Licht jeuk onder voorhuid.

  • #1

    Hallo daar,

    Ik heb al een tijdje zo nu en dan een lichte jeuk onder mijn voorhuid, soms gepaard met een visgeur.
    Ik was me elke dag, ook mijn eikel was ik grondig met water (onder voorhuid).
    Nu, ik heb dit probleem ondervonden nadat ik mijn eikel een tijdje met zeep heb gewassen (wist toen niet dat dit niet mocht).
    Ikzelf denk aan een soort van irritatie. Op het zicht is niets te zien.

    Mischien de ph waarde ofzo die niet meer correct is?
    Welk middel kan ik hiervoor halen bij de apotheek?

    Ik dank jullie.
    David

    Reageer
    #2

    Balanitis is een ontsteking van de eikel (glans penis). De eikel is rood of wat schilferig. Als de voorhuid meedoet aan de ontsteking spreekt men van balanoposthitis. De klachten ontstaan meestal door te veel of juist te weinig hygiëne. Een gemiddeld advies is om 1 a 2x per dag de voorhuid (voorzichtig) geheel terug te trekken en de penis te wassen met water. Bij droogheid en/of jeuk kan eventueel een neutrale vette creme gesmeerd worden. Soms kan het nodig zijn een antimycoticum te smeren, bijvoorbeeld ketoconazol of miconazol (raadpleeg hiervoor een arts).

    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Balanitis

    Reageer
    #3

    Beste David,
    Gewoon blijven wassen met water. Normaliter gaat het binnen een paar dagen ook weer over. Bij jou duurt het toch langer.
    Misschien een schimmelinfectie. Ga anders even langs bij de huisarts.

    Reageer
    #4

    Hoi David,

    Ik merk nu ook de zelfde klachten. Licht jeukende eikel (steeds eronder, op de zelfde plek en merk die jeuk ongeveer om de 2 uur ofzo, gaat niet eindeloos door), verder geen extreme verkleuring, hoewel de binnenkant van mij voorhuid dus een heel klein beetje dikker en sterker roze is. Ik dacht eerst aan een soa (heb met iemand heel even seks gehad zonder condoom) maar kan mij ook herinneren dat ik mijn penis een keer gewassen heb om vettige siliconenglijmiddel weg te halen...(was bang dat ik daar eerder op zou reageren) wat heb jij nu uiteindelijk gedaan? Ben je naar de huisarts geweest?

    Groet,

    Frank

    Reageer
Reageer op: Licht jeuk onder voorhuid.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief