Voorvocht

  • #1

    Voorvocht & Na-vocht:

    Hoe snel komt er voorvocht uit de penis? Ik heb het namelijk al heel erg snel.

    Als ik in de stad loop en ik (met zulk mooi weer weer) mooie vrouwen zie, kan het al voorkomen dat er een klein beetje uitloopt. Het is niet veel, maar wel iets.

    Ook na-vocht kan er bij mij de volgende dag na een aantal keer plassen nog uit lopen. Dit is ook maar ene klein beetje, maar het is weer een druppel.

    Hoe is dat bij de rest van de jongens?

    Met groet, Jeffrey

    Reageer
    #2

    Bij mij begint het ook bij opwinding, maar niet zo snel als ik in de stad naar meisjes kijk ofzo. Erder in een verder stadium. Navocht heb ik echter niet. Wist niet dat dat bestond. Zou me er niet te druk over maken als ik jou was. Ieder mens is verschillend.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de tip en verwijzingen. Echter heb ik geen last van nadruppelen dus snap ik de verwijzing niet?

    Iemand anders die nog wil reageren?

    Groet,

    Dirk

    Reageer
    #5

    Vergeleken met mij is het heel erg snel. Ik heb namelijk helemaal geen voorvocht, nooit dus. Ik heb dat nooit geweten aangezien ik altijd dacht dat zal wel pas echt komen als je sex hebt met iemand. Tot ik op mijn 26e (pas) voor het eerst sex had met mijn vriend en ik zo voor het eerst vergelijkingsmateriaal had om het zo maar te noemen. En bij hem komt er behoorlijk wat (soms denk ik wel eens iets teveel) maar bij mij nog steeds niet dus bij mij komt er nu gewoon zeker nooit voorvocht. Nu vind ik dat helemaal niet erg, zelfs wel handig eigenlijk en mijn vriend maakt het qua hoeveelheid ruimschoots goed zullen we maar zeggen...

    Reageer
    #6

    Marc,

    Bedankt:) voor jou zijn dat soort dingen makkelijker te vragen en te vergelijken 🙂 zo te horen ligt het allemaal heel verschillend.
    Marc zou je kunnen vragen of je vriend ook last heeft van veel navocht en hoe lang?

    Dankje!

    Dirk

    Reageer
    #7

    Hoi Dirk,

    Voor mij was het de eerste keren dat ik dat met mijn vriend meemaakte ook erg wennen omdat ik zoiets had van "wat is dit" aangezien ik dat zelf dus niet heb. Later blijkt dat dan het bekende voorvocht te zijn.
    Wij hebben beide wel navocht maar dat is vrijwel meteen na de sex tot een half uurtje later. Als je snel genoeg gaat plassen dan is dat ook meteen weg en heb ik er ook geen last meer van.
    Ik heb dat dus niet zomaar ineens zonder dat er sex aan vooraf gegaan is.

    Marc

    Reageer
    #8

    Ok, dankjewel.

    Bij mij is het dus zo dat ik het de volgende dag nog heel licht heb. Zelfs als ik al een aantal keer naar de wc ben gegaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nog meer reacties?

    Reageer
    #11

    naarmate je ouder word, word het dan ook minder of zal het voor altijd veel blijven?

    Reageer
    #12

    Navocht is niet raar. Ik heb het ook nog na meerdere keren plassen.

    Reageer
    #13

    Ik heb ook nog nooit voorvocht gehad

    Is er een operatie om dit te verhelpen?

    Weet iemand dit!

    Reageer
    #14

    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #15

    Ik heb ook last van veel voorvocht en schaam me er wel voor, alhoewel ik heb gelezen dat het bij wel meer mannen voorkomt. Het heeft een nuttige functie (schoonmaken van de plasbuis,  betere overleving van spermacellen en glijmiddel). Toch vind ik het vervelend. Daarom heb ik zitten zoeken op internet naar het ontstaan ervan om een ingang te krijgen tot voorkoming. Ik zag dat voorvocht bij de man geproduceerd wordt door de Cowperse klieren die direct uitkomen in de plasbuis net onder de prostaat en helemaal los staat van de uiteindelijke zaaflozing. Deze klieren lijken op die van de vrouw: de klieren van Bartholin. Nu zag ik in die context (o.a. http://www.vabs.nl/biofeedback/het-autonome-zenuwstelsel) dat het parasympathische zenuwstelsel zorgt voor ontspanning en als resultaat een grotere productie van spijsverteringssappen, erectie veroorzaken (dat is ook vaak gerelateerd aan het moment dat voorvocht vrijkomt), een snellere darmbeweging, verwijding van de bloedvaten naar het spijsverteringsstelsel en een snellere nierwerking. Het sympatische zenuwstelsel zorgt juist voor spanning en zorgt voor oa zaadlozing, zweten en adrenalinevorming. Als ik het goed begrepen heb regelt het parasympastisch zenuwstelstel de klierwerking van de genitalien, dus ook de Cowperse klieren? Hier kwam ik niet verder met mijn zoektocht. Als de Cowperseklieren te actief zijn, ben je dan juist te ontspannen, ofwel zou je dan in theorie te weinig histamine (neurotransmitter) in je bloed hebben?

     

     

    Reageer
Reageer op: Voorvocht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief