kort ademend en benauwdheid

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds een paar weken een lichte druk op m'n borst gevolgd door benauwdheid alsof ik gesmoord wordt zo voel het rond mijn keel. Heb ook tintelingen in m'n nek met een warm gevoel, en soms stijvigheid evenals op m'n borst wat stijve gevoel wat een beetje optrekt richting m'n keel. Weet iemand wat dat is? Ben ook erg kort ademend.

    Kan het door het weer komen?

    Reageer
    #2

    Dat is zonder enig onderzoek moeilijk te zeggen. Een allergie zou kunnen..
    Als je veel stress hebt kan het op hyperventilatie zijn...
    Ga met de klachten naar de huisarts

    Doe ook eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    Ga ik dat maar doen. Waarschijnlijk de stress omdat ik ook stijve nekspieren (schouders) heb. Staat allemaal op spanning, heb ook steekjes in m'n longen. Zijn dat stress symptomen?

    Reageer
    #4

    Dat zou heel goed kunnen.

    Reageer
    #5

    Ik heb wat research gedaan over Hyperventilatie en daar heb ik over gelezen dat er inderdaad een druk ontstaat op je borstkas. Maar kan iemand of u mij vertellen wat voor pijn er dan precies optreedt tijdens een hyperventilatie? Ik heb namelijk ook soms een steek rond m'n hart en zware adem. Even ter eventuele geruststelling want kan niet gelijk bij de huisarts terecht.

    Reageer
    #6

    Ik moet ook zeggen dat wanneer ik bezig met andere dingen ben de druk weg valt en het bijna lijkt alsof er niks meer aan de hand is en dan denk ik er weer aan en komt het vervolgens weer terug.

    Reageer
    #7

    [quote]Ik heb namelijk ook soms een steek rond m'n hart en zware adem. [/quote] Dit samen met een druk op je borst of een brok gevoel in de keel zijn dus typische symptomen van hyperventilatie.

    [quote]Ik moet ook zeggen dat wanneer ik bezig met andere dingen ben de druk weg valt en het bijna lijkt alsof er niks meer aan de hand is en dan denk ik er weer aan en komt het vervolgens weer terug.[/quote] Ook dit is een typisch verschijnsel bij hyperventilatie door stress/angst.

    Reageer
    #8

    Heel vervelend dit. Nog nooit eerder in m'n leven meegemaakt. Zijn er overigens tips tegen die pijn op het borst? Als ik dat op Google intyp is het allemaal gerelateerd aan hart-infarcten en of aanvallen.

    Ben u dokter trouwens?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Neen, ik ben geen arts, maar zorgprofessional. Ik heb wel medische opleidingen gedaan.

    Tegen de klachten die door hyperventilatie worden veroorzaakt kun je ademhalingsoefeningen doen.
    Daar kun je voor naar een fysiotherapeut gaan.

    Als je druk/pijn op de borst hebt en steken rondom je hart krijgt is er een hele simpele oefeningen die je kunt doen.
    5 tellen rustig door je neus inademen en 8 tellen rustig door getuite mond uitademen. Deze oefeningen een aantal keren achter elkaar herhalen. Voelt in het begin vreemd maar je merkt dat de klachten snel zullen zakken.

    Reageer
    #10

    Oké. Bedankt voor de tip, het helpt wel alleen voel me wat licht in het hoofd naar een aantal keer maar dat geeft niet, liever dan die steken en druk op de borst. Gaat een hyperventilatie geregeld met klachten rondom de longen ook? In het midden van m'n rug aan de linkerkant (ook rechts) voel ik af en toe namelijk ook een kleine steek. Of heeft dat te maken met de (verkeerde)manier waarop ik ademhaal?

    Reageer
    #11

    Het is een combi van ademhalen en hyperventileren...
    Hyperventilatie ontstaat namelijk omdat er iets mis gaan met de ademhaling.

    ook dat zijn klachten die daarbij horen.

    Reageer
    #12

    Oke en deze klachten blijven tenzij er sprake is van een andere ademhalings-techniek? Om het zo maar te zeggen..uw advies is dan ook fysio.

    Reageer
    #13

    Ja, het heeft alles te maken met de ademhaling en natuurlijk de bron daarvan. Stress/spanningen /angst

    Voor ademhalingsoefeningen zou ik idd naar de fysio gaan

    Reageer
    #14

    Vriendelijk bedankt voor u antwoorden. Het is in ieder geval rustgevend. Zal zo snel mogelijk een afspraak maken met de fysiotherapeut. 🙂

    Reageer
    #15

    het is in ieder geval niet ernstig maar wel heel vervelend
    Succes !!

    Reageer
Reageer op: kort ademend en benauwdheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief