Pijn op borst en knoop in maag

  • #1

    Het betreft onze zoon van 19. Klaagt al een half jaar over pijn op borstbeen en een soort knoop in de maag met uitstraling naar schouder en hals. Heeft onderzoeken gehad bij de cardioloog. Fietstest, echo, hartfilmpje 24 uur meting van hartslag en bloeddruk. Geen bijzonderheden dus geen problemen van het hart. Is nu gediagnostiseerd met syndroom van Tietze. Echter hij heeft soms erge pijn op het borstbeen en de knoop in de maag dat wij als ouders ons afvragen of het wel Tietze is en er iets anders aan de hand is. Hij is inmiddels bij de huisarts weer geweest en er wordt bloedonderzoek gedaan naar de heliobacter bacterie en er worden slikfoto's gemaakt. Hij is soms flink in paniek hierdoor. De paniek versterkt natuurlijk de fysieke klachten. Hij loopt nu bij de therapeut voor ademhalingsoefeningen. Wij vermoeden als ouders dat het iets met de maag te maken heft maar wij zijn natuurlijk geen arts. Wij hopen dat er zo snel mogelijk een diagnose gesteld wordt.

    Reageer
    #2

    Ik ben ook geen arts, maar ik zou eens kijken of het niet gewoon een slecht sluitende klep is naar de slokdarm. Brandend maagzuur wordt het ook wel genoemd. Dat geeft problemen/pijnen alsof het een hartprobleem is. Patiënten beschrijven hetzelfde als iemand die een hartaanval heeft.
    Het kan behoorlijk pijnlijk zijn omdat je slokdarm geen beschermende slijmlaag heeft tegen het maagzuur. Het voelt inderdaad als een soort knoop.
    Het is overigens gemakkelijk te testen met een middeltje dat je bij de drogist kunt krijgen. Vraag naar een middel tegen brandend maagzuur. Er zijn verschillende medicijnen tegen die allemaal hetzelfde doen. Innemen op het moment dat je er last van hebt. Werkt het niet, dan heb je geen brandend maagzuur.

    Reageer
    #3

    Stress, angst, spanningen kunnen dit soort klachten wel verooraken.
    Er kan hyperventilatie ontstaan. Ook tietze kan voor angst en paniek zorgen, door de lichamelijke klachten die daardoor ontstaan, waardoor er ook hyperventlatie kan ontstaan.
    Er zijn verder geen aanwijzingen gevonden voor voor andere aandoeningen. Er ontstaan echter wel angstklachten omdat soms gedacht wordt aan hartproblemen.
    Ademhalingsoefeningen zijn dan wel belangrijk.
    Laat je zoon de test eens doen op
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #4

    Uitslag onderzoeken: Geen Heliobacter gevonden in het bloed en bij het slik foto onderzoek ook geen bijzonderheden gevonden. Weer terug bij af. Op zich fijn natuurlijk dat deze uitslagen negatief zijn. Maar wat nu ??

    Reageer
    #5

    Heb je de test ook al eens gedaan die in mijn vorige bericht stond?

    Reageer
Reageer op: Pijn op borst en knoop in maag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief