Knobbel in balzak

  • #1

    Hallo allemaal...

    Ik heb een heel wat fora afgezocht naar verhalen waar ik zelf iets aan heb. Uiteraard in de hoop controle te krijgen over de situatie, maar dat lukt toch niet. Ik denk ik vertel hier mijn verhaal zodat anderen na me er wat aan hebben. Ook blijf ik updates plaatsen, want veel threads eindigen zonder opvolgende berichten. Dan denk je ook van... Zijn ze er nog wel?

    Ik merkte afgelopen dinsdag een bobbel op in mijn rechter bal. Flink schrikken dus! Je weet meteen: dat moet hier niet, dus dat is fout. Ik heb die nacht maar vier uur geslapen. Ik lag nog net niet voor de deur bij de huisarts. De huisarts keek het na en stuurde me naar de radioloog in het ziekenhuis. Wel een beetje ongemakkelijk om je blote handel te laten onderzoeken, maar beter dat dan te laat kanker ontdekken. Gelukkig is de kans op teelbalkanker niet groot. Ongeveer 400 mannen krijgen het per jaar. Ik meen tussen de 18 en 40 dat de meesten zijn. Ikzelf ben 36. 90% van de ongelukkigen leven na vijf jaar nog steeds. Het is een heel snel woekerende kanker, dus loop er niet te lang mee. Hij slaat wel heel goed aan op behandeling! Slechts 40 per jaar redden het niet, maar goed soms win je ook de jackpot.

    Ik belde de radioloog voor een afspraak en kon na 23 dagen terecht. Omdat dit erg langs was is gevraagd of het niet eerder tussendoor kon. Ik had zoveel spanning en paniekklachten dat het bij hoge uitzondering kon (paniekstoornis). Ik kon vandaag terecht en was een half uur voor de afspraak al aanwezig.

    Tijdens de echo kwam de radioloog die het zaakje onderzocht. Hij zei al vrij snel dat het niets was om me zorgen over te maken. Hij zag wel wat spatadertjes, een blaasje met vocht op mijn rechterbal en de hardere knikker was schijnbaar een soort bloeding. Hij wist het niet helemaal want hij had het nog nooit gezien. Het zat niet bij mijn bal, maar erboven. Aan de zaadleider. Weet ook niet of het iets doet met vruchtbaarheid, maar dat vraag ik nog. Ongeveer een kikkererwt of kleine knikker. Omdat er alleen een zaadleider en bloedvaten liepen moest het wel zoiets zijn. Ik had alleen geen echte pijn gehad of mezelf gestoten.

    Het zou in grootte waarschijnlijk afnemen de komende drie maanden. Als dat niet zo was, of hij werd groter dan mocht ik terug komen. Volgende week hoor ik de gehele uitslag nog via mijn huisarts. Daar ga ik nog naartoe. Zal laten weten hoe die het verhaal interpreteerd en of er duidelijk is wat het precies is. Vreemde is dat ik zou tekenen voor deze uitslag, maar helemaal ongerust ben ik niet. Stiekem ben ik toch bang dat ik nog wat krijg. Niet nu dan wel over een flinke tijd. Wel ben ik nog eens goed mijn leven aan het relativeren!

    Iemand eenzelfde situatie meegemaakt? Ik heb hier niets over gelezen namelijk.

    Reageer
    #2

    Spatadertjes en ook een cyste op de bal zijn vrij algemeen voorkomende dingen. Doorgaans inderdaad geen reden om je zorgen over te maken. Ook het bolletje aan de zaadleider zou een cyste kunnen zijn. He zijn doorgaans ook dingen waar, zolang ze geen echte klachten geven, niets aan gedaan hoeft te worden.
    Maar eens even afwachten wat de uitslag volledig is volgende week bij de huisarts.

    Reageer
    #3

    Zoals gezegd post ik even de voortgang. Heb later contact gehad door drukte.

    Huisarts belde vandaag en ze vertelde dat ze ook contact had gehad met de radioloog. Het was geen kwaadaardigheid, maar dat wist ik dus al. Wel fijn om dat nog een keer te horen van een andere arts.

    Wat het wel is is waarschijnlijk een zwelling door een ontsteking of het stoten. Het was niet te zien of dit onlangs was gebeurt, of dat het lang was geleden. Omdat ik wel twee weken ongeveer mijn zaadleider heb gevoeld denk ik nog niet al te lang. Ik dacht dat het kwam door een te strakke broek. Misschien is het onze kat geweest, die zet zich soms hard af... En ja soms per ongeluk in mijn zak.

    Binnen drie tot zes maanden zou de zwelling af moeten nemen. Deze zit op/om mijn zaadleider boven mijn teelbal. Teelbal was helemaal prima, dus ik weet nu wel dat ik geen k heb.

    Links had de radioloog wel een grote spatader gezien en die kan mogelijk zorgen voor een verminderde of geen vruchtbaarheid. Dit kan komen omdat de spatader te veel warmte geeft. Qua zaadproductie komt het qua temperatuur nogal nauw. Gelukkig heb ik rechts nog een bron van leven en ik hoop dat er door dit geval niets gebeurt met de zaadproductie rechts. De huisarts dacht niet dat dit het geval was. Kinderen duurt nog wel 2-3 jaar, dus dat is afwachten.

    Al met al is dit voor het vinden van een knobbel goed nieuws. Nu voorzichtig omgaan met de handel en over drie maanden nog een keer de echo uitvoeren. Dan zal ik weer posten hoe dat ging en of hij inderdaad is geslonken.

    Reageer
    #4

    Dan maar eens even afwachten.....

    Reageer
    #5

    Ik wist zo even niet meer mijn gastnaam, maar ik ben dezelfde snuiter. Laatste weer iets opgemerkt aan de andere kant. Ik had al te horen gekregen dat ik aan de linkerkant een spatader had. Deze is nu zichtbaar vanaf buiten en links boven mijn testikel voel ik nu weer een gezwel. Het is een kluwen spataderen aldus de uroloog. Heeft wel consequenties misschien voor de zaadproductie. Voor nu niets aan doen. Ik leef nog in ieder geval.

    Reageer
    #6

    Als je er meer last van gaat krijgen, is het wellicht toch raadzaam om er wel iets aan te laten doen. Een embolisatie of een operatie...

    Reageer
Reageer op: Knobbel in balzak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief