stekende/brandende pijn in linker onderbeen

  • #1

    Hallo,

    ik heb een vraag die ik graag eerst hier wil stellen voordat ik eventueel naar de huisarts ga.
    Ik ben een vrouw van 25 en ik ben opgegroeid met een rugafwijking (spondylolisthesis). Hier ben ik in januari 2006 aan geopereerd. L4-L5-S1 werd vastgezet en tegelijk werd een flinke hernia verholpen (volgens mij is er een kunststof discusprothese geplaatst). In mei 2007 ben ik weer geopereerd omdat het littekenweefsel van de eerdere operatie was gaan woekeren om mijn rugspieren en die raakten bekneld. De rugspieren zijn opengesneden en open gelaten zodat ze groter dicht konden groeien. Na een lange tijd fysio en fitness ging het alweer een hele tijd goed.
    Alleen nu heb ik sinds ongeveer 1.5 maand last van mijn linkerbeen. Het begon in mijn linkerbil en schoot steeds meer naar onderen. Nu zit er vooral een stekende, brandende pijn in mijn linker onderbeen, aan de buitenkant vanaf mijn knie tot mijn voet. Het gebied, inclusief vaak ook mijn voet, tintelt en voelt doof aan. Eerst kwam deze pijn als ik met mijn benen omhoog zat en trok het weg als ik even opstond en wat ging lopen. Nu blijft dat gevoel veel langer hangen en tintelt het ook als ik gewoon zit, als ik aan het fitnessen ben en zelfs als ik in bed lig (soms trekt het dan wel weg). Maar steeds minder voelt het dus normaal, net als mijn rechterbeen.
    Kan het zijn dat er een zenuw bekneld zit, of dat er weer een hernia zit in mijn rug? Ik heb opgezocht waar die pijn in mijn onderbeen vandaan kan komen en via een plaatje zag ik dat het dan uit wervel L5 kan komen. Maar, dit is bij mij vastgezet met schroeven en dus haast niet meer beweeglijk.
    Ik begin me toch wat ongerust te maken want het gaat eindelijk weer wat beter met mijn rug en mijn vriend en ik hebben een kinderwens die we graag binnenkort in vervulling willen laten gaan. Maar zo ben ik bang dat mijn lichaam een evt. zwangerschap niet aankan?
    Ik wil echt niet nog een keer geopereerd worden.
    Wat zou het kunnen zijn? Toch een hernia? Ontsteking? Beklemde zenuw?

    Reageer
    #2

    je moet hiermee toch echt terug naar de specialist, dit moet echt nader bekeken worden, wacht niet te lang dat maakt het alleen maar erger en je moet toch, dus ga het bespreken, maak meteen een afspraak.
    sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Dit zijn inderdaad klassieke hernia verschijnselen. Gelukkig gaan de meeste hernia`s vanzelf weer over maar met jouw voorgeschiedenis zou ik toch voorzichtig zijn en met je behandelend neurloog overleggen. Vraag een verwijzing aan de huisarts.
    Om aan te tonen dat de pijn in het been inderdaad veroorzaakt wordt door het uitstulpen van de tussenwervelschijf mOm aan te tonen dat de pijn in het been inderdaad veroorzaakt wordt door het uitstulpen van de tussenwervelschijf moet verder onderzoek gebeuren. Er zijn 3 soorten onderzoek die hiervoor in aanmerking komen:

    Reageer
    #4

    Brenda en Michelle,
    bedankt voor jullie reactie. Ik ga toch maar erachteraan dan want volgens jullie klinkt het ook niet als iets 'simpels'. Bah valt erg tegen om weer heen te moeten voor onderzoek enz. Ik hoop dat het alsnog meevalt en misschien met therapie te verhelpen is. Ik laat het weten als ik meer weet.
    Nogmaals bedankt!

    Reageer
    #6

    ik heb een verslechten rugenwerfel

    en ik heb nu sins 11-6 en verlaming aan me linker kant gehad en is een beetje terug gekomen ze konden niks vinden geen tia of hersennbloeding of hart niks nu heb ik een koude onder been en veel pijn en tintelingen in me teen als ik onder de sproeier gaat doet heel pijn zit ik ook spring de hond er tegen ook
    nu hebben ze alles na gekeken behalven waar ik pijn heb me arota is alleen maal goed dus de hoofd lijdingen van me boeld vaten
    maar ze hebben niet naar me been gekeken me bloedvaatjes en zo en voel steetds kou van binnen uit zit aan de mofine en nog ga het niet over en weg wie weet wat het is woord gekf van de pijn

    Reageer
    #7

    Raadpleeg eens een acupuncturist.
    Succes

    Reageer
Reageer op: stekende/brandende pijn in linker onderbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief