Raar gevoel

  • #1

    Ik loop nu al 1.5 bij de huisarts voor druk op de borst na diverse bloedonderzoeken en cardiologie met hart en longfotos. Conclusie alles in orde.
    Arts dacht aan anngst en paniek aanvallen. Ik kon me hier niets in vinden , maar om de arts tegemoet te komen psychomsomatische therapie en psycholoog opgezocht. Na 6 behandelingen en 6 geaprekken kunnen zij niets voor mij betekenen. Na herhaaldelijk terug naar de huisarts kunnen zij wederom niks vinden. Uiteindelijk BSR gevonden geeft wel iets verlichting , maar niet veel.
    Het begon 1.5 jaar geleden met deuk op de borst nu 1.5 jaar verder het volgende
    Druk op de borst
    Steken en branderig gevoel op de borst(linker en rechterzijde)
    Druk en steken linker zij(niet dagelijks
    Steken door me hele lichaam (niet dagelijk)
    Spierpijn in benen (nu 3 dagen)
    Hartkloppingen (althans zo voelt het voor mij volgen mijn vriendin vielt en hoort ze wat klopping maar niet mijn hart)
    Misselijk spontaan zak gelukkig ook weer weg
    Af en toe is het niet of de wereld om me heen draait.
    Is er iemand die dit herkent
    Momenteel word ik van het kastje naar de muur geatuurd en er is tot nu toe niemand die mij kan vertellen wat er scheelt aan mij.

    Reageer
    #2

    Doe om te beginnen eens de test op:

    http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Van hyperventilatie heb ik iets van weg weg zou de druk en steken ietswat kunnen verklaren. Nu het volgende nu doen mijn benen heel raar vooral als ik niet uit bed kom. Zwaar vermoeid en pijnlijk tijdens het lopen zakt het enigzins. Wel zo nu en dan steken door beide benen en linker kuit voelt(opervlakkig) branderig aan. Zou dit ook door de hyperventilatie cq stress kunnen komen. Uiteraard heb ik voor a.s. woensdag een afspraak staan voor huisarts. Aangezien ik niet snel naar de huisarts ren eventueele sugesties om het wat aangenamer te maken zijn welkom.

    Reageer
    #4

    Het kan zeker door hyperventilatie komen. En als je er al lang last van hebt kan het een chronische vorm zijn. Ademhalingsoefeningen zijn eigenlijk de aangewezen manier om van de klachten af te komen.  In de eerste link kun je zien welke klachten er allemaal kunnen ontstaan. In de tweede link kun je de columns over angst, oefeningen vinden die je kunt doen. Een andere mogelijkheid is naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen.

    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #5

    Ik wil me hier best bij inleven en ben druk met ademhalings oefenningen.en sport.

    En nu ben ik absoluut geen paniekzaaier. Vandaag best zware dag gehad ook best beangtigend. Net of mijn hoofd elk momeny kan klappen , maar geen hoofdpijn. Voordurend steken door mijn benen tijdens het lopen. Continu die druk op de borst en steken links (steken niet continu). Dit maakt me bet wel angstig en kan het moeilijk bevatten dat dit een angst cq paniek aanvallen zijn of dat het met hyperventilatie te maken heeft.

    Reageer
    #6

    Het zijn toch klachten die bij CHV vaker voor komen.

    Reageer
    #7

    Ik geloof u op uw woord en zal me daar verder in verdiepen. Nog 1 laaatste vraag kan een huisarts bepalen of iemand aan hyperventilatie zowel als chronisch ?

    Reageer
    #8

    Hyperventilatie kan met een provocatie test worden getest ofn de test doen die ik eerder gaf.. CHV met een bloedgasmeting

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Raar gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief