vraagje

  • #1

    Ik ben 16 en volg dit forum 2 weken en wat me opvalt dat veel jonge mensen tussen 12 en 25 jaar bang hebben dat ze iets aan hun hart hebben (heb ik ook dinsdag echo van men hart) hoe komt het dat jonge mensen daar zo bang van zijn

    Reageer
    #2

    Dat is en goede vraag.
    Voor een deel is het in ieder geval de beschikbare informatie op internet. Hyperventilatie klachten komen tijdens de puberteit veelvuldig voor.Vroeger ook al. Maar toen k9n je niet googlen. Internet bestond niet. Als je googled op symptomen, die bij hperventilatie voor kunnen komen, kom je van alles tegen. Daarnaast zijn een deel van die klachten natuurljk ook nog voelbaar in de hartstreek. Dat veroorzaakt in ieder geval onrust.

    Reageer
    #3

    Mij valt op dat het vooral jongeren aan het eind van de puberteit betreft, zo tussen de 18 en 22 jaar. De puberteit is natuurlijk ook een stressvolle periode met alle lichamelijke veranderingen en dan moet je ook nog leren op eigen benen te staan. Dat zal zeker zorgen voor een hoger aantal gevallen van hyperventilatie. In de puberteit wordt je je ook steeds meer bewust, bijvoorbeeld van je hartslag. Door onzekerheid en gebrek aan levenservaring kan dat tot angst leiden wat weer tot spanning leidt en het probleem versterkt.
    Je moet mogelijke hartproblemen natuurlijk niet bagetaliseren, maar het is vaak herkenbaar aan het feit dat jonge mensen het alleen over een direct gevoel van het hart hebben en over ongegronde angst voor een hart-stilstand. Ook valt op dat ze alleen klagen over problemen 's nachts en angst hebben niet meer wakker te worden.
    Zou je een hartprobleem hebben, dan treden veel meer verschijnselen op die een gevolg zijn van die hartproblemen en dan zou je overdag meer problemen moeten hebben dan 's nachts.

    Reageer
Reageer op: vraagje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief