Pijn in de rechter bal waar de bloedtoevoer naar de bal is.

  • #1

    Beste,

    Ik heb nu 2 weken pijn aan mijn rechter bal. Er zit al heel mijn leven een heel klein hard bultje op de bal, maar dit is ook niet verder gegroeit. We zit net naast sat bultje een verdikking die er gevoelig is al ik daar zacht in knijp. Je krijgt dan een beetje het gevoel alsof je in je kruis word getrapt, en dan die pijn die ontstaat in je onderbuik. Kortom, het is best gevoelig en metk dat me ballen ook als ik ze niet aanraak gevoeliger zijn. Zou dit teelbal kanker kunnen zijn?
    Graag hoor ik wat men hier op deze site mij kan vertellen.

    Groet,

    Martin

    Reageer
    #2

    Hai Martin, lastig te zeggen wat het kan zijn. Een varicocele, een hydrocele of misschien een bijbalontsteking. Ik zou gewoon een afspraak maken met de huisarts want alleen door lichamelijk onderzoek kan een diagnose gesteld worden. Ik denk in ieder geval niet direct aan teelbalkanker hoor. Laat je weten hoe het gaat als je bij de HA bent geweest?

    Groet, Har.

    Reageer
    #3

    Meestal ontdekken mannen bij wie zaadbalkanker wordt vastgesteld, zelf veranderingen aan een zaadbal. Soms bestaat dit uit een, meestal pijnloze, toename in grootte van de zaadbal, soms uit een knobbel of knobbels in de zaadbal. Heel soms is er sprake van een duidelijk scherpe pijn in de aangedane bal. Daarnaast melden patiënten vaak een onbestemd gevoel in de onderbuik, achter of in het scrotum, vermoeidheid zonder aanwijsbare reden of afnemend libido.

    Bij sommige mannen wordt zaadbalkanker vastgesteld vanwege klachten-gevende uitzaaiingen, gedacht moet worden aan buik- of rugpijn. Ook kan er sprake zijn van een zwelling van de borstklier of van het gebied rond de tepel, met of zonder pijn.

    Vroege ontdekking en tijdige behandeling van zaadbalkanker is erg belangrijk. In principe geldt dat hoe kleiner de tumor is bij ontdekking, des te gunstiger de vooruitzichten zijn. Teelbal- of zaadbalkanker wordt vaak laat ontdekt. Meestal gaan mannen pas naar de dokter als er al sprake is van uitzaaiingen. Als de huisarts wordt geraadpleegd bestaat het risico dat deze eerder aan een bijbalontsteking denkt, waarvoor dan antibiotica worden voorgeschreven.

    Lees verder/Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Zaadbalkanker

    Reageer
Reageer op: Pijn in de rechter bal waar de bloedtoevoer naar de bal is.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief