Zweertje en bultjes op en bij penis

  • #1

    Goedendag,

    om maar met de deur in huis te vallen. Afgelopen weekend heb ik onbeschermde sex gehad met een vrouw. Oraal, vaginaal, anaal. Alledrie. Een dag of 3 later heb ik wat plekjes op mijn penis. Ik heb al ontzettend rond zitten zoeken op fora, en op plaatjes via Google. Maar ik kan niet echt iets vergelijkbaars vinden. Belletje naar de huisarts gedaan, maar er zit een weekend tussen... Eerst wilde ik kijken of het vanzelf over zou gaan. Maar het wordt nog niet minder.

    Ik hoopte dat wellicht de huid van mijn penis beschadigd was door een nogal 'druk' weekend. Maar sinds ik vandaag brandende pijn heb bij het urineren ben ik bang dat er meer aan de hand is. Naast de brandende pijn van vandaag, drie andere dingen die mij op zijn gevallen:

    1) Zweertje binnenzijde voorhuid. Het lijkt bijna op een aft. Het is er maar 1, en dus alleen zichtbaar als ik de voorhuid geheel naar achteren trek. Op dag 1 van ontdekking, was de omgeving van de 'aft'/zweer behoorlijk rood en opgezet. Nu op dit moment is dat nog steeds, maar wel minder. Het is ovaal van vorm en op z'n langst ongeveer 5mm. Het schuren langs bijvoorbeeld ondergoed is gevoelig en geeft een geirriteerd/brandend gevoel

    2) Op de schacht van de penis heb ik twee bolletjes ontdekt. Gevoelloos, bruin/zwart in het midden, rondom beetje rood. Is niet plat, steekt ietsjes boven huid uit. Zeer klein, donker middelpuntje ongeveer 1mm.

    3) Aan het begin van de schacht een viertal 'puisten', gevoelig/pijnlijk. In eerste instantie dacht ik aan ontstoken haarzakjes of ingegroeide haartjes. Maar in combinatie met bovengenoemde symptomen weet ik het niet meer zo goed... Qua grootte, ongeveer 4mm

    Dus... Eerst hoopte ik gewoon op ontstoken haarzakjes of iets in die richting. En die zweer/aft op de binnenkant van de voorhuid, tja, ik hoopte dat het gewoon schade was van het sexen. Als ik wat negatiever zou denken, dan zou ik denken dat ik een schimmelinfectie op heb gelopen ofzo. Maar nu sinds vandaag (plusminus week sinds onveilig contact) het urineren pijn doet, is mijn stressniveau hierover flink omhoog geknald.

    Kan iemand hier iets over zeggen? En ja, uiteindelijk de huisarts, dat snap ik, en dat ga ik ook doen. Maar voor die tijd zou ik het fijn vinden als ik hier misschien iets van duidelijkheid/geruststelling kan vinden.

    Het vreemde vind ik, dat ondanks veel googlen op allerlei SOA's, ik niet echt iets duidelijk herkenbaars heb gevonden.

    Reageer
    #2

    Het is heel erg moeilijk om er zo ongezien iets over te zeggen.
    Een soa of een andere bacteriële infectie is natuurlijk heel goed mogelijk.
    In principe wordt een soa test pas gedaan 2 weken na het onveilige contact tenzij er eerder symptomen zijn. Dus eerder zou dan in dit geval kunnen.
    De klachten die je beschrijft bij 2, zouden inderdaad ontstoken haarzakjes kunnen zijn vanwege het uiterlijk en het zwarte puntje. de overige klachten zijn een beetje twijfelachtig. Herpes zou kunnen, chlamydia zou ook kunnen.
    Ik zou in ieder geval zo snel mogelijk naar de huisarts gaan. Die kan dan in ieder geval alvast kijken naar de bultjes/zweertje en wellicht herkennen wat er aan de hand is

    Reageer
    #3

    Update:

    Gisteren maar langs de huisartsenpost gegaan. De pijn bij het plassen is toch behoorlijk erg... De bolletjes op mijn penis zelf doen ondertussen ook pijn.

    Bij de huisartsenpost heb ik urine ingeleverd, omdat men dacht aan Chlamydia. Er is niets bijzonders gevonden in mijn urine. De arts heeft het even bekeken, en kon er niks met zekerheid over zeggen. Ook was er geen mogelijkheid iets anders te testen. Wachten dus op de huisarts.

    De arts van de huisartsenpost zei dat het wel eens heel goed Herpes Genitalis kon zijn...

    Vannochtend merkte ik bij het plassen, dat de tip van mijn eikel steeds meer rood wordt. Het rode gebied wordt groter.

    Ik word er niet vrolijk van.

    Reageer
    #4

    Dan zit er inderdaad even niets anders op dan even wachten....
    Normaliter zou een arts ( met een beetje ervaring) herpes moeten kunnen herkennen. Weet je al wanneer je bij je huisarts terecht kunt?

    Reageer
    #5

    Beste,

    Ik heb dit ook al een keer met mijn ex meegemaakt hoogstwaarschijnlijk is het inderdaad Herpes. Wees alleen niet geshockeerd grotendeels van Nederland heeft deze aandoening.

    En ook typisch heb ik het afgelopen weekend weer opgelopen.. wederom zweertjes/puistjes op de eikel wat ontzettend pijnlijk is. Je kan 3 weken afwachten tot de pijn wegzakt maar mijn advies is naar de huisarts gaan voor een antibioticakuur.

     

    Veel succes.

    Reageer
Reageer op: Zweertje en bultjes op en bij penis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief