Angst/onzekerheid eten/drinken

  • #1

    Ik word steeds vaker niet goed van wat je wel of niet mag eten/drinken. Zo drink ik elke dag groene thee omdat ik las dat dat gezond voor je is (hoeveel koppen weet ik niet precies, maar niet weinig). Maar nu las ik weer dat dat slecht voor je lever kan zijn, maar ik lees nergens hoeveel koppen ik wel mag drinken.
    Ook wat suiker betreft, ik weet dat het niet goed voor je is en ik eet het ook niet overdreven veel, maar pas heb ik wel een zak(je) vol met suikersnoepjes in 1 keer opgegeten (glucose-fructosestroop). Nu kwam ik een artikel tegen dat dat ontzettend slecht voor je lichaam is en er kanker van kan krijgen, dat tumor/kankercellen zich met suiker voeden. Gelijk voel ik van alles in mijn lichaam en ben ik helemaal bang dat ik iets ernstigs krijg.. Is het echt zo dat het zo slecht voor me is dat ik nu meer kans krijg op kanker? Je hoort het zoveel om je heen en dat maakt me bang.

    Reageer
    #2

    Je moet gewoon normaal, eten en drinken. Je nket gek laten maken door val allez en nog wat.
    Een zakje snoep af en toe kan zeker geen kwaad als je tenminste geen overgewicht hebt of diabetes.
    Veel groene thee is minder goed. Het is namelijk vochtafdrijvend. Het belast je nieren en je blaas. 2 kopjes per dag is voldoende

    Reageer
    #3

    Je hebt last van hypochondrie. Hypochondrie is een term voor mensen die zich overal zorgen over maken. Jij maakt je zorgen om van alles en nog wat en daar moet je mee stoppen.
    Suiker heb je nodig, het is de brandstof voor je lichaam. Neem je te veel suiker dan slaat je lichaam dat op als vet. Ben je dus niet te dik, dan is er geen probleem. Voor dunne mensen is suiker alleen maar goed.
    Van te veel suiker eten krijg je geen kanker. Alle cellen voeden zich met suiker, dus als je al kanker hebt, dan doen de kankercellen dat ook.
    Ook als je extreem gezond bent eet je veel suiker. Sinaasappels zitten bordevol met suiker. In alle natuurlijke voedingsstoffen die super-gezond zijn zit suiker en dat heeft je lichaam nodig. Je moet alleen niet te veel suiker eten, want dan wordt je dik. Hou dus je BMI in de gaten. Doe de BMI-test: http://www.dokter.nl/index.php?option=com_bmi_v2

    Reageer
Reageer op: Angst/onzekerheid eten/drinken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief