Pijn bij plassen, eerdere klachten nog niet weg?

  • #1

    Hallo,

    De afgelopen twee, drie dagen merk ik dat ik pijn ervaar bij het plassen.
    Vanmorgen was een stuk erger dan de twee voorgaande dagen en ik begin mij nu echt zorgen te maken.
    Dit is niet mijn eerste klacht het afgelopen jaar betreft mijn penis en ik word er nogal moedeloos van.

    Midden vorig jaar liep ik een snee tijdens de seks met mijn vriendin op, door haar nagel, waarmee ik na aanhouding van klachten naar mijn huisarts ben geweest.
    Deze snee bleef namelijk een gevoelige plek en na harde sekspartijen met mijn vriendin ging het daar weer open, of kwamen er zelfs kleinere sneetjes op mijn penis op andere plaatsen, bijvoorbeeld aan de achterkant waar de eikel stopt en de lange, zogezegde 'aanhechting' begint. Rondom de sulcus, mits dit ook zo heet aan de achterkant en niet alleen aan de voorkant. Hier ben ik niet zeker van.
    Ik denk dat u echter begrijpt wat ik bedoel.
    Mij is toen i.i.g. vertelt dat ik de penis constant vet moet houden met vaseline en dat doe ik sindsdien dagelijks, zelfs nu nog.

    Een aantal weken geleden had ik andere klachten in de vorm van lichte schimmelvorming op mijn penis. Opnieuw naar de huisarts gegaan die Candida Balanitis vaststelde.
    Creme gekregen en mijn vriendin ook een middel.
    Zij was binnen een paar dagen klachtenvrij en is toen gestopt met het gebruik van dit middel (wat voorgeschreven stond in de bijsluiter).
    Ik heb die crème ongeveer twee weken gebruikt, waarbij op de laatste dag pas de klachten weg waren.
    Dit was op advies van de huisarts, maar in de bijsluiter stond dat het eventueel langer nodig was, maar hiervoor de huisarts opnieuw moest worden gecontacteerd.
    De penis was de dag daarvoor nog erg rood en ik denk eigenlijk dat ik het middel (miconazolnitraat) misschien langer had moeten gebruiken.

    Ik heb dezelfde avond, waarop ik dus twee weken het middel had toegepast, toen seks gehad met mijn vriendin. Dit was op de 9e van Februari. Dit was eigenlijk tegen beter weten in, maar mijn vriendin en ik werd beiden gek van verlangen. Achteraf niet slim.
    Dit ging overigens pijnvrij, tot aan vlak voor, tijdens en na het orgasme, waarna het erg veel pijn deed om mijn voorhuid naar achter te halen. Erg veel zichtbare sneetjes ook.
    Dit herstelde echter erg goed en het weekend wat volgde (Valentijn) hebben wij pijnvrij een enkele keer seks gehad.

    Ik heb mijn penis continu ingevet met vaseline en tot aan twee dagen geleden dus geen last ervan gehad, en aan de penis zelf niks vreemds kunnen noteren.
    Nu merk ik echter dat het pijn doet bij het plassen, pijn doet als ik mijn voorhuid strak over de opening heen haal en veel pijn doet als ik er douchewater in spuit.
    De pijn zit hem binnenin de opening en aan de achterkant van de penis.
    Ik dacht aanvankelijk dat hier misschien weer sneetjes zaten, maar dat is niet het geval.

    Ik word er doodziek van dat ik continu naar de huisarts moet met dat ding en dat ik er nu al meer dan een half jaar continu rekening moet houden. Seks gaat sommige periodes hierdoor niet zo ontspannen als ik zou willen en er is steeds een psychologische angst aanwezig dat ik mezelf bezeer of niet te hard tekeer kan gaan als wij zouden willen.

    Rondom de opening, op een klein oppervlak, is de eikel nu ook weer een klein beetje rood.

    De hamvraag: wat moet ik doen met deze klachten?
    Kan deze pijn tijdens plassen, water in de opening spuiten en de voorhuid strak over de opening halen te maken hebben met de schimmel (Candida Balanitis) die er mogelijk nog zit, maar waar verder dan eigenlijk niks merkbaar van is?
    Moet ik onmiddellijk naar de huisarts met mijn klachten, of moet ik nog even wachten of het misschien overvliegt en toch een andere reden heeft?

    Ik word hier zo moedeloos van…

    M.v.g.

    T.

    Reageer
    #2

    Ik begrijp niet zo goed wat je bedoeld met: de opening aan de achterkant van de penis.
    Je hebt het enkele keren over die opening. Bedoel je daarmee de uitgang van de plasbuis op de eikel?
    Probeer even duidelijk uit te leggen wat je bedoeld.
    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #3

    Hoi Tandor,

    Je hebt het niet helemaal correct gelezen volgens mij, want ik heb het nooit gehad over de opening aan de achterkant van de penis.
    Ik heb het inderdaad gewoon over de opening van de plasbuis op de eikel, waar je uit plast e.d.
    Daar heb ik last en verder aan de achterkant (of in stijve houding onderkant) van de penis, vlak onder de eikel, waar die lange, verticale aanhechting/streepje of iets dergelijks zit.
    Zie bijlage.

    Reageer
    #4

    Sorry, maar de verwarring ontstond door deze zin:
    [quote]De pijn zit hem binnenin de opening [b]en[/b] aan de achterkant van de penis.[/quote] ik heb het woordje "en" over het hoofd gezien.

    Op de foto is te zien, dat er in de overgang van het toompje naar de raphe inderdaad een irritatie zit. Evenals aan de binnenkant van je voorhuid.
    De meatus ( de lipjes aan de uitgang van de urinebuis lijken ook rood maar dat zou ook door de kleur van de foto kunnen komen)

    Alle klachten bij elkaar zouden kunnen betekenen dat je inderdaad nog steeds last hebt van de balanitis. Als het crèmen niet voldoende heeft geholpen is het wellicht raadzaam om voor een andere behandeling te kiezen.
    Je zou eventueel een verwijzing kunnen vragen voor de dermatoloog.

    Ik vraag me alleen af waarom je douchewater in je urinebuis spuit? Dat is dus niet goed. Dat heeft een slechte invloed op het slijmvlies aan de binnen kant van de urinebuis. Het doodt namelijk bacteriën die wel nodig zijn. Dat kan tot gevolg hebben dat slechte bacteriën de overhand gaan krijgen en voor problemen kunnen zorgen.

    Reageer
    #5

    Hoi Tandor,

    Nu maak ik een fout door niet te vermelden dat ik gewoon een willekeurige foto heb gebruikt om te tonen wat ik precies bedoel.
    Dit is niet mijn penis.
    Bedankt voor de verder informatie. Dit is informatie die ik nog niet wist.

    Mvg

    Anoniempje

    Reageer
Reageer op: Pijn bij plassen, eerdere klachten nog niet weg?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief