hoeveelheid zaadcellen

  • #1

    Ik heb 12januari j.l mijn zaad laten testen omdat ik zaaddonor wou worden. Ik heb voor die datum 1,5 dag geen zaadlozing gehad en volgens de uitslag zat er 11miljoen bewegende zaadcellen in mijn sperma. Zou dat aantal meer zijn als ik 3 tot 4 dagen geen zaadlozing gehad zou hebben? Want 11miljoen per ml is volgens mij toch best weinig?

    Reageer
    #2

    Volgens de normen van de WHO geldt als een normaal zaadstaal: een ejaculaat met een minimaal volume van 2 ml, met ten minste 20 miljoen zaadcellen per ml, of een totaal van 40 miljoen zaadcellen. Meer dan 50% daarvan moeten levende zaadcellen zijn met een goede mobiliteit, en meer dan 30% moeten een normale vorm hebben. Ook de zuurgraad (pH) van het sperma is van belang.
    Met 11 miljoen levende cellen voldoe je dus aan de normen voor een normaal zaadstaal. Over het totaal aantal zaadcellen is daarmee niets gezegd.
    Langere onthouding zou waarschijnlijk niet meer zaadcellen hebben opgeleverd.

    Reageer
Reageer op: hoeveelheid zaadcellen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief