen beetje van af maar als dat zo is ...kan je dan met ons delen hoe je dat hebt gedaan ?

    groet
    SJoerd

    Reageer
Reageer op: Rug/been pijn en heftig tintelingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief