Complicatie (ingescheurd) na besnijdenis.

  • #1

    Via deze weg wil ik jullie mijn probleem voorleggen, waarvan ik hoop dat er een antwoord op komt.

    Op 20 juni jl. ben ik besneden (volledig), en na een zestal dagen is mijn penis geweldig ontstoken geraakt, heel dik, rood en heel veel pijn. De huisarts heeft toen anitibiotica voorgeschreven en wel Augmentin Retard 1000mg , twee tabletten 's ochtends en twee tabletten 's avonds. Ik nam dus 4000mg antibiotica in.
    Toen ik na de kuur wou gaan werken, was ik na een drietal uren zo ongelofelijk moe, dat ik mij heb ziekgemeld. Bij de apotheek heb ik een voedingssuplement gehaald om aan te sterken.
    Omdat ik alles niet vertrouwde ben ik drie dagen geleden naar de specialist teruggegaan die mij heeft geopereerd en hij zei dat de vermoeidheid kwam van de veel te hoge dosis antibiotica; 500 mg in de ochtend en 500mg in de avond was genoeg geweest, ik had dus vier maal te veel genomen(!)
    Bij de specialist liet ik twee wondjes bij de penis zien, meteen naast de hechtingen van de besnijdenis, het zijn een soort scheurtjes, een scheurtje is bijna dicht maar een scheurtje lijkt maar niet te dichten, het is al twee weken open. De specialist heeft mij Eosine 2% in Alcohol voorgeschreven, dat ik drie maal daags op de hechtingen en scheurtje moet doen (hier komt nog altijd wat wondvocht uit)met als doel dat alles goed (uit)droogt, maar hij wou absoluut niet zeggen hoelang dit nog gaat duren. Ik maak mij er wat zorgen over, want zo'n scheurtje is gewoon heel akelig om te zien. De specialist zei dat ik geen erecties mocht krijgen anders scheurt het terug open. Sinds ik dit weet, slapen mijn vrouw en ik apart om maar geen sexuele spanning op te bouwen (!) maar ik krijg toch erecties, elke ochtend heeft elke gezonde man er een... Mijn vraag is, kan iemand zeggen hoelang het duurt voor zo'n scheurtje dicht is? Met vriendelijke dank!

    Cliff.

    Reageer
    #2

    Een heel verhaal met ogenschijnlijk allemaal zorgwekkende problemen, maar het valt allemaal gelukkig heel erg mee. Je hebt wat pech gehad dat de penis na de operatie wat is gaan ontsteken en je bent een beetje dom geweest door de bijsluiter van jouw geneesmiddel niet te lezen en de medicijnen verkeerd te slikken. Maar het scheurtje zal in de loop van de tijd helemaal mooi genezen. Het uiteindelijke resultaat van een circumcisie, als alle littekentjes zijn genezen, zal pas na een half jaar bereikt zijn. Ik verwacht dat dit scheurtje, als je het normaal blijft verzorgen (niet met vieze handen aanzitten, strakke katoenen onderbroeken dragen, gewoon mee douchen zodat het schoon blijft, geen zeep gebruiken) met een week of twee wel dicht zou zijn. Eventjes geduld hebben dus nog maar het komt vast helemaal goed. En mocht het toch zorgelijk blijven volgens jou, laat het dan voor de zekerheid nog even beoordelen door de huisarts.
    Komt goed, kost nog even tijd, maak je geen zorgen. Tijd heelt alle wonden zeggen ze wel eens, dat is echt geen 'gelul'.

    Reageer
    #3

    Hallo Marco,

    dank je wel voor je reactie, met name de laatste zin vond ik een prima einde!!!
    Maar ik voel me wat geruster nu. De dokter heeft mij die antibiotica voorgeschreven, ik heb het advies klakkeloos opgevolgd. Daarna ben ik opnieuw naar de arts geweest en ze zei dat het een week duurde voor het scheurtje dicht was maar na een week was het even groot en diep. Maar goed, ik blijf alles precies volgens plan verzorgen en ik laat je ook weten wanneer het dicht is!
    Nogmaals, mijn dank voor je reactie!
    Mvg,
    Cliff.

    Reageer
Reageer op: Complicatie (ingescheurd) na besnijdenis.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief