knie pijn bij lang stilzitten?

  • #1

    sinds 2 maanden krijg ik extreeme pijn als ik een langere tijd stil zit De pijn zit vooral in mijn linker knie ik ben er voor naar de huisarts geweest maar die zegt zoals altijd er is niks aan de hand maar volgens mij is er wel iets aan de hand de pijn is echt onverdraagelijk ik moet echt effen 1 minuut me tanden op elkaar zetten ik wil graag wat informatie en van mensen hooren die het zelfde probleem hebben.

    Reageer
    #2

    Ik heb geen idee wat het is. Maar als de huisarts zegt dat het niets is en jij hebt enorme pijn zit er natuurlijk iets mis.
    De huisarts weet blijkbaar niet wat het kan zijn, of joj overdrijft schromelijk.
    Waarom krijg je dan geen doorverwijzing naar een orthopeed?
    Ik ben benieuwd wat het nou was...

    Reageer
    #3

    De pijn die je beschrijft is voor mij heel herkenbaar. aanvankelijk liep ik eind vorig jaar met pijn en ben ik op weg geholpen met fysiotherapie. De pees, waarvan we dachten dat die overbelast was, is nu helemaal vrij, maar drie weken geleden kreeg ik tijdens en bioscoopbezoek voor het eerst pijn zoals jij die omschrijft. Daarna is vooral langere tijd zitten niet te doen. Een röntgenfoto bood niet voldoende informatie, dus nu heb ik over anderhalve week een afspraak bij een orthopeed. Ik neem aan dat die een MRI scan laat maken.
    Heb jij al verder stappen ondernomen? Ik ben erg benieuwd...

    Reageer
    #4

    hallo

    ik heb hier ook last
    ben een vervend sporter maar mag volgens de huisarts even niet belasten
    wat kan dit zijn de pijn in de knie na lang zitten
    vooral een dag achetr je bureau
    is geen pretje

    Groetjes
    Esther

    Reageer
    #6

    Hoi Esther,

    Is het probleem inmiddels opgelost? Ik heb hetzelfde probleem. Met name tijdens het autorijden heb ik last. Volgens mijn fysiotherapeut is het te wijzen aan bekken instabiliteit. Tijdens het hardlopen heb ik een beenlengteverschil van 1,2 cm door overcompensatie door mijn bekken.

    Groeten,
    Hans

    Reageer
    #7

    Pijn aan de knie na lang zitten, bijvoorbeeld bij autorijden of in de schoolbanken zitten, of als je een lange reis moet maken met het vliegtuig, wordt meestal veroorzaakt door schade aan de knieschijf, schade die is ontstaan als gevolg van slijtage door langdurige hevige wrijving van de knieschijf. Deze slijtage schade wordt chondromalacie genoemd. Als er geen acute klachten zijn maar meer chronische klachten die steeds weer terugkomen kan een brace uitkomst bieden. Deze brace zorgt ervoor dat de knieschijf weer goed in het spoor komt te lopen.

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    Reageer
    #10
    Reageer
    #11

    Dit wordt ook patellofemorale arthrose of chondropathie patellae genoemd.

    Reageer
    #12

    Ik heb het besproken met de fysiotherapeut. De knieschijf kan niet goed naar buiten bewegen. Er is een tape geplaatst om de knieschijf te ondersteunen. De irritatie/pijn is meteen verdwenen.

    Bedankt voor de snelle reacties.

    Ik moet nu nog een manier vinden om zelf de knie ondersteuning te geven en dan kijken of hardlopen geen problemen zal opleveren.

    Reageer
    #13

    Wil je laten weten hoe het verder gaat en of de behandeling aanslaat? Succes en bedankt voor jouw informatie. Anderen kunnen weer van jouw ervaringen leren. Jouw klachten komen vaak voor en veel mensen hebben last van de klachten die jij beschreven hebt.

    Reageer
    #14

    Ik ben inmiddels een aantal weken bezig met therapie.
    - Lunges
    - Heupoefeningen
    - Fietsen

    Daarnaast ben ik gaan zwemmen (1 x per week).
    De pijn is inmiddels weg, maar ik durf nog niet te gaan hardlopen.

    Reageer
    #15

    Wat fijn dat er op zo korte termijn al resultaat is behaald met voornamelijk dingen die u zelf kunt doen, met een beetje hulp van de fysiotherapeut. Blijf inderdaad voorzichtig opbouwen, en veel succes verder.

    Reageer
Reageer op: knie pijn bij lang stilzitten?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief