Bang

  • #1

    Ik ben een jongen en ben 19 jaar. Twee weken geleden voelde ik een bobbel bij mijn lies en ben toen naar een dokter gegaan. Het bleek een opgezwollen lymfeklier te zijn en dat kwam door een wond bij mijn knie. Ik was eerst gerust gesteld maar daarna werd ik toch weer bang voor een ernstige ziekte. De dokter zei tegen mij: als de zwelling er nog twee weken zit dan moet je terugkomen. Nou, vandaag ben ik dus weer naar de dokter gegaan en heeft er na gezocht en hij zij dat ik mij geen zorgen hoefde te maken.

    Het is soms lastig zoeken naar die bobbel en ik had niet echt het gevoel dat de dokter die bobbel gevonden heeft. Moet ik mij zorgen maken of is zo'n bobbel bij bijvoorbeeld hodgekin veel makkelijker te vinden en te voelen?

    PS: het is meer een verdikking, het voelt niet echt als rond aan in iedergeval en soms doet het ook even pijn

    Alvast bedankt 🙂

    Reageer
    #2

    Dat is toch een heel normaal verschijnsel. Zo'n lymfeklier kan ook best wel wat langer aanwezig zijn. dat is niks om je zorgen over te maken. Het is pas nodig om ernaar te laten kijken als ze plotseling heel erg gaat groeien en pijn gaat doen. Dan zou ze ontstoken kunnen zijn. Maar ook dat is verder niet ernstig.

    Reageer
    #3

    Hoi Tandor, dank je voor de reactie. Het grootste probleem was dat ik de afgelopen periode heel erg bang was voor een ernstige ziekte. Ik ben zelfs nu nog bang dat ik iets ernstig heb. De angst maakt me eigenlijk helemaal gek en beïnvloedt toch in zekere zin mijn leven. Ik denk er ook de hele dag aan en als ik weer pijn voel bij de verdikking wordt ik weer heel erg bang. Ik ben bijna ook nooit ziek en ben ook echt een hypogonde...

    Wat kan ik hier tegen doen?

    Reageer
    #4

    Hypochondrie is een angststoornis. Als je hier veel en vaak last van hebt, zou je hier eens met de huisarts over kunnen praten en een verwijzing vragen voor een psycholoog.

    Lees ook eens de columns over angst:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Reageer
    #5

    Dank je wel Tandor

    De wond is nu weg en nu heb ik een nieuwe opgezwollen lymfeklier in mijn lies. Ben nu ook erg vermoeid. De nieuwe opgezwollen lymfeklier doet pijn en de pijn straalt ook uit naar mijn linkerbal. Kortom: ik maak nu nog meer zorgen jammer genoeg...

    Hoe ziet een opgezwollen lymfeklier eruit bij de ziekte van Hodgekin. Hoe groot moet de zwelling om je echt zorgen te moeten gaan maken?

    Reageer
    #6

    Zorgen maken heeft nooit veel zin want dat geeft alleen maar stress. Wel goed in de gaten houden.

    Reageer
    #7

    De lymfeklieren kunnen best nog wel een tijdje aanhouden na een infectie. Het is dus niet zo vreemd dat er nog een lymfeklier in de lies aanwezig is en de wond inmiddels dicht is. Dat is niets om je zorgen over te maken.
    Het is tijd voor de dokter als de klier plotseling heel dik gaat worden, voor een klier in de lies hebben we het dan 4-5 cm, of plotseling groter wordt en erg pijnlijk is.
    Blijf wel zoveel mogelijk van de klier af. Als je er constant aan zity te voelen, kan ze dus ook geïrriteerd raken.

    Reageer
    #8

    Ik heb er inderdaad ook veel aangezeten de afgelopen periode. De nieuwe zwelling is ook dun maar je voelt hem wel beter.

    Kan door sporten je vergrote lymfeklieren ook geïrriteerd raken?
    Ik doe een vechtsport waarbij je je benen veel moet bewegen en veel trapbewegingen moet maken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat zou best kunnen....

    Reageer
Reageer op: Bang


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief