iets psychisch verkeerd of toch??

  • #1

    hallo allemaal,

    er volgt een lang bericht over wat ik mee maak en vragen daar over :

    ik ben iemand die zichzelf problemen heel snel aan lijkt te trekken (denk ik).
    ong. 2 jaar geleden begon het met mij heel erg zorgen maken over of ik ziek was, het begon met leukemie daarna werd een hersentumor en daarna darmkanker enzovoort enzovoort. kortom dit is dus gewoon hypochondrie.
    ik was ook altijd heel slecht in kiezen bijvoorbeeld: ik heb 2 stukken pizza voor mij liggen en op dat moment moet ik kiezen welk stuk ik ga pakken, dan ga ik helemaal kijken waar meer kaas op zit of welke meer knapperig is. en dit duurt een minuut ong alleen om een stuk pizza te kiezen. het lijkt mij dat dit een soort van dwang gedachten achtig iets zijn.
    en nu het probleem waar ik nu ook nog steeds mee zit :
    sinds een paar maanden maak ik mij druk over of ik homo ben of niet, omdat ik een keer een homo gedachten heb gehad!!
    het ging zo : ik had die homo gedachten (dit was wel tijdens het masturberen) en ik ging me opeens helemaal druk maken.
    de dag erna kreeg ik meer van die gedachtes (omdat ik mij druk maakte dacht ik).
    ik keek bijna nooit naar jongens en dacht nooit aan seks met jongens enz.
    toen ik een forum las over dat een jongen dit ook had en opgewonden raakte van mannen op de tv, dacht ik gelukkig dit heb ik niet. en je raad het al de dag daarna had ik het ook!!
    nog zo'n voorbeeld : ik las iets op het internet over dat je eigenlijk pas homo bent als je verliefd bent op een jongen (ik ben nog nooit verliefd geweest op een jongen).
    en de dag erna kreeg ik bepaalde gevoelens bij een jongen die ik ken (geen idee of dat verliefde gevoelens zijn).
    het is zo raar, ik kan het niet eens goed uitleggen zo raar is het voor mij, ik snap er lettelijk niks van!!

    ik maak me in iedergeval best wel veel zorgen.
    lijkt het erop dat ik homo ben?
    of is dit een gedachte kronkel ofz?
    ik weet het gewoon niet meer !!
    ik hoop dat iemand mij kan helpen!

    mvg,
    jongen 15 jaar

    Reageer
    #2

    Dat homo ding past eigenlijk wel in het rijtje van andere dingen voortkomende uit de hypochondrie. Een waanbeeld/idee dus.
    Ga naar de huisarts en bespreek het met de huisarts. Je hebt hulp nodig van een psycholoog.

    Reageer
    #3

    Naar mijn idee ben je geen [u]hypochonder[/u] (de keuze tussen 2 pizza's is natuurlijk absoluut geen vorm van hypochondrie), meer een [u]piekeraar [/u]die in kringetjes blijft denken en zichzelf daarmee gek maakt. Rationeel versus emotioneel. Ik meen mijn eigen drang te herkennen om (angstige) gevoelens helemaal uit te pluizen, te analyseren, proberen te begrijpen, te sturen; maar zo werkt het niet. Gevoelens laten zich niet de les lezen of sturen, die gaan hun eigen weg. Gevoelens zijn er om te vóelen.
    Deskundigen zien dit gedrag vaak als een manier om controle te houden. Maar evengoed zou het bijvoorbeeld met AD(H)D te maken kunnen hebben.

    Je bent echt niet alleen hoor, 9 van de 10 pubers maken dit door (en niet alleen pubers;-)). Vraag het maar eens aan een vertrouwd iemand. Als je nou voelt dat het te erg wordt of als je er geen grip meer op hebt, zou ik wel actie ondernemen om het geen obsessie te laten worden.

    Maar probeer je eerst maar eens géén zorgen te maken, dingen los te laten en maar te zien wat het leven je brengt ... Is ws veel leuker en minder dramatisch dan jij vreest. En zo kom je er heus achter wie en wat jij bent.

    Succes, jij komt er wel!

    Reageer
    #4

    Wetenschappelijk gezien zou je altijd het linker stuk pizza moeten nemen.
    En wat dat homo zijn of niet zijn aangaat: probeer het eens uit. Het is geen definitieve keuze, je kunt ook bi-sexueel zijn. Er zijn ook homo's die getrouwd zijn geweest en homo's die later weer met een vrouw gaan samenwonen en zich hetero noemen. Niets ligt vast in het leven, zoek het zelf maar uit, die vrijheid heb je.

    Reageer
Reageer op: iets psychisch verkeerd of toch??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief