zeer hevige pijn in bovenbeen

  • #1

    27 dec door mijn rug gegaan, week last gehad van onderrug, daarna werd mijn bovenbeen doof als ik ga staan. als ik zit is er niets aan de hand, ik sta op en binne +/- 3 minuten is mijn rechter bovenbeen (van knie tot bil) helemaal doof (voelt echt als verdoving in de mond bij de tandarts)daarna wordt de pijn steeds heviger en enkele minuten later kan ik echt niet meer blijven staan, als ik dan ga zitten trekt de pijn na 5 á 10 minuten helemaal weg. liggen gaat alleen in de foetus houding en lopen kan ik 20 meter.waar komt dit vandaan en hoe kom ik er vanaf???

    Reageer
    #2

    Bij het 'door je rug gaan' heb je een acute hernia opgelopen. Dat is de enige en meest logische verklaring. De meeste hernia`s genezen met rust, en dagelijkse belasting. Ik vind het verstandig als je naar de huisarts gaat en hij zijn advies geeft over jouw specifieke situatie. Vervelend, maar overkomelijk bij de juiste begeleiding en omgang met je klachten.

    Reageer
    #3

    Vermijd houdingen en bewegingen die pijn veroorzaken. Als u gaat liggen, is dat het beste op uw rug met een paar kussens onder uw knieën, of op uw zij met half opgetrokken benen. Als u van houding verandert, let er dan op dat u uw boven- en onderlichaam in één keer draait.
    Als u uit bed komt, ga dan eerst op uw zij liggen. Steek uw benen over de rand van het bed en druk uzelf met beide armen omhoog. Als u gaat liggen doet u hetzelfde in omgekeerde volgorde.
    Als de klachten aanhouden en veel last geven, krijgt u eventueel het advies twee weken bedrust te houden. U mag dan slechts af en toe uit bed, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. U heeft dan thuis wel hulp nodig.
    Na die twee weken zult u meestal nog pijn hebben. Toch moet u proberen weer geleidelijk aan de gang te gaan. Hulp van de huisarts of van een fysiotherapeut kan hierbij nuttig zijn.
    Als pijnstiller kunt u paracetamol gebruiken. Als dit niet helpt zijn er andere middelen, zoals ibuprofen, diclofenac en naproxen. Deze kunnen bijwerkingen hebben, zoals maagpijn en misselijkheid. Medicijnen die de spieren verslappen, hebben geen zin.
    Meestal gaan de klachten vanzelf weer over. Als u een tijd bedrust heeft moeten houden, verslappen uw spieren. Er is dan veel tijd nodig voor herstel.
    Meestal kunt u na zes tot twaalf weken weer dezelfde activiteiten verrichten als daarvoor. Een hernia-operatie wordt pas overwogen als de prikkelingsverschijnselen snel toenemen of als na ongeveer zes weken geen verbetering is opgetreden. Na een hernia-operatie duurt het herstel één tot twee maanden. U moet er wel op rekenen dat de rugpijn kan blijven bestaan of terug kan komen. Ook verschijnselen als krachtsverlies of een doof gevoel in het been kunnen nog geruime tijd blijven bestaan.

    Reageer
    #4

    Je bent iets vergeten:

    Bel de praktijk of de dienstdoende arts wanneer verschijnselen als krachtsverlies of een doof gevoel in het been toenemen. Ook bij een doof gevoel in de liezen, bij plasproblemen (niet kunnen plassen of de plas niet kunnen ophouden) of een snelle verergering van de pijn moet u contact opnemen.

    Reageer
    #5

    Je bedoelt waarschijnlijk het caudasyndroom.

    Bij het caudasyndroom wordt een aantal zenuwwortels in de cauda equina gecomprimeerd. De cauda equina is de bundel zenuwen in het onderste deel van het ruggenmergkanaal.

    Het caudasyndroom vergt spoedbehandeling aangezien een aantal functies (motoriek en gevoel benen, sluitspieren blaas en anus) van het onderlichaam acuut bedreigt wordt.

    Reageer
    #7

    hallo

    ik ben 5 jaar terug door me rug gegaan en vorige jaar weer.

    zelf zit ik nu al 7jaar thuis zonder werk(komt door andere dingen)

    nu heb ik dus ook al heel lang last van me bovenbeen zitten of liggen de pijn komt met golven als het ware niet constand maar denk wel 8x per dag.

    nu las ik dat je moet rusten dat doe ik dus al heel lang fysio ghad maar dat helpt niet en me doc zegt dat het geen hernia is maar wat dan wel.

    ik doe alles lopend/fiets/openbaarvervoer.

    Reageer
    #8

    Door je bewegingsbeperking en daaruit voortkomende passiviteit kan het zijn dat andere delen van je lichaam overbelast raken. Dit zal moeten worden bevestigd door middel van lichamelijk onderzoek door een arts, of wellicht een fysiotherapeut. Het beste advies dat ik kan bedenken is om te gaan zwemmen. Zwemmen is de minst belastende sport met de meeste beweging voor je hele lichaam. Mocht je van je klachten af willen komen, moet je er wel voor doen, dus veel succes!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    laat eens naar je rug kijken door een Chiropractor of Manueel therapeut. Zelf heb ik daar veel baat bij.
    zwemmen is, als je alleen de schoolslag beoefend, ook belastend voor nek en rug, mij is het ooit afgeraden.
    succes en beterschap Brenda

    Reageer
    #10

    Ik zou graag willen weten of je de oorzaak van je pijn weet en hoe het nu met je gaat. De 'verschijnselen'die jij omschrijft, heb ik ook. Ik kan er niet achterkomen wat het nu is. Momenteel ben ik in behandeling bij een chiropractice. Ik word behandeld voor mijn rug. De rugpijn is nu over, maar de pijn in mijn bovenbeen is verschrikkelijk. Als ik zit, heb ik nergens last van. 's Morgens na het opstaan is het ergste.
    Ik hoop dat je reageert. Groetjes, Aukje

    Reageer
    #11

    Blijkbaar heb last na langduriger inactiviteit. Kan het zijn dat de bloedvoorziening bekenld raakt als je gaat zitten, of tijdens je slaap? Lijken de klachten op kramp misschien? En het belangrijkste, beweeg je wel voldoende overdag? Minimaal een half uur per dag sporten is de regel.

    Reageer
    #12

    Met gezond bewegen wordt bedoeld dat u minstens vijf dagen per week een halfuur per dag actief beweegt. Bijvoorbeeld fietsen, stevig wandelen, zwemmen, dansen of tuinieren. Intensief huishoudelijk werk telt ook mee. U hoeft niet een halfuur achter elkaar te bewegen, maar kunt dat op uw eigen manier over de dag verspreiden. Doe bijvoorbeeld ’s ochtends 10 minuten oefeningen, ga ‘s middags 10 minuten fietsen en aan het einde van de dag nog 10 minuten wandelen.

    Bron: NHG patiëntenfolder Gezond Bewegen
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF43.htm

    Reageer
    #13

    Eenvoudige bovenbeen spieroefeningen

    Eenvoudige oefeningen voor de bovenbeen spieren bijvoorbeeld na een operatie aan het kniegewricht of immobilisatie van het kniegewricht. De oefeningen moeten enkele malen tot tien keer achter elkaar worden herhaald en minstens een tot driemaal per dag worden gedaan. Het is beter vaak en kort te oefenen dan lang en weinig.

    http://web.inter.nl.net/users/E.van.Kesteren/bovenb.htm

    Reageer
Reageer op: zeer hevige pijn in bovenbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief