Trap in ballen.

  • #1

    Hi,

    Ik kreeg een keer een flinke trap in m'n ballen, en die dag erna had ik er nog een raar gevoel in, en nu nog steeds. (al een paar dagen)kan dit ernstig zijn?

    Reageer alstublieft.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Hey,

    zeker en vast naar de dokter gaan om het te laten na kijken. Ik heb ook eens last gehad van men linkerteelbal en het bleek een torsio testis te zijn. Ik denk nu niet dat je dat krijgt door een trap in je ballen, maar het kan van alles zijn.

    Even langs de dokter en dan weet je het meteen.

    Grts, Jeroen.

    Reageer
    #3

    Wat is Torsio Testis??
    Maar ik wacht nog af voordat ik naar de dokter ga.

    Mvg,
    Daan

    Reageer
    #4

    Bij Torsio Testis (of een Torsio) is je teelbal gedraaid waardoor je hevige pijn hebt en langdurige pijn. Dit moet binnen de 6uur geopereerd worden, anders sterft hij af. (dit heb ik meegemaakt, maar hij is op tijd gered)

    Dit zal je waarschijnlijk niet hebben, maar er kan wel iets mis zijn, waarvan de gevolgen niet prettig zijn.

    Reageer
    #5

    Daan, ben je bij de huisarts geweest? Hoe gaat het nu met je?

    Reageer
    #6

    Ik ben er niet naar toegeweest en als je naar de huisarts gaat moet je ''hem'' dan laten zien? .. Maar '5 gaat nu veel beter ik kreeg er steeds minder last van, ik heb er nu zelfs GEEN last meer van.:)

    Reageer
    #7

    Tja Daan,
    Als je naar de dokter gaat moet je "het-hem" laten zien; maar een dokter ziet zoveel andere dingen waar iets mee aan de hand is, en uiterst smerige, denk maar aan open wonden enzo; dus die is het echt wel gewend.
    Desondanks is het niet onverstandig om toch naar een huisarts te gaan, want die kan zien (d.m.v. een echo) of je teelbal niet verdraaid zit.
    Groetjes,
    Gustav

    Reageer
    #8

    Ik heb ook een flinke trap in mijn kruis gehad en mijn zaadbal was flink opgezwollen en ik had hevige pijn. Na een uur was de pijn meer en deels afgenomen en heb ik overwogen om niet meer naar de eerste hulp te gaan. Ik ben bang dat ik schade heb opgelopen, dus heb research gedaan. Iemand had het en door een fout van de huisarts is zijn zaadbal afgestorven. Na een week had hij nog steeds heel veel pijn en hij was super groot. Toen is hij naar een andere huisarts gegaan en die heeft hem direct naar het ziekenhuis gestuurd. Bleek dat die afgestorven was. Alleen bij mij was het na een dag meer en deels weg, dus hoe zit het dan bij mij?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heren,
    Ik begrijp niet zo goed dat jullie met een dergelijke blessure niet naar de huisarts gaan. Die huisarts heeft gegarandeerd vaker een blote penis en blote ballen gezien dan jullie zelf.
    Je testikels vervullen in je verdere leven volgens mij toch en niet zo onbelangrijke rol. Tenzij je sex en kinderen helemaal niet interessant vindt. Een trap of een stoot tegen je testikels kan meer schade aanrichten dan je denkt. Als er door een kneuzing een ontsteking ontstaat die te laat wordt ontdekt,zou je zomaar je bijballen kunnen kwijtraken(operatief)
    De bijbal of epididymis ligt direct tegen de zaadbal (teeelbal of testis) aan in de balzak (scrotum). De bijbal is een langwerpig orgaantje, welke bestaat uit de afvoergangen die vanuit de teelbal komen. De is slechts enkele centimeters lang. Het kronkelige buisje bewaart en vervoert de rijpe spermacellen (spermatozoa) tot de eerstvolgende zaadlozing.
    Het niet naar de dokter willen gaan uit schaamte kan dus verstrekkende gevolgen hebben.

    Ik vraag me sowieso af, dat als je je daar al zo voor schaamt, je penis aan je huisarts te laten zien, wat je dan voor een armzalig sex leven moet hebben of gaat krijgen. Ik neem aan dat je je dan ook schaamt om je penis aan anderen ( je vriend of vriendin bijvoorbeeld)te laten zien.
    Maar dat zal zeker wel meevallen toch?.......

    Nu even serieus!
    Als je een dergelijk letsel oploopt en hebt al enkele dagen pijn of last, ga dan in godsnaam naar je huisarts. Als er iets mis gaat met zo´n balletje krijg je daar later gegarandeerd spijt van.

    Reageer
    #10

    Ik voel me ook dom dat ik achteraf niet gegaan ben. Ik schaam me er niet voor dat de huisarts mijn edele delen te zien krijgt en waarschijnlijk ook aanraakt. Als het van belang is moet dat gewoon. Zoals je als zei, hij heeft waarschijnlijk meer ballen gezien dan een voetballer. Alleen ik had er maar 1 uur echt last van en toen nam de pijn af. Toen heb ik overwogen niet meer te gaan... Achteraf nog steeds dom, maarja.

    Reageer
    #11

    Hai, als je nu geen last meer hebt, zal het allemaal wel meevallen. Maar een volgende keer echt geen schroom, ok, want alleen door een kort lichamelijk onderzoekje kan een diagnose gesteld worden en kunnen de juiste maatregelen getroffen worden.

    Groet Emma

    Reageer
    #12

    Geachte Emma,

    Bedankt voor je reactie, ik heb er ook heel veel van geleerd. Volgende keer zal ik het wat slimmer aanpakken. Ik heb gelezen dat als de pijn binnen enkele uren afneemt er geen ernstige schade is. Als ik 100% zekerheid wil moet ik van de week nog maar naar de huisarts denk ik.

    Met vriendelijke groet,

    Delyon

    Reageer
    #13

    Hai, fijn dat je nog even reageert. Ik zeg het voor je/jullie eigen bestwil omdat onze dochter twee jaar geleden spontaan op de schoot van haar vader sprong en hij ineenkromp van de pijn maar verder niets liet merken. Twee dagen later was zijn ene testikel zo groot als een tennisbal en nog wilde hij niet naar de huisarts. Uiteindelijk met een opgezwollen scrotum zo groot als een - niet lachen - kokosnoot naar de SEH gegaan en daar bleek dat het zaakje alleen zwaar ontstoken was, maar voor hetzelfde geld had hij een testikel verloren. Ok, ik ben een nuchter persoon en ook met één testikel kun je je nog prima voortplanten en eventueel een implantaat nemen, maar nogmaals, laat je niet tegenhouden door gêne. Wij vrouwen liggen ook wijdbeens bij de gynaecoloog voor een uitstrijkje of worden onze borsten geplet door een mammografie. Alsof we dat zo prettig vinden?!

    Groetjes! En fijn dat je niets mankeert!

    Reageer
    #14

    Geachte Emma,

    Ouch, ik ga echt niet lachen om het feit dat uw man zijn zaadbal zo groot was als een kokosnoot. De mijne was ook zo groot als een tennisbal en het is niet leuk (Ook al klinkt het inderdaad grappig). De mijne is allang niet meer opgezwollen. Ik zou het ook niet als vrouw zijnde prettig vinden. Groeten terug en bedankt! ik ben nu een stuk minder bang dat er iets ergs aan de hand is.

    Reageer
    #15

    Ik heb gevochten op school en op dat moment kreeg ik een hele dikken bal aan een kant ik heb nu 2uur lang in bad gezeten maar het gaat niet weg hoe LANg duurt zoon bult

    Reageer
Reageer op: Trap in ballen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief