Spanningsmisselijkheid

  • #1

    Hallo, ik heb de laatste tijd heel erg veel last van spanningsmisselijkheid. Dit houdt in dat ik me dan ongemakkelijk of gestresst begin te voelen, en dat dan de misselijkheid volgt. Dit komt door een lange ziekperiode die harder insloeg vanwege mijn verminderde weerstand het afgelopen jaar. Meerdere malen dacht ik dan genezen te zijn en werd ik weer misselijk voor een tijdje. Donderdag was weer een momentje: een melkbiscuit teveel en ik lag weer plat, hoewel de last ditmaal minder aanhoudend was. Echter ben ik steeds nerveuzer bij het eten, de angst om weer misselijk te worden. Nu heb ik er ook lichtelijke pleinvrees van gekregen, want toen ik voor het eerst misselijk was, was dat tijdens een fietstocht waar ik ver van huis was en geen echte effectieve hulp kon krijgen.

    Ik denk wel degelijk dat mijn eerdere misselijkheid niks anders was dan een griep die harder insloeg vanwege mijn verminderde gezondheid (ik had toen een BMI van 15,5, ben nu ondanks dit alles wel bezig met aankomen). Ik heb namelijk allerlei testen gedaan en daar kwam niks uit: geen helicobacter, geen maagzweer, geen galstenen, maag en darmen werken gewoon goed... Nu wil ik echter weten hoe ik hier vanaf kan komen? Zelf gebruik ik Rennie's als ik dan echt het huis uit moet om mezelf tot rust te krijgen, maar uiteindelijk wil ik het toch echt wel oplossen en dat niet meer nodig hebben.

    Reageer
    #2

    Misschien is het goed om er eens met een psycholoog over te praten. Bespreek het eens met je huisarts.

    Reageer
Reageer op: Spanningsmisselijkheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief