Zeurend gevoel rondom/boven rechter bal

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een man van 24 en heb sinds ongeveer 2 maanden last van een zeurend gevoel rondom mijn rechter bal. Het vervelende gevoel zit meestal boven de bal waar de aders en zaadleider lopen en soms weer wat meer naar beneden (achter de bal). Verder straalt het ook weleens uit naar mijn lies en rechter binnen bovenbeen.

    Ondertussen ben ik al meerdere malen bij de uroloog geweest (ook echo laten maken) en daar kwam uit dat ik aan beide kanten last heb van varicocele (spataderen) in mijn balzak. Ik was opgelucht dat ik dacht dat het probleem was gevonden, maar toen de uroloog later naar de echo had gekeken zei die dat mijn klachten aan de rechterkant niet van de varicocele kunnen zijn omdat dat eigenlijk altijd links is (wat mij verbaasde omdat de assistente die de echo had gemaakt zei dat ik aan beide kanten spataderen had).. Hij zei dat het een waarschijnlijk irritatie is en hij niks voor mij kan betekenen en ik af moet wachten tot het vanzelf weg gaat.

    Nu ben ik dus weer 1 maand verder sinds mijn bezoek aan de uroloog en het vervelende/zeurende gevoel blijft volop aanwezig.. Alles ziet er verder normaal uit, behalve dus boven mijn rechter bal last van een verdikking van de aderen (wat dus denk ik komt van de varicocele).

    Wat raden jullie mij aan om te doen? En hebben mensen ervaring met varicocele klachten aan de rechterkant? Het heeft ondertussen zoveel invloed op mijn dagelijkse leven dat ik echt graag een antwoord wil of het nu wel of niet de varicocele is wat ik voel, want maak mij toch wel zorgen..

    Alvast heel erg bedankt voor de hulp.

    Reageer
    #2

    Het kan best een varicocele zijn. Dat de meeste varicocele's aan de linkerkant optreden kan wel, maar dat betekend niet per definitie dat het rechts niet zou kunnen.
    Ga voor een second opinion naar een andere uroloog in een ander ziekenhuis.

    Reageer
    #3

    Hey Tandor,

    Bedankt voor je reactie, dat ga ik proberen te regelen!

    Maar mijn klachten passen volgens jou dus wel bij een varicocele? Een zeurend/gek gevoel boven de bal waar de aderen lopen.

    Nog 1 laatste vraagje, is het bij een varicocele beter om een strakke of losse onderbroek te dragen? Ik droeg altijd een losse, maar nu sinds kort dus strakke, maar heb het idee dat de last met een losse boxer wel minder is..

    Reageer
    #4

    De klachten zouden bij een varicocele kunnen passen, maar ook bij een bijbalontsteking. Vooral omdat je dus ook klachten achter de bal hebt en meer naar beneden.

    Alle modehypes ten spijt: Het is in principe beter om loszittende onderbroeken te dragen. Behoudens enkele gevallen na chirurgische ingrepen. Voor de zaadkwaliteit is het het namelijk belangrijk dat ballen redelijk vrij op en neer kunnen bewegen.

    Reageer
    #5

    Oke, super dankje!

    Ja bijbal ontsteking zit ook steeds aan te denken, maar het gekke is dat bij mijn bloedonderzoek anderhalve maand geleden de ontstekingswaarde heel laag waren, dus zei de dokter dat dat het sowieso niet kon zijn.. Klopt het dat het dat dan zeker niet is als de ontstekingswaarde in het bloed laag zijn?

    Reageer
    #6

    Of kunnen de onstekingswaarde in het begin nog laag zijn, maar nu alsnog op zijn gelopen in het bloed?

    Reageer
    #7

    Het kan altijd even duren voordat de ontstekingswaarden in het bloed zichtbaar zijn.
    Vraag:
    Is er ook al een soa test gedaan? Heb je naast de pijn ook nog andere klachten?

    Reageer
    #8

    Heb al 2,5 jaar dezelfde partner dus dat kan het eigenlijk niet zijn lijkt mij? Best wel last van vermoeidheid (weinig concentratie) en mijn darmen, soms ineens erge krampen en diaree uit het niets. Is het een goed idee om nog een keer de huisarts te benaderen en dan urine/boedonderzoek opnieuw te laten doen met soa test denkje (ook al kan ik me een soa niet voorstellen als ik al zo lang 1 partner heb)?

    Heel erg bedankt voor je tijd en antwoorden Tandor, waardeer het heel erg. 🙂

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Maar van mijn darmen heb ik eigenlijk al heel mijn leven wat last, dus dat staat hier los van denk ik. Heb verder geen huiduitslag, gekke bultjes of last met plassen/ontlasting ofzo..

    Reageer
    #10

    Ik weet natuurlijk niet hoe je seksuele leven er uitziet....daarom dat ik een soa noem, omdat chlamydia bijbalontstekingen kan veroorzaken. Maar als daar geen reden voor is zal dat niet nodig zijn. Je zou om een urineonderzoek kunnen vragen waarbij de urine dan wel op kweek wordt gezet om iets breder naar eventuele bacteriën te kijken. Bloedonderzoek kan dan natuurlijk ook.

    Reageer
    #11

    Oke super, dan ga ik dat doen!

    Heel erg bedankt voor je hulp! Heb bijna het idee dat je hier beter gehoord wordt dan bij de uroloog in het ziekenhuis..

    Fijne dag nog!

    Reageer
    #12

    Ook voor jou nog een fijne dag.

    Reageer
    #13

    Hey Tandom,

    Weer even een update, want ben ondertussen ook nog een keer bij (andere) huisarts geweest omdat de afspraak bij de uroloog voor 2nd opinion nog wel even kan duren. En deze huisarts zei dat hij denkt dat het de adductoren tendinitis zijn die de klachten geven en dat dit uitstraalt naar de bal/bovenbeen. Ben jij hier bekend mee en zou het dit kunnen zijn denkje?

    Alvast weer bedankt!

    Reageer
    #14

    Mogelijk is het. maar het is moeilijk om dat zonder enig onderzoek vast te stellen. Ik zou dan wel verwachten dat je ook last van je bovenbenen zou hebben
    Persoonlijk vind ik een varicocele of een bijbalontsteking meer voor de hand liggend

    Reageer
    #15

    Hey Tandor,

    Inmiddels dikke maand verder en ik heb verschillende onderzoeken gehad. Waarschijnlijk heb ik last van een zenuwknelling in de bekkenbodem (beknelling van de Nervus Pudendus, ook wel Pudendus Entrapment of Neuropathie van de Nervus Pudendus genoemd).

    Ik krijg maandag mijn eerste TENS behandeling in de hoop dat de last hiervan minder wordt, mijn vraag is ben jij hiermee bekend? En heb je toevallig verder nog tips/adviezen bij een diagnose als deze?

    Alvast bedankt weer voor je reactie!

    Reageer
Reageer op: Zeurend gevoel rondom/boven rechter bal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief