Fistal zaadblaasje-rectum, mogelijk abcess en complicaties

  • #1

    Ik heb een fistel en mogelijk abces rond de zaadblaasjes, ongeveer 2-4cm boven het prostaat. Ik loop hier nu ongeveer 3 jaar mee rond, het lekken van sperma en mucus via de rectum speelt nu 1.5 jaar

    Na het klaarkomen komt er met wat gepers sperma uit mijn rectum. Ook is er een grote hoeveelheid mucus/slijm ontwikkeling, welke bij de ontlasting duidelijk te zien is.

    Omdat ik in het buitenland zit, en het probleem wat ik heb vrij zeldzaam, is een adequate diagnose nog niet gemaakt. Wel heb ik een heleboel tests gedaan, waarbij eigelijk de enige test die wat concreets opleverde de "kruger" test was, waaruit bleek dat ik "azospermisch" was, en dat er leukocyten in de sperma zaten.

    Wat ik heb laten doen is een mri met de "signa hdxt 1.5t" van general motors, maar deze was niet duidelijk genoeg om het probleem duidelijk te tonen voor de arts.

    Er is ook 2x een coloscopie uitgevoerd, maar deze leverde niks op, waarschijnlijk omdat de 1st keer niet specifiek naar de prostaat werd gekeken, en de 2e keer wel naar het prostaat, maar niet uitvoerig het gebied 4cm erboven waar het lekt(was destijds niet aangegeven of bekend bij mij).

    Ook kom ik niet meer normaal klaar, ik spuit hooguit 1 tot 2x, waarna ik wel nog samentrekkingen heb die je normaal bij het ejaculeren hebt, maar er komt daarna niks meer uit. (wat gek is overigens, wanneer ik de penis naar voren 'trek' komt er aanzienlijk meer uit)

    De vraagjes:
    -In hoeverre is dit probleem te verhelpen met een operatie?
    -Welk bijwerkingen kan een operatie geven, aan het gebied net boven de prostaat of aan de prostaat, bv zoals erectie problemen, gevoelloosheid, zenuwbeschadigen etc.
    -Bij een eventuele operatie, ben ik dan beter af met een "Da Vinci Robot" operatie, of een normale operatie.

    De diagnose;
    -Bij welke tests is het beste het probleem in kaart te brengen?, niet enkel de fistel/zaadblaasjes, maar of er mogelijk meer beschadigd is ?

    Nu heb ik veel opgezocht op internet, en ik heb een "idee" van welke tests het beste gedaan moeten worden, maar graag zou ik van u een second opinion willen, wellicht heb ik 1 of meerdere tests niet meegekregen.

    Voor zover ik nu weet zijn de tests die het probleem het beste in kaart brengen, als ik het goed heb:

    -Transrectale ultrasone opname (liefst in 3D)
    -Tomografie
    -Ct scan?

    Kunt u mij vertellen of er nog meer mogelijkheden zijn qua tests, en welke van de tests het meest geschikt is om het gehele probleem in kaart te brengen (dus ook eventueel meer problemen dan enkel een fistel/abcess?

    Hartelijk bedankt!

    Reageer
    #2

    Het zijn goede vragen, maar wel heel specialistische vragen.

    Ik zou je eigenlijk willen verwijzen naar onderstaande site.
    http://www.deprostaatkliniek.nl/onderzoeken-prostaat/

    Hier kun je direct een vraag stellen aan een specialist. Voor het overige staan er ook nog een aantal andere onderzoeksmogelijkheden op de site.

    Reageer
Reageer op: Fistal zaadblaasje-rectum, mogelijk abcess en complicaties


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief