Aanhoudende lichte koorts, hartruis, gewichtsverlies. Wat is dit?

  • #1

    Ik ben nu 23 jaar.

    3 maanden geleden begonnen mijn klachten, toen ik op vakantie was in de Belgische Ardennen. 5 maanden ervoor was ik in Thailand geweest.

    Ik kreeg last van darmklachten en steken in mijn rechterzij. Die steken waren er anderhalve maand later nog. Ook werd ik op meerdere momenten gedurende de dag draaierig en werd ik steeds vermoeider. Ik begon af te vallen terwijl ik normaal altijd netjes op hetzelfde gewicht bleef. Ik at gewoon hetzelfde. Die abonormale vermoeidheid heb ik mijn hele leven geloof ik al last van gehad, in sommige periodes is het erger dan andere, maar ik heb altijd minder energie gehad dan anderen. Een nachtje stappen is bijvoorbeeld geen optie voor mij. Ik heb voor zo lang als ik mij kan herinneren, in ieder geval vanaf de middelbare schoo, ook een erg hoge hartslag in rust gehad, altijd boven de 100.

    Drie weken geleden ging ik mijn temperatuur maar eens opmeten, omdat ik mij al zo lang naar voelde. 38.2 graden. Vanaf dit punt ben ik het elke dag gaan meten, rectaal. Elke dag minstens 38 graden einde van de middag. Dit is nu al 3 weken zo. Ik heb 2 keer een bloedonderzoek gehad en ik heb geen ontsteking of infectie. Mijn nieren, schildklier, lever werken goed en geen tekorten. Ik had alleen wel een licht vitamine b12 tekort, vreemd, want ik eet gewoon dierelijke producten. De huisarts zegt dat de koorts hier niet van kan komen. Ze heeft mij afgelopen woensdag lichamelijk gecheckt en ik heb op meerdere plekken in mijn lichaam opgezwollen klieren. En ze heeft een hartruis bij mij ontdekt. Dit had ik als kind ook een keer maar hier hebben ze niet echt iets mee gedaan. Ik heb mijn huisarts verteld dat mijn hartslag altijd hoog is. Ze ging het checken, hij was 138. Nu ben ik doorverwezen naar een internist. Alleen het duurt mij allemaal te lang, ik zit nog op school en ik wil geen jaar overdoen. Dus ik hoop dat iemand hier weet wat het misschien kan zijn. Ik ben ook al voor een echo geweest van mijn abdomen, hier was niks op te zien. Ik ben ook klein voor mijn leeftijd, terwijl dit niet in mijn familie zit. Dokters hebben mij vroeger onderzocht maar zijn er nooit achtergekomen hoe dit komt. Ik vraag me af of het iets te maken kan hebben met mijn klachten.

    Reageer
    #2

    O, en de steken zijn nu dus weg, sinds de koorts kwam. Ik heb al minstens een week vrij genomen en veel gerust, maar ik wordt er niet beter op. Ik heb verder geen griep klachten of zoiets.

    Reageer
    #3

    Er zal in ieder geval nader onderzoek gedaan moeten worden.
    Je ontlasting had wel een keer gecontroleerd kunnen worden. Je zou een bacteriële of parasitaire infectie kunnen hebben

    Reageer
    #4

    De dokter koos ervoor dit niet te doen, omdat mijn ontlasting nu al een hele tijd normaal is. Ze zei tegen mij, `als je een parasiet of zoiets hebt dan heb je 4 tot 5x per dag diarree´ Ik had wel gevraagd of ze het kon checken, maar zij vond dit dus niet nodig.

    Reageer
    #5

    dat met die diarree is niet altijd waar...overleg het met de internist

    Reageer
    #6

    Is er nog iets uit de onderzoeken gekomen intussen?

    Reageer
Reageer op: Aanhoudende lichte koorts, hartruis, gewichtsverlies. Wat is dit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief