Ineezakken, koud en mompelen

  • #1

    Hallo,
    Ik woon samen met mijn 64-jarige moeder.

    Ik heb mijn moeder ineengezakt gevonden en ze reageerde niet op mijn stem. Ik heb haar op haar zij gelegd met een kussen achter haar hoofd. Ze had een kleine gele afscheiding op haar gezicht, slijm uit de neus en had weinig kleur in haar gezicht.

    Ik besloot de ziekenwagen te bellen maar hierop reageerde ze en stond erop dat ik geen ziekenwagen belde. Ze kwam dus bij, ik hield haar zodat ze kon zitten (leunend tegen de zetel naast haar). Ze had kotsneigingen maar daar bleef het bij. Uiteindelijk hielp ik haar in de zetel waar ze meteen in slaap viel en begon te mompelen ("mama", "papa", en mijn naam").
    Ik moest haar wakker maken (wat niet makkelijk is) zodat ze zich kon verleggen. Ze lag namelijk op haar arm dat blauw werd. Heel haar lichaam was koud. Dit werd verholpen met twee lakens over haar heen en de verwarming aan.

    Na een uur lijkt ze het niet te warm noch te koud te hebben. Toch vind ik haar lichaam veel te koud. Ze heeft nergens pijn, ze voelt zich alleen "raar vanbinnen". Meer informatie krijg ik niet uit haar omdat het moeilijk is haar wakker te houden. Ze slaapt nu, (snurkt af en toe) ik wacht de situatie af.

    De reden dat ik de dokter niet heb gebeld, is omdat mijn moeder hier meerdere keren op stond hem niet te waarschuwen. Ik ben zelf nog student en we moeten zuinig omgaan met geld.

    Heeft iemand enig idee wat mijn moeder voorheeft?
    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Dat is zo zonder onderzoek moeilijk te zeggen, maar ik zou je toch adviseren om een arts te waarschuwen. Het is wel zorgwekkend....

    Reageer
Reageer op: Ineezakken, koud en mompelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief