eikel is opgezet

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 2 maanden geleden bij de dokter geweest met wat rode vlekjes op mijn eikel. Volgens de dokter een schimmelinfectie. Hierop heb ik Daktarin gekregen. De penis ziet er nu rustig uit, maar blijft flink dikker dan anders. Drie weken geleden ben ik teruggegaan naar de dokter, maar die hield het nog steeds op een schimmelinfectie (balanitus). Ik maak me er toch echt een beetje zorgen over. De eikel is nog steeds flink dikker en ook komt er echt heel weinig, maar toch een beetje waterige afscheiding uit de eikel. Wat moet ik doen? Is dit wel echt een schimmelinfectie? En moet ik weer gaan smeren?

    Gr. 23jarige man.

    Reageer
    #2

    Balanitis is een ontsteking van de eikel (glans penis). De eikel is rood of wat schilferig. Als de voorhuid meedoet aan de ontsteking spreekt men van balanoposthitis.

    Verschillende typen balanitis

    Balanitis wordt vaak door micro-organismen veroorzaakt. De gist candida albicans komt vaak voor, maar ook allerlei bacteriële ontstekingen komen voor.
    Balanitis plasmocellularis is een vrij vaak voorkomende aandoening, waarbij geen enkele ziekteverwekker gevonden wordt.
    Ook eczeem (zowel atopisch, irritatief als contactallergisch) kan een balanitis veroorzaken.
    Balanitis circinata is een bepaalde uitingsvorm, die bij de ziekte van Reiter of bij psoriasis kan voorkomen.
    Balanitis xerotica obliterans is een oudere term voor lichen sclerosus. Hierbij ontstaan littekenachtige gebieden op de glans en/of voorhuid, en kan de voorhuid vernauwen.

    Lees verder/Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Balanitis

    Reageer
    #3

    Ja deze informatie had ik al gevonden, alles eigenlijk gelezen op internet. Verdikking wordt alleen niet minder en ook de andere klachten niet. Moet ik niet weer terug naar de dokter?

    Reageer
    #4

    Hai, ik heb er geen ervaring mee, maar ik zou me nu laten doorverwijzen naar een uroloog. En tot die tijd blijven smeren met Daktarin. Laat je weten als je bent geweest?

    Reageer
    #5

    Hoort een verdikking van de eikel en toename van de vochtproductie ook als symptomen bij bijv. chlamydia ofzo?

    Reageer
    #6

    Nee, bij chlamydia komt er vaak 's ochtends heldere afscheiding uit de penis. Ik denk ook echt dat je verdikking een balanitis is. Maar ik twijfel een beetje of het echt een verdikking is, of dat je dankzij alle aandacht die je het geeft het net lijkt dat het een verdikking is.

    Reageer
    #7

    Beste dokterK,

    Ik kan wel zeggen dat de eikel echt sterk opgezet is. Als ik hem naar achterhaal is de onderste rand van de eikel echt een stuk dikker dan normaal. Is er iets dat ik daaraan kan doen. Hoe is een balanitis het beste te behandelen, behalve heel erg schoon houden! Zijn er wonder middeltjes?

    Reageer
    #8

    Trouwens moet ik nu wel blijven smeren met daktarin?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: eikel is opgezet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief