klein knobbeltje op teelbal rechts

  • #1

    Hallo ik heb al een hele tijd een klein knobbeltje op de teelbal rechts zitten. deze zit een beetje bovenaan zijkant in de zaadbal

    nu is het zo dat ik vorige week ineens last in de lies kreeg ,dit hging gelijk ook weer over maar een paar dagen later kwam het ineens weer opzetten en nu heb ik er al een hele week last van.

    vooral als ik ga zitten heb ik die pijn maar als ik ga staan dan gaat het weer over en heb ik nergens last van. de pijn is overigens ook niet altijd.

    ik ben bij de huisarts geweest en die dacht aan een ontsteking aan de bijbal.of een niet bacteriele ontsteking.mijn urine is gescreend en er was niks te zien , hij heeft ook gevoeld en zei dit is de bijbal.maar ik betwijfel of hij wel goed gevoeld heeft.het knobbeltje is zeer klein en echt in de zaadbal vast als een uitstekend kopje.volgens mij zat dat er een jaar geleden ook al. en was het toen ook zo klein. de teelbal is verder normaal van vorm maar aan de andere teelbal voel ik zo'n bobbeltje niet inzitten. ik weet dus niet of het daar hoort te zitten maar ik heb ook soms last in de heup en zij en rug het trekt in mijn been ook. dus wat moet ik nu doen? terug naar de huisarts of wachten tot het over gaat. ik heb de huisarts nog gevraagt of ik mijn zorgen moest maken en of het kwaadaardig was.hij zei lachend nee dat zou ik niet doen.het knobeltje wat hij voelde was volgens hem de bijbal. maar het knobbeltje wat ik voel zit echt in de zaadbal zelf .je voelt een lucifer kopje zeg maar.het is niet pijnlijk ofzo maar ik heb wel pijn in de omstreek dus...

    Reageer
    #2

    Het kan toch een ontsteking van de bijbal zijn of een cyste.
    Ga terug naar de huisarts en vraag om een verwijzing naar de uroloog

    Reageer
    #3

    Oke bedankt. ik heb vanmiddag een zaadlozing gehad en iets minder last daarna leek het wel. maar toen ik vanavond een stukje ging fietsen voelde ik het weer steken bij mijn ballen.ook lijkt het soms net of ik een trap in mijn ballen heb gehad en daar nawee-en van heb. beetje zo'n gevoel. ik voel het ook in het gebied waar de ballen uit de buik gedaald zijn.

    Reageer
    #4

    Nou nu is het vandaag helemaal erg Tandor,

    heel mijn heup en zij plus onderrug en been doet zeer.

    nu is het ook zo dat ik jaren geleden een beknelde zenuw heb gehad in mijn rug en er gevoelloosheid in mijn onderbeen been en voet is ontstaan. dit aan hetzelfde been waar ik nu last heb. ik ervaar ook wel eens flinke pijnsteken in mijn voet die gevoelloos is.

    zou dit er ook mee te maken kunnen hebben..?

    Reageer
    #5

    Het zou kunnen, maar dat is zonder enig onderzoek moeilijk te zeggen. Ga dus naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #6

    Ik ben gisteren wwer naar de huisarts geweest. dit keer bij een andere dokter, die heeft ook gevoeld maar had het ook over de bijbal. het knobbeltje zit wel vast aan de teelbal en dacht dat de bijbal altijd los zat van de teelbal. dus ik ben nog steeds niet overtuigd. ook was het gisteren moeilijker te voelen. ik had het ook een beetje koud dus ja...

    maar de dokter heeft me niet doorgestuurd of iets gedaan dan enkel gevoeld..

    ik heb er best veel last van/ ik voel vaak steken daar,
    en heb toch niet meer het idee dat het uit mijn been of rug zelf komt. dat is nu trouwens wel weer over. de andere dag al.

    maar vind het ook zo vreemd dat als ik een stijve krijg het dan ook meer begin te voelen. dit houd waarschijnlijk verband met elkaar.en ook als ik naar de wc moet en druk zet dan voel ik het daar meer. en soms na het plassen een branderig gevoel.

    het knobbeltje zit er nog steeds .dit zit echt op de teelbal zelf.zit op de zijkant/buitenkant een beetje voorbij het midden naar boven toe, is het dan niet vreemd dat de dokter het dan steeds over de bijbal heeft?

    Reageer
    #7

    Dat is niet zo vreemd omdat het waarschijnlijk ook je bijbal is. Die zit overigens vast tegen de teelbal aan. Ook de andere klachten kunnen daar vandaan komen. Het zou een ontsteking kunnen zijn. Of toch een cyste.
    Als de klachten blijven aanhouden of erger worden, ga dan terug en vraag om een verwijzing voor de uroloog. Dat had je eigenlijk gisteren al moeten doen. Er zou een echo gemaakt kunnen worden om te kijken wat er aan de hand is.

    Reageer
    #8

    mijn urine is gescreend en daar zat niks in wat op een ontsteking wees.

    volgens de dokter is het dan niet bacterieel .

    er zijn ook momenten dan heb ik weer geen last.het golft dus op en neer. alleen als ik een stijve krijg dan is het altijd voelbaar. net of ik een trap in mijn ballen heb gehad .zo'n gevoel een beetje.

    mocht het nog langer dan een week aanhouden dan ga ik weer terug en vraag dan verwijzing maar die zullen ze dan zelf ook wel geven denk ik. mocht het beter gaan en het knobbeltje blijft er zitten wat moet ik dan doen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je er verder helemaal geen last meer van hebt hoef je niets te doen

    Reageer
    #10

    dus dat knobbeltje gaat dan vanzelf ok weg?

    Reageer
    #11

    Dat zou kunnen. Belangrijk is om het zo nu en dan even te controleren. Als het groter wordt ga dan terug naar de huisarts. Dal zal het waarschijnlijk een cyste zijn. Maar ook die is onschuldig

    Reageer
    #12

    Het bobbeltje blijft dezelfde grote behouden.

    de pijn is in de ochtend bij het opstaan het ergst. heel mijn rug en zij doet dan ook pijn. als ik een tijdje op ben en naarmate de dag vordert heb ik geen pijn meer.ik vind dit wel vreemd? in begin had ik dit wel de hele dag maar nu dus enkel in de ochtend. het lijkt wel op starters pijn.

    kan dat als iets ernstig is dat je dan enkel starterspijn hebt en daarna de hele dag niet of nauwelijks last meer hebt?

    Reageer
    #13

    Ik denk dat het goed is om toch maar eens terug te gaan naar de huisarts

    Reageer
    #14

    Denk u dat het ernstig is? en wat moe tik nog zeggen bij de huisarts? ik weet het zelf nu ook niet meer. ik heb niet elke ochtend last. eigenlijk meer als ik een stijve krijg,dan krijg ik last.en als ik ga zitten en dan voorover buig. het voelt wel dat het iets met mijn geslachtsorganen te maken heeft, maar hoe leg je zoiets uit. dan wel last en en weer niet en over het algemeen ook niet. beetje vage klachten vind ik zelf ook .als ik naar de wc ga om te poepen en ik zet druk dan voel ik het ook in mijn lies. zou het dan mijn prostaat kunnen zijn?

    ik heb ook zoveel dingen .want ik heb in het verleden al vaak prostaat klachten gehad. veel ontstekingen in de prostaat gehad door bacterieen. mijn urine werd toen ook steeds gescreent maar ze konden nooit niks vinden. tot de uroloog ging kijken zat het vol met littekens. maar dat was anders toen. ik had toen pijn in mijn kont voornamelijk en branderig gevoel bij plassen. dat heb ik nu totaal niet.

    en oo kheb ik een hernia gehad en is er een zenuw beschadigd waardoor ik minder gevoel in mijn voet en onderbeen heb. soms voel ik keiharde pijnsteken in dat been zomaar als ik zit .. en ik heb pas ook last van mijn heupen gehad.vorig jaar zomer maakte ik een beweging en ging ik door mijn rechterheup. flinke pijnscheuten had ik toen. daarvan foto's laten nemen. bleek dat beide heup gewrichten zijn ingeklemt.links erger dan rechts maar rechts had ik meer last. als ik slaap lig ik ook altijd op mijn zij .dus op mijn heupen .vraag me af of daar d epijn ook door kan onmtstaan. het is ook altijd wel wat. ik heb best veel waardoor je op een gegeven moment niet meer weet waar het vandaan komt. en nu dat knobbeltje weer. word trouwens niet groter. ik weet he tok niet meer. ik loop elk jaar de dokter plat. die zien me weeral komen pffff

    Reageer
    #15

    Er zijn 2 dingen die ik je zou willen adviseren.
    Terug naar de huisarts en een echo vragen van testikel met het bultje, en een bezoek brengen aan een bekkenbodemfysiotherapeut om te kijken of een deel van de klachten niet veroorzaakt worden door een overspannen bekkenbodem.

    Reageer
Reageer op: klein knobbeltje op teelbal rechts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief