Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Na een besnijdenis?

  Na een besnijdenis?

anomees #1 19 okt 2008 11:24

Hallo,

na lang twijfelen heb ik de knoop doorgehakt en zal ik mij binnenkort laten besnijden. Ik zit echter met enkele kleine vraagjes.

Als je een erectie krijgt na een operatie, krepeer je dan van de pijn door dat de draadjes tegentrekken?

Hoelang duurt het voor de eikel wat minder gevoelig is want ik doe een gevechtsport en ik heb wat schrik.

Hoelang doet het pijn na de operatie? Ik moet vlak na mijn ingreep op weekend en ik vroeg me af of ik normaal zal kunnen functioneren?

Jean #2 19 okt 2008 15:17

Ach, het is een kleine ingreep maar met grote gevolgen (grapje)...

Ik denk dat je een weekje wijdbeens loopt omdat het toch wel erg gevoelig is als gevolg van een toch flinke wond.
Die hechtingen is meer een mythe, het is wel even vervelend en kan wat prikken maar dat is geen reden het te laten.
Je kunt verwachten dat de gevoeligheid van de eikel snel zal afnemen, het is wederom even gevoelig, een paar dagen en dan verdwijnt het vanzelf.

anomees #3 19 okt 2008 17:33

Hmja, de hechtingen schrikken mij niet af, ik heb een beeld dat ik bij een erectie gek ga komen fzo.

Blijkbaar wordt uw geheel goed ingepakt na de ingreep, ik zal het gewoon maar ondergaan zeker ^^.

johan #4 31 okt 2008 10:35

Valt mee hoor. Het trekt wel een beetje en de eerste paar dagen moet je je best doen om een stijve te voorkomen maar daarna merk je er niet veel meer van. Na 2 weken is alles echt weer normaal.

anomees #5 09 nov 2008 17:01

Hoi, ik ben nu ongeveer 2 weken geleden besneden, ik heb er geen spijt van :). Maar ik heb wel nog een klein probleempje, vlak voor het klaarkomen spant de penis zich nog een stukje harder en dat doet nogal wat pijn. Is dit normaal? Moet ik geduld hebben?

Marc #6 09 nov 2008 17:34

Het littekenweefsel zal snel spoelerer worden dus eigenlijk is het wel aan te raden erecties te krijgen. Als ze vanzelf vedwijnen door het vervelende trekkende gevoel van het litteken, moet je dat even accepteren, het wordt snel beter.

anomees #7 09 nov 2008 17:58

Tijdens de erectie heb ik geen pijn, maar door die extra opspanning bij het klaarkomen doet het toch wel wat pijn. Ik zal wat afwachten. bedankt :)

Marc #8 10 nov 2008 01:10

Komt helemaal goed. Vergeet niet dat het weefsel sterk geinnerveerd is, en dus erg gevoelig. Het is tevens zeer goed doorbloed, en hierdoor zal het weefsel snel herstellen.

Besnedene #9 07 dec 2008 20:04

Ik ben twee dagen geleden besneden (volledige besnijding) en ik kan je toch zeggen dat het niet van de poes is. Ben midden 30.
Ik heb nu twee nachten bijna niet geslapen omdat ik bij een erectie veel pijn heb door die draadjes en daarom wakker wordt. En dit een keer of drie per nacht :-/
De penis is inderdaad opgezwollen, toen ik vooor het eerst de wond zag om het verband te verversen moest ik even op de grond gaan zitten. My god, wat hebben ze aangericht, dacht ik gisterenmorgen. De tranen sprongen me in de ogen.
Maar goed, vandaag is "hij" al ietske minder gezwollen dan gisterenmorgen en alles begint er een beetje normaler uit te zien. Ik heb goede hoop.
Bij mij was de voorhuid zo versmald (door regelmatig te scheuren bij sexuele betrekking) dat ik zelfs in "rusttoestand" mijn eikel niet kon vrijleggen. Daardoor kon ik dan weer niet alles grondig wassen. Zot werd ik ervan.
Ik ben dus wel heel blij dat ik de knoop (allez, het vel) doorgehakt heb.
Heel vervelend is het gevoel dat de eikel tegen de onderbroek wrijft, maar ik lees her en der op het net dat dit niet te lang zal duren. Laten we hopen.
No pain, no gain zekers ;-)

Maarten #10 09 dec 2008 03:55

Hahaha, ja, ik ken het. Ik ben ook besneden en ik herken je schrik vlak na de operatie. Wat een knop zat erop, zo dik had ik hem nog nooit gezien, helemaal vol met bloeduitstorting. Dat trekt gelukkig snel weg en de hechtingen kunnen na een week ofzo er ook uit (niet zelf doen trouwens, lekker laten zitten tot het echt helemaal genezen is, want erecties kunnen de wond gemakkelijk open trekken, je went namelijk snel aan die pijn.
Over een paar weken ben je weer helemaal het heertje en wordt je tijdens het vrijen rijkelijk beloond want je kunt veel langer vrijen, ook fijn voor je partner.
Tip: mastureberen met massageolie, echt een feest!

50+ #11 21 jul 2009 13:24

Blij deze reactie gelezen te hebben. Sta ook op het punt om me te laten besnijden. Sinds 2 maanden kan ik nauwelijks de voorhuid terugtrekken omdat die op het bovenste randje veel te nauw is geworden. Ook dat is gevoelig, de voorhuid terug in de normale situatie is erg moeilijk, schuift nauwelijks over de eikel.
GRAAG jullie reaktie en ervaringen na maanden dat jullie besneden zijn. m.vr.gr. 50plusser.

Aschwin #12 21 jul 2009 21:25

Begrijp ik goed dat u wilt weten hoe het is met de penis enkele maanden na een circumcisie?

Al na enkele weken is het alsof het altijd zo is geweest, dus dat is na maanden en nu voor mij zo'n twintig jaar nog steeds zo.

Mijn voorhuid was ook te nauw, en ik zou het altijd weer opnieuw laten doen.

Besneden #13 18 sep 2009 16:25

Ik ben vandaag besneden, een tijdje terug ben ik toch maar naar de dokter geweest, tja je schaamt je natuurlijk nogal. Maar ik had het veel eerder moeten doen achteraf. Nu de verdoving een paar uur uitgewerkt is begin je wel de zeurende pijn te voelen. En vooral bij het plassen brand het soms als er iets van plas of wat dan ook op die hechtingen komen. Nou ik hoop dat het zo snel mogelijk over is het is eventjes doorbijten maar aan deze berichten zie ik dat daarna alles weer goed is...

Het is trouwens wel goed ingepakt met verband, en ik moet vaseline gebruiken op de eikel

Thomas #14 19 sep 2009 01:56

Ai, dan zijn de komende 7 dagen even erg onhandig! Wijdbeens lopen, en volbewondering kijken dat je penis zo dik (en rood) kan worden. Niet schrikken hoor, dat trekt (?!) vanzelf wel weg.

satopex #15 21 sep 2009 14:05

gefeliteerd met je besnijding.als alles goed genezen is en je weer gaad aftrekken geen vaseline of glijmiddel gebruiken maar baby of talkpoeder met duim en wijsvinger over de eikel vrijven totdat je klaarkomd.dan ontstaat er snel een hoornlaagje zodat je in je slip geen iriternd gevoel krijgd.geen glijmiddel of vaseline daar word de eikel week van.

Besneden #16 23 sep 2009 19:05

Ik heb een paar post hierboven gemeld dat ik pas besneden was. Nu Woensdag kermde ik het net uit van de pijn. Tot 2x toe vandaag met het plassen doet het gruwelijk zeer. En het lijkt dat de wond open is er komt namelijk veel pus/troep uit het korstje is namelijk losgelaten...

Ik vind het eigenlijk wel zorgwekkend, moet ik hiervoor de dokter bellen. Zo even douchen maar ik ben bang dat dat ook niet prettig zal zijn!

De zwelling is al wat verminderd en het blauw/paarsige is weg althans zo goed als alleen is het allemaal open en komt er rotzooi uit.

Erwin #17 23 sep 2009 20:30

Heb je ook koorts? Dan moet je zeker de huisarts bellen. Een beetje ontstoken wondje is niet zo erg, dat gaat waarschijnlijk vanzelf weer over. Maar in principe hoort het helemaal niet zo te gaan ontsteken en hoort het helemaal geen pijn te doen. Ga voor de zekerheid maar even naar de huisarts, want alleen de erge pijn is al zorgelijk genoeg. Misschien krijg je een antibioticum voorgeschreven, maar dat kun je het beste even overleggen, nadat de huisarts de wond beoordeeld heeft.

Guido #18 23 sep 2009 20:34

Alle operaties of behandeingen kunnen compicaties hebben. Er kunnen bij een besnijdenis (circumcisie) complicaties optreden, eigenlijk altijd alleen rond de gehechte wond, bijvoorbeeld een nabloeding of een bloeduitstorting onder een hechtingof een infectie of abces. Neem dan contact op met de behandelend chirug, of beter met de assistente van de afdeling in het ziekehuis waar je geholpen bent.

Besneden #19 25 sep 2009 13:31

En weer een berichtje van mij. Vanmorgen ben ik teruggeweest naar de polikliniek en daar bleek dat zowiezo ik teveel littekenweefsel in mijn plasbuis had. En het plassen daarom zeer moeilijk ging, dit is nu opgelost. De open wonden konden ze niks aan doen aangezien het ''gelukkig'' niet ontstoken was. Voor de extra pijn heb ik nu diclofenac 50mg gekregen. 2x per dag douchen en vooral veel rusten. Dat laatste is mijn fout geweest aangezien ik Dinsdag weer begonnen was met werken..

Ik ga nu minder eigenwijs zijn en rusten! Hopende op een spoedig herstel.

Wim #20 19 jan 2010 17:10

Het is nu de vijfde dag na mijn besnijdenis en ik mag zeggen dat alles vlot verlopen is. Het enige waar ik veel last van heb zijn de erecties bij het slapen. Ik heb al enkele nachten geen oog dicht gedaan omdat de draadjes tegen trekken bij een erectie en dat is toch wel zeer pijnlijk. Overdag heb ik er geen problemen mee, dan let je er gewoon op, maar s'nachts voel je het pas als hij stijf staan en dan is het even doorbijten.

Anoniem #21 19 jan 2010 17:38

Dat is een goed teken hoor dat hij alweer in erectie gaat dat het goed geneest. Maar dat valt toch wel mee dat trekken?

De eerste dagen wil hij dat echt niet want dan is hij helemaal dik en blauw.
Laatst bewerkt: 19 jan 2010 17:50 door Anoniem.

satopex #22 26 jan 2010 16:50

je moet zeker 3weken wachten met rukken.eerts moet het goed genezen zijn,het zal wel niet meevallen todat je weer een zaadlozing kan krijgen.maar je moet maar denken dat je er iets mooi"s voor terug krijgd.ik heb mijzelf ook laten besnijden en vind het heerlijk een besneden lul te hebben.tip:als je met rukken begind gebruik dan baby of talkpoeder om zo snel mogelijk een hoornlaagje te vormen dan ben de overgevoelig snel kwijt.draag een strakke katoenen slip of boxer om iritatie aan de eikel te voorkomen.

satopex #23 26 jan 2010 16:55

Dank je Satopex, je drukt je wat plastisch uit, maar daar komt het in concreto wel op neer. Het duurt zo'n week of drie, vier voordat de operatiewonden volledig genezen zijn en de littekens soepeler zijn geworden. De nachtelijke erecties worden frequenter en langduriger en ongeveer in deze periode kun je technisch weer masturberen. Met een massageolie kun je de overgevoeligheid in het begin ondervangen omdat je de voorhuid natuurlijk mist.

Ik hoop dat je wat aan mijn reactie hebt.
Laatst bewerkt: 26 jan 2010 17:01 door Anoniem.

anoniem #24 12 feb 2010 02:22

Hey mensen, ik ben een jongen van 17 jaar oud. ik ben sinds 4 dagen geleden besneden omdat mijn voorhuid te strak was. Het probleem is nu dat mijn eikel echt heel gevoelig is. Als ik em ook meer een beetje aanraakt prikt het erg en doet het echt pijn. Ik weet dat het natuurlijk altijd pijn doet als je eikel in aanraking komt kort na een besnijdenis maar het lijkt wel heel erg. Ik zit nu gewoon meestal achter mijn bureau met mijn penis dan maar uit mn broek, want anders verga ik echt van de pijn. Maar het gaat me om het volgende:

Als de eikel puur ontbloot is, zonder dat het iets aanraakt...komt er dan wel eelt op?

Ik was mijn eikel nu elke dag met lauw water en ik laat em ook 'hangen' in een kopje lauwe thee. Is dit genoeg om ervoor te zorgen dat er eelt opkomt?

vervolg op de vraag hierboven, is het beter dat ik dat eerst een tijdje probeer en daarna pas mn eikel bedek met kleding ipv te vergaan van de pijn?

bij voorbaat dank

Anoniem #25 12 feb 2010 02:23

Van dat kopje thee vind ik een beetje vreemd. Is het een dokter die je dat heeft geadviseerd, of heb je dat zelf bedacht.

Het is niet vreemd dat je vlak na een circumcisie een erg gevoelige en soms pijnlijke eikel hebt. Operatiewonden hebben de tijd nodig om te genezen, en zeker de penis die sterk geïnnerveerd is (veel gevoelszenuwen) kan dan nog erg gevoelig zijn.

Het kan wel extra pijn doen als de wond geïnfecteerd is geraakt. Er is dan sprake van zwelling (extra), een kloppend gevoel, koorts en pijn. Neem dan contact op met de huisarts of de behandelend chirurg.

Na een besnijdenis?

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA