Bijbalontsteking en behandeling

  • #1

    Ik heb sinds vorige week zaterdag pijn bij mijn linkerbal. Ik ben niet zo'n dokterloper, echter woensdag op donderdag ben ik zo ziek geworden dat ik maar even naar het inloop spreekuur ben gegaan. Ik heb een hard (rond) gezwel dat heel veel pijn doet achter mijn linkerbal. Omdat ik in zoveel pijn was heeft de dokter antibiotica voorgeschreven tegen gonorroe en chlamydia (in januari had ik gonorroe, ben hier wel voor behandeld destijds), de pilletjes kreeg ik donderdag en de gonorroe spuit vrijdag. Het is nu zondag en het enige dat verbeterd is, is dat ik me minder ziek voel (maar ik zit ook flink aan de paracetamol en Diclofenac) Het harde ronde gezwel is nu meer een langwerpig hard ovaal gezwel geworden. Ik word er redelijk gek van want het doet zeer veel pijn, de pijn straalt zich uit naar mijn hele lijf. Het zit me enorm in de weg.

    Heeft iemand ervaring met bijbalontsteking en is het normaal dat pas over een paar dagen verbetering optreed? Of doe ik er verstandig aan om alsnog een bezoekje te brengen? Misschien is het wel geen soa? Let me know! Thanks ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #2

    Het is natuurlijk de vraag of het inderdaad een soa is of dan een gevolg van de soa.
    Ik denk dat je er goed aan doet om morgen een spoedverwijzing te vragen naar de uroloog. Ik denk dat het verstandig is om een echo te laten maken. De huisarts had je eigenlijk beter meteen kunnen doorsturen. Mogelijk is de kuur die je nu hebt gekregen niet voldoende om de ontsteking onder controle te krijgen.
    Ik neem aan dat je Azitromycine 1000 mg hebt gekregen?

    Reageer
    #3

    Hey Tandor, thanks voor je reactie. Ik heb 1000 mg Azitromycine gehad indd en een injectie tegen de gonorroe. Ik ga morgen ochtend wel weer naar het inloopspreekuur. Maar het was een flinke ontsteking, ik neem aan dat antibiotica ook zijn tijd nodig heeft om dit onder controle te krijgen?

    Reageer
    #4

    Ja, dat kan. Maar als je inderdaad een flinke bijbal ontsteking hebt is 1000 mg Azitromycine dus echt onvoldoende.
    Ik raad je echt aan om naar de uroloog te gaan. Een echo zou echt op zijn plaats zijn. Vraag om een spoedverwijzing.

    Reageer
Reageer op: Bijbalontsteking en behandeling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief