verkrampen tijdens auto

  • #1

    Hallo ik heb 2 jaar een paniekstoornis gehad, heb het ondertussen nog 3 dagen in de 2 weken gemiddeld. In de beginfase durfde ik niet eens de wc in omdat de muren dan op me afkwamen, heb in de 2 jaar al wel me rijbewijs gehaald en een bedrijf gestart, ben 21 jaar. Heb ondertussen ook scheur buik gehad. Maar heb een vraag reed eergisteren voor het eerst 5 uur in de auto, op de snelweg, na 2 uur kreeg ik een paniekerig gevoel en wat ik heel vaak heb net zoals dit ritje dat me nek spieren verkrampen gedisorienteerd raak. En het lijkt alsof mn ziel en lichaam niet samen werken. Alsof ik in de achtbaan zit en last heb van de "G kracht " moest over bruggen en kreeg een heel onwerkelijk gevoel omdat ik geen einde van de brug nog kon zien. Ik ben inmiddels al zolang aan het vechten dat ik depressief begin te raken, ik wil graag vrolijk zijn zonder me hele leven te moeten aanpassen op me psychische klachten. Ik mis het normale leven, normaal ben ik erg sociaal maar als ik zo'n aanval heb, blokkeer ik met praten, als iemand iets zegt ben ik zo met me gevoel bezig dat ik erg kortaf en geïrriteerd reageer en dat kan ik niet veranderen op zo'n moment ik doe alle dagelijkse dingen wel gewoon maar het is moeilijk vol te houden. Heb al een paniek behandeling bij dimense gehad maar heb er vrij weinig mee bereikt heb alles zelf gedaan moest rondjes draaien in een stoel etc. .. maar dat werkte niet bij mij de simulatie om de angst op te roepen was te klein. Als iemand een antwoord weet of mij eraf kan helpen wil ik je 1500 euro geven. Maar dan moet ik er ook echt af zijn. Alvast bedankt en hoop snel op reacties

    Reageer
    #2

    Dat is heel vervelend voor je. Vooral ook omdat de therapie niets heeft opgeleverd. Gebruik je op dit moment medicijnen?

    Reageer
    #3

    Hallo nee gebruik niks, drink ook niet meer want daar word ik erg ziek van. Ben bang voor medicijnen heb er een slechte ervaring mee maar ik zit er wel waan te denken iets aan te vragen. Maar ben bang dat het dan erger word. Wat zou u aanraden?

    Reageer
    #4

    Je zou een natuurlijk middel kunnen uitproberen om wat meer rust te vinden en niet in een depressie te raken.
    Hypericum = St.Janskruid.

    Reageer
    #5

    Hallo tandor bedankt! Ik snap dat u er niet inhoudelijk op in ging aangezien het Koningsdag was. Wilt u er vandaag of morgen inhoudelijk op in gaan? De kruid gaat mijn problemen niet oplossen kunt u mij please de de juiste weg op helpen, mocht ik er vanaf komen Door u doneer ik 1500 euro aan u of het bedrijf dokter.nl.

    Reageer
    #6

    Het St. Janskruid gaat het "probleem" inderdaad niet oplossen, maar kan wel helpen om wat meer tot rust te komen.

    Over het paniekerig gevoel in de auto:
    Het is mogelijk dat de drukte om je heen en het langdurig concentreren toch wat spanning en onrust veroorzaakt. Dan kan er heel makkelijk wat paniek ontstaan. Vervolgens ga je je houding aanpassen. Dat doe je onbewust omdat je paniekerig gevoel probeert te onderdrukken. Vooral je nekspieren en je schouderspieren gaan dan inderdaad verkrampen. Weet je hoe de paniekstoornis is ontstaan?

    Lees ook eens de columns die ik over angst heb geschreven. Kijk of je er herkenningspunten in kunt vinden.
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Laat me weten of je dingen herkent..

    Reageer
Reageer op: verkrampen tijdens auto


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief