Schaambeen?Zaadleider?Misselijk?

  • #1

    Ik zit met een klacht en hoop dat er iemand een soort antwoord op heeft?

    In maart 2009 kreeg ik 2 weken last van een beurs gevoel in mijn schaambeen, nét boven mijn linker bal. Na 2 weken ging dat over en was het weg... Tot november 2009 en toen was het in alle hevigheid terug. Naar de arts geweest en daar dachten ze meteen aan een liesbreuk. Was er in november ook misselijk bij geworden, iets wat in april nog niet het geval was.

    De volgende dag naar de radioloog voor echoscopie naar het ziekenhuis. Ik zou zweren dat ze dat ding erop zou zetten en het direkt zou zien, omdat het zo'n pijn doet en ik het heel goed aan kon wijzen... Maar nee. Na een echoscopie van 30min. incl teelbalkanker-onderzoek, nieren, blaas en prostaat zag alles er perfect uit! Da's goed nieuws, maar geen oplossing. Na inmiddels 5 keer bij een arts geweest te zijn, fisio en bloed/urine onderzoeken is er nog steeds geen diagnose. Maar ondertussen doet zitten/autorijden en strak ondergoed erg veel pijn. Ook ben ik van tijd-tot-tijd misselijk. Er is ook niks voorgevallen m.b.t. vallen/rekken/stoten o.i.d.
    Er is ook geen verdikking, koorts, geen pijn met sex, kan aardig lopen(hardlopen gaat ongeveer 15/20 minuten prima, maar daarna gaat het prikken en uiteindelijk een zeurende pijn. Met name als ik mijn linkerbal tegen mijn schaambeen druk doet het het meeste pijn. Ik lees in bijna alle gevallen dat het bij lotgenoten ook in de bal/ballen te voelen is, maar daar heb ik nog niet één keer last van gehad. Het zit 'm echt in het schaambeen/zaadleider BOVEN de bal.
    Ondanks het snelle doorverwijzen e.d. loop ik nog steeds met een klacht die mij op een oud mannentje doet lijken als 30-er?! Probeer ook werkelijk alles zoals ander ondergoed, houding bij slapen e.d. het ligt ook niet aan het type autostoel, want ik heb in deze periode 2 verschillende auto's gehad.

    Het enige is dat ik sinds 2009 meer ben gaan doen is autorijden. Maar dat heb ik in mijn leven met periode's veel meer gedaan, dus zie het niet als oorzaak.

    Heeft iemand precies dezelfde klacht als ik?
    Tips?

    Heb dus echoscopie gehad, fisio en allerlei rug- en strek onderzoeken, maar niks hielp. Rontge-foto's hebben geen zin zolang er geen bot bij betrokken is. Weet iemand of een MRI-scan mogelijk meer laat zien?
    Ik heb ook nog geen medicijnen gekregen, omdat niemand een onsteking heeft kunnen ontdekken. Koorts heb ik niet en in de uitgebreide bloedonderzoeken was ook niks te vinden. Ook heb ik een prostaatonderzoek gehad, zowel prostaat eiwitten en 'handmatig'.

    Ik ben zo-ie-zo dat gefriemel aan mijn lijf zat. Er zijn zeker 7 artsen die al aan die hoek hebben zitten friemelen voel en duwen en daar ben ik echt helemaal klaar mee!

    O ja, ik lees veel over pijnklachten in de ballen van diverse forumleden. Maar daar is wel een korte verklaring voor. Onze ballen zijn gevoelig en hangen buiten ons lijf. Iedere man heeft wel eens een dagje pijn of steken in z'n kroonjuwelen. Ik ook en uit de echoscopie bleek dat er verkalking op mijn ballen zit. Dat is niet ernstig, maar geeft wel een verklaring waarom ik af en toe wat pijn had links en rechts. Ik hoop dat ik hier mensen een beetje mee gerust kan stellen...

    MVG

    Reageer
    #2

    U begint telkens over autorijden. Wist u dat snelfiets-coureurs vaak last van de genitaliën hebben als gevolg van de langdurige houding op het fietszadel?

    Probeert u eens vaker, en bij de start tenminste 3 maal per dag, ontspannen te wandelen zodat de genitaliën kunnen ontspannen en de doorbloeding goed op gang kan komen.

    Houd ons op de hoogte van de ontwikkeling van de klacht na een week regelmatig bewegen, sporten, wandelen en zwemmen.

    Reageer
    #3

    mijn vraag is dion heb je veel zittend werk.als je teeldballen langdurig warm blijven dat is niet goed voor de zaadproductie.draag altijd katoen ondergoed voor het afvoeren van vocht.heb je veel schaamhaar scheer je dan is helemaal glad dan heb je ook een snellere afvoer van vocht.ook het regelmatig rukken is goed om het sperma aftevoeren en je prostaat en teeldballen actief te houden.ik geef geen garantie dat het helpt maar is het proberen waard.ik hoor nog weleens van je veel sucses.

    Reageer
    #4

    Beste
    Ik heb je verhaal gelezen en moet zeggen dat ik precies begrijp wat je bedoelt.
    In 2005 na een vreselijke stress periode had ik de zelfde klachten...
    Ben toen ook in het ziekenhuis geweest, prostaat onderzoek enz enz..
    Na een burnout in 2006 kwam ik bij een haptonoom waar dit probleem ool werd besproken... Eigenlijk is de de klacht makkelijk te verklaren... Door dat je in stress periodes je buik en daarmee alle spieren rond je schaambeen aantrekt gaat dit op een gegeven moment pijn doen..
    Ik zit nu weer met hetzelfde probleem... na weer een rot periode..
    Heb vakantie achter de rug waar je tot rust komt en gaat ontspannen... En dan komen de klachten weer terug...
    Het is een zeurende pijn in schaambeen, lies en uitstralend naar mn ballen..
    Lopen gaat prima, zitten en autorijden is vervelend..
    Iemand de zelfde klachten ?

    Reageer
    #5

    Stress, kramp, en hardheid zijn hele goede 'vrienden'. Net zoals warmte, beweging, rust, harmonie, gevoel en souplesse. Ik vind de verklaring zeer plausibel.

    Hup, in de benen, lekker wandelen: de hei op, het bos in, langs het strand. Saunaatje, wijntje en massage. Een mooi boek, een museum en lekker koken en helemaal zelf opeten, als een cadeau voor jezelf!

    Reageer
    #6

    Dion en Acc,

    De symptomen die jullie beschrijven hebben veel weg van een sportshernia ofwel athletic pubalgia ( gilmore groin). Dit is een miniscuul scheurtje in de onderste buikwand waardoor er uitstraling is naar het schaambeen, de lies en de testikel aan de zijde waar de scheur zit. Dit kan zijn doordat er een verzwakking zit in het lieskanaal, hier loopt nl de zaadleider doorheen ( bij mannen) of een klein scheurtje in de buikwand zelf.

    Met echoscopie en mri diagnose is dit probleem vaak niet zichtbaar en de meest effectieve manier is een kijkoperatie. Ga eens langs een sportarts en vraag naar deze diagnose.

    De operatie zelf zal niet veel hinder geven en na de wondgenezing kan sporten snel weer worden opgepakt.

    Mannen hebben veel meer last van deze klachten dan vrouwen omdat het lieskanaal bij mannen voor de geboorte op een wat snelle manier van buitenaf wordt ontwikkeld.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben een jongen van 16 en ik heb dit probleem al van mijn 12, het doet vreselijk veel pijn. Soms kan ik er niets door doen vandaag werdt ik er voor de 1ste keer misselijk van na dat ik een pijn scheut kreeg, het leek ook warmer te zijn maar dat kan ik mij verbeelden

    ik wil hier ook heel graag van af weet er iemand iets op ?

    Reageer
    #10

    Het probleem dat wordt geschets klinkt me sinds een paar dagen bekend in de oren... Afgelopen dagen had ik zeg maar een zeurend gevoel bovenop mijn schaambaan. Zeg maar rond de aanhechtingsplek van de penis, maar dan net iets hoger en iets meer naar buiten. Sinds gisteren is daar ook een stekende pijn bijgekomen aan de rechter kant. Als ik alles hier zo lees, dan is strees de enige factor die momenteel op mij van toepassing is. Veeel stress...

    Reageer
    #11

    ikheb ook het zelfde probleem k kon de heledag nietbslapen had het erg benaud en kon maar 4uurtjes slapentoen k ging opstaan deed kneens mmijn schaambeen verschrikkelijk pijn kan iemand nog helpen ben 16

    Reageer
    #12

    Hallo, maak even een afspraak bij de uroloog.

    Reageer
    #13

    Herken de klachten, meer dan irritant. Pijnverschuift continue rondom gebied van bal, naar lies p, lymf. Dit is een zeurende uitstralingspijn. Daarbij wel combinatie met uitstralingspijn onderrug. Naast medicatie paar keer fysio gehad. Alhoewel het nog niet helemaal weg is, is m'n schaambot "gekraakt" dit geeft veel verlichting. Mogelijk zit / zat er een zenuw klem!?

    Blijft vaag omdat de klachten niet eenduidig aan te wijzen zijn, sterkte en succes!

    Reageer
    #14

    hallo

    ik had dezelfde klachten en ben vandaag naar de huisarts geweest. Bij mij zou het een kleine kneusing kunnen zijn van de testikels.
    Advies was een week geen sex en intensief sporten.

    sterkte allemaal

    Reageer
    #15

    Ik heb precies wat jij zegt. Ik denk ook dat jet door stres komt

    Reageer
Reageer op: Schaambeen?Zaadleider?Misselijk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief