Onbestemde jeuk eikel/ voorhuid

  • #1

    Ik heb het forum hier doorgelezen, maar kom mijn specifieke probleem niet tegen, vandaar dat ik het hier toch wil delen in de hoop dat andere mensen dit herkennen en/ of eventueel een (verlossend) antwoordt hebben :

    Eind december 2012 had ik erg veel last van een irritatie in mijn plasbuis. Niet tijdens het plassen, wel erna en op de meest willekeurige tijdstippen van de dag. Het was een jeukerig/ branderig gevoel wat kwam en ging. Begin januari heb ik hiervoor een SOA test af laten nemen bij de GGD, met de verwachting dat het om Chlamydia zou gaan. De uitslag van de test was negatief, geen SOA.

    De huisarts heeft me, ook al was de uitslag negatief, Zythromax voorgeschreven (een collega had mij ook aangeraden om hier om te vragen), een antibiotica die infecties in o.a. de plasbuis bestrijdt. Dit, omdat een SOA test niet alle infecties op kan sporen, maar slechts de meest gangbare aantoont.

    De antibiotica hielp een week; daarna kwamen de klachten (wel minder heftig dan voorheen), weer terug.

    Omdat de klachten aan bleven houden, en ik naar mijn idee ook jeuk aan mijn eikel had, heb ik begin februari opnieuw een SOA test laten doen (ook bij de GGD, een andere vestiging); hier was een dermatoloog aanwezig, die ook naar mijn penis en eikel gekeken heeft maar er niets aan kon ontdekken.
    Opnieuw was de uitslag negatief, de klachten bleven.

    Halverwege februari is er toen een urine test gedaan, waarbij gekeken is of er sprake was van een blaasontsteking; ook hierbij is weer een onderzoek naar SOA gedaan. Voor de derde maal was de uitslag negatief. Mijn huisarts gaf aan dat het ook nog wel eens psychische klachten zouden kunnen zijn, na de nare ervaring van het telkens hebben van irritatie in de plasbuis zouden de hersenen dat signaal nog enige tijd kunnen ontvangen/ doorgeven.

    De enige optie die wat verlichting leek te brengen was het smeren van vaseline.

    De klachten bleven, waarbij het nu voornamelijk om irritatie aan de buitenkant van de eikel leek te gaan. Bij mijn nieuwe huisarts ben ik eind maart met dit verhaal langs geweest; ook hij heeft gekeken maar kon niets ontdekken. Volgens hem zou het kunnen helpen om met vaseline te blijven smeren en het nog even aan te zien. Hij stelde ook vast dat het geen balanitis kon zijn, omdat er niets te zien is.

    Mijn vraag aan hem was ook, "kan het zijn dat het prikkelbaar darmsyndroom invloed heeft op mijn penis, doordat ik in mijn onderlichaam veel spanning heb?" Volgens hem was dat niet mogelijk en zou ik dan de eerste zijn. Ook zijn reactie was dat het psychisch zou kunnen zijn, veroorzaakt door stress.

    Een andere optie, waar ik zelf opgekomen ben, was het weglaten van wasverzachter. Als wasmiddel gebruikte ik al Neutral, maar de wasverzachter was een B-merk. Dit heeft ook een tijd geholpen, de klachten verdwenen grotendeels. Ook probeer ik contact van de eikel met zeep te vermijden en spoel ik mezelf altijd goed af.

    Na mijn laatste bezoek aan de huisarts verdween het probleem ook grotendeels; het was nauwelijks meer merkbaar en kwam heel zelden op.

    Nu heeft het deze week weer vol toegeslagen. Ik ervaar continue een branderige irritatie die zich op de eikel of de voorhuid (het is heel lastig om precies te bepalen) lijkt te concentreren. Het probleem is dat het letterlijk "ongrijpbaar" is. Als ik de irritatie voel en mijn broek uittrek en mijn voorhuid naar achteren haal om te kijken of ik iets kan ontdekken, is de irritatie ook direct weg. Ook als ik me erop probeer te concentreren, is het moeilijk te bepalen waar ik het precies voel en lijkt het ook te verdwijnen. Het enige wat me opgevallen is, is dat er onderaan de voorhuid een heel klein plekje zit, minuscuul, wat een soort scheurtje of beschadiging lijkt te zijn; en aan het uiteinde van de plasbuis heb ik twee plekjes die wat rood en geïrriteerd lijken, maar ook dit was volgens zowel de dermatoloog als mijn nieuwe huisarts niets bijzonders.

    Om terug te komen op mijn vraag omtrent het prikkelbaar darmsyndroom: ik heb hier al geruime tijd last van, ik heb moeite met naar het toilet gaan, ik heb heel vaak aandrang; ik moet lang zitten en vaak ook persen om te kunnen ontlasten. (Andere keren kan ik het dan weer nauwelijks ophouden.)
    Ook hier heb ik al verschillende zaken voor uitgeprobeerd (geen brood eten, veel vezels e.d.) maar niets levert een permanente oplossing op.

    Nu las ik dat er door overspanning in de bekkenbodemspieren een verzakking kan optreden in de darmen (en organen), maar wat ik interessanter vond was dat dit wel degelijk invloed kan hebben op de geslachtsdelen waardoor irritatie kan ontstaan! De informatie vond ik ook op deze website (zie de link), al is het niet helemaal wat ik op het moment ervaar:

    http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/297998-Naar-gevoel-in-eikel.html

    Ook ik ervaar moeite met plassen; ik moet vaak plassen, er druppelt nog veel na en ik moet mijn eikel altijd schoonvegen met een doekje om urine te verwijderen. Soms moet ik ook kort achter elkaar twee of zelfs drie keer plassen.

    Nu wil ik heel graag terug naar de dokter, want deze steeds terugkerende klachten geven me naast een lichamelijk ongemakkelijk gevoel ook geestelijk wel een duwtje; ik voel me erg onzeker hierdoor en mijn seksleven doet het ook geen goed. Masturberen, wat ik normaal gesproken dagelijks doe, heb ik sinds zondag niet meer gedaan in de hoop dat wat rust de oplossing zou zijn. Voorlopig blijkt dat niet het geval.

    Misschien ten overvloede: ik ben (bijna) dertig, slank (geen overgewicht, geen vet), beweeg dagelijks veel door mijn werk, probeer zo gezond mogelijk te eten (dit is er de afgelopen weken wel wat bij ingeschoten), wanneer ik seks heb doe ik het veilig: op het moment ervaar ik wel wat spanning omdat ik op zoek ben naar een nieuwe baan (mijn huidige contract loopt in augustus af) en veel bezig ben met solliciteren. Ook slaap ik de laatste paar dagen erg slecht.

    Is dit herkenbaar voor iemand? Wat kan ik de huisarts vragen? Zou een bezoek aan een uroloog misschien toch de moeite waard zijn (al vond mijn - nieuwe - huisarts dat niet nodig omdat de klachten zich niet aan de binnen-, maar aan de buitenkant bevonden/ bevinden)? Het lijkt ook geen schimmelinfectie te zijn want er is geen verkleuring en geen schilfering.

    Graag lees ik de ervaringen van anderen: bij voorbaat dank voor het lezen van mijn verhaal!

    Reageer
    #2

    Beste Joe,
    Het is inderdaad nogal een verhaal. Maar goed dat je het uitvoerig beschrijft. Een vervelend probleem. Het stukje over de moeite met plassen enz. geeft toch te denken. Je urine is wel onderzocht op blaasontsteking, maar wellicht zou het goed zij om de samenstelling van de urine te controleren.
    Ik zou in ieder geval in verband met de aanhoudende klachten een verwijzing naar de uroloog vragen.

    Reageer
    #3

    Hoi Tandor,

    Dank voor je reactie. Ik zal de huisarts dan om een verwijzing naar de uroloog vragen, hopelijk kan hij/ zij meer met deze klachten; hoewel mijn vorige huisarts al wel gezegd had dat problemen met plassen ook voorkomen wanneer mensen het prikkelbare darmsyndroom hebben, omdat er ook druk op de blaas is bij volle darmen.

    Maar misschien heeft een uroloog nog andere ideeën hierover. Vragen kan nooit kwaad! Nogmaals dank.

    Reageer
    #4

    Hallo Joe,
    Ik herken precies wat je schrijft.
    Ik had en tijdje geleden sex met een prostituee, veilig met condoom, wel onveilig oraal bij haar.
    Ik begon mij al snel zorgen te maken, vooral toen ik na korte tijd jeuk en een branderig gevoel kreeg aan mijn eikel, de hele dag door. Bij plassen niet en er was ook niets vreemds te zien.
    Ik heb een antibioticakuur gevolgd (wegens tevens een keelonteking) maar dat banderig gevoel bleef. Het leek bijna psychisch en ik maakte mij veel zorgen.
    Ik heb een SOA test laten doen en die was helemaal n orde. Het gevoel was echter eigenlijk al enkele daen voor de test vanzelf verdwenen.
    k denk dat het kwam door een kombinatie vn sex en dus belasting van de penis en mischien teveel wassen daarna.
    helaas heb ik dezelfde klachten nu alweer, weer nadat ik langdurig sex had (met condoom). Ik ga ervanuit dat het niets is, wel lastig en zeurnd vervelend.

    Reageer
    #5

    Latexallergie?

    Reageer
    #6

    Hoi Melow en Bob,

    Een latexallergie is het bij mij denk ik niet, want ik heb weinig seks gehad en heb derhalve ook al heel lang geen condoom hoeven gebruiken. Het is wel een goede optie om dit alsnog uit te laten zoeken mochten de klachten blijven; volgende week heb ik een afspraak staan voor een nieuwe SOA test (ik doe dat sowieso elke zes maanden), en inmiddels heb ik fysiotherapie voor de bekkenbodemspieren.

    De klacht blijft komen en gaan. Soms heftig, soms voel ik er niks van. Je zult begrijpen dat ik me er niet prettig en zelfs onzeker door voel; de zoektocht naar een oplossing is dus (helaas!) nog niet ten einde.

    Reageer
    #7

    Hallo allemaal,

    Ik heb ook een onbestemde kriebel in mijn plasbuis en op mijn voorhuid. Daarbij ook (in mindere mate) kriebel aan mijn anus en ogen. Heb van de huisarts en de uroloog de nodige zalfjes gekregen maar niets helpt. Het lijkt dus dat m'n slijmvliezen geïrriteerd zijn. Ik ben een gezonde man van 50. Heb een vaste relatie en doe geen gekke dingen.
    Het maakt mij erg onzeker. Ik wil er vanaf. Het enige wat ik als reden kan bedenken is een stressvolle baan waar ik zelfs mee gestopt ben om van deze irritatie af te komen. Baan opgezegd maar de klacht is er nog.

    Wie herkent dit en kan me helpen...?

    Groet,

    Erik

    Reageer
    #8

    Hallo Erik,

    Is er wel eens een allergietest gedaan? Het lijkt nl op een allergische reactie. Zou het door je badschuim of douchegel kunnen komen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo Tandor1,

    Nee die is niet gedaan maar is zeker een goede tip. Dank je wel !! Ik zal de zeep/badschuim/shampoo al vast eens vervangen door iets als Neutral.

    Het is niet alleen op mijn voorhuid/eikel. Ook mijn ogen en anus kriebelen soms. Ik heb dinsdag een derde bezoek aan een specialist in het ziekenhuis. Ik zal vragen of het een allergie zou kunnen zijn.

    Iemand nog andere ideeën..?

    Groet,

    Erik

    Reageer
    #10

    Ik weet niet of je er nog steeds last van hebt maar ik herken het probleem wel, bij mij was het een probleem van een teveel nuttigen van suiker!!

    Reageer
    #11

    Hallo Anoniem,

    Dank je wel voor de tip alleen ik gebruik geen suiker in koffie of thee en drink ook geen (zoete) frisdrank. Suiker komt dus alleen binnen als ik een keer een koekje eet.
    Toen jij minder suiker ging gebruiken hoelang duurde het toen dat je helemaal van de klachten af was.

    Ik zal eens nadenken of er iets anders is wat ik sinds een tijdje gebruik waar ik allergisch voor ben.

    Hebben er nog andere mensen tips..?

    Ik raak er gefrustreerd van...

    Erik

    Reageer
    #12

    Ik heb inmiddels een antibioticakuur van 5 dagen achter de rug met:

    Azitromycine 500gr.

    Problemen waren toen snel weg. Deze kuur kreeg ik van mijn huisarts na lang aandringen. Ik was inmiddels langs 2 specialisten geweest in verschillende ziekenhuizen. Daar ben ik wel een beetje pissig over.

    Groet,

    Erik

    Reageer
    #13

    Loop met zelfde probleem rond. Geen blaasontsteking was het. Na twee weken miconazolnitrat gesmeerd te hebben trad er geen duidelijke verbetering op. 10 dagen later kreeg ik tandvlees problemen na een kiesbehandeling. Bleek gwoon irritatie van de behandeling te zijn geweest. Omdat alle aandacht naar de mond ging, eten werd al flink lastig, was het gejeuk plotseling weg. De Factor aandacht is niet onbelangrijk kreeg ik het idee. Nu de mond weer kerngezond is jeukt het sinds kort weer bij de eikel. Verdacht ligt nu bij de witte druiven die ik twee dagen voor het begin van de laatste jeukcessie gegeten heb. Eet ik niet zo vaak maar ik stop daar eerst maar eens 6 maanden mee.
    De combinatie druiven en destijds het begin van het gejeuk kan ik niet met zekerheid plaatsen, maar ik sluit het zeker niet uit.
    Suiker wordt hier geopperd als oorzaak, ook dat maar eens minderen.

    Reageer
    #14

    Af en toe even in de lauwe thee houden denk er om dat de thee niet te warm is succes. de voorhuid even optrekken .

    Reageer
    #15

    Ik heb een klein rood vlekje rond mijn "plasgat", kwam na het mastruberen erachter, en er kwam ook wat ja, raar achtig bloed/pus uit, daarna niks meer, het blijft wel en is ook een beetje gevoelig, dit is vandaag gebeurt, kan iemand mij helpen hiermee, of zeggen wat het is?
    Ik ben net 16 jaar geworden.

    Reageer
Reageer op: Onbestemde jeuk eikel/ voorhuid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief