(Spier)pijn in bovenbeen, onderrug en knie

  • #1

    Door verkeerd te zitten (vaak en lange tijd) heb ik sinds een tijdje veel spierpijn en/of gewrichtspijn in mijn bovenbeen, onderrug en knie, soms ook in de kuit. Dit is bij 1 been en door gewoon te blijven bewegen en fietsen merk ik er overdag nagenoeg niets van, echter zodra ik in bed ga liggen dan gaat het steken en ik voel een heel er vermoeid, pijnlijk gevoel in de spieren, zo erg dat ik er niet van kan slapen en toch paracetamol moet nemen. Gelukkig geeft 1 tablet voldoende verlichting om te kunnen slapen (de ergste steken voel ik nog wel maar het is te doen.
    Ook spiroflor smeren helpt gedeeltelijk.

    Het begon met eens per week pijn maar nu is het al enkele dagen elke dag raak.

    Is het gewoon een kwestie van goed leren zitten zonder opgevouwen benen en zonder aangespannen benen (de manieren waarop ik normaal zit) en afwachten of moet ik hiermee naar de dokter?

    Reageer
    #2

    ja, goed zitten, ik herken dit wel.
    en belangrijk: Laat door een chiropractor even naar je rug, nek en schouders kijken, dan weet je tenminste zeker dat alles op zijn plaats zit.
    Succes, Brenda

    Reageer
    #3

    Hoi!

    Van zoiets heb ik ook last! Ik ben naar een voorstelling geweest en door verkeerd te zitten heb ik nu ongeveer al 2 maanden spierpijn. Het begon eerst in de kuit, nu ook in de bovenbeen en net onder mijn rug. Als ik langdurig zit en vervolgens ga lopen, dan merk ik dat. Maar als ik de hele tijd bezig ben, loop of sta. Dan merk ik er niets van. Soms doet het paar dagen geen pijn en dan weer wel.

    Woensdag een afspraak bij de dokter, zal wel vragen wat dit is. Ik ga natuurlijk gelijk uit van het ergste zoals trombose been of een etalage been. Laten we hopen dat het onschuldig is.

    Reageer
    #4

    Waarschijnlijk zit er een zenuw bekneld in je onderrug. Ga naar een erkende Chiropractor die kan je er vanaf helpen. Ik heb nagenoeg dezelfde klacht, en heb al een stuk minder last na 4 behandelingen.Succes!

    Reageer
    #5

    Een hernia herstelt in veel gevallen zonder medisch ingrijpen. Eerst dient wel de diagnose hernia gesteld te worden door een arts.

    Lees: Hernia van de rug
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGpatientenbrieven/NHGpatientenbrief/PBL1c.htm

    Reageer
    #6

    Eenvoudige bovenbeen spieroefeningen

    Eenvoudige oefeningen voor de bovenbeen spieren bijvoorbeeld na een operatie aan het kniegewricht of immobilisatie van het kniegewricht. De oefeningen moeten enkele malen tot tien keer achter elkaar worden herhaald en minstens een tot driemaal per dag worden gedaan. Het is beter vaak en kort te oefenen dan lang en weinig.

    http://web.inter.nl.net/users/E.van.Kesteren/bovenb.htm

    Reageer
    #8

    mijn man heeft na wondroos(9mnd geleden )ondertussen nagenoeg pijn gehouden in de benen.
    we zijn ondertussen naar een neuroloog reumathaloog en dermathaloog geweest hier s niks uitgekomen.Een scan was van de rug gemaakt een week geleden hier kwam ook niks uit .
    Maar het mooiste is mijn man zit er nog wel mee.Dat ik zo jou verhaal las herken ik er veel in.
    Mijn man kan op een verkeerde stoel het niet lang uithouden.het zweet breekt hem aan alle kanten uit en is soms er ook moe bij.Pijn in de kuiten maar voooral in bovenbenen aan de achterkant.Hij heeft ook vaak last van koude voeten .
    Misschien is een chiropractor wel de juiste weg laten we het maar hopen.
    groetjes van ons

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben goed geholpen door een orthomanueel therapeut (zgn. kraker).
    Ca. 3 behandelingen zijn voldoende.

    Reageer
Reageer op: (Spier)pijn in bovenbeen, onderrug en knie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief