Al 3 maanden ziek zonder duidelijke oorzaak

  • #1

    Hallo,
    Ik ben een beetje moedeloos aan het worden. Ik ben een 21 jarige vrouw en ben sinds 3 maanden constant ziek. Het begon met verkoudheid, toen een griep die twee weken aan hield en toen kreeg ik (voor het eerst in mijn leven) blaasontsteking. Ik kreeg antibiotica, maar zodra de kuur af was, kwam het terug. Urine op kweek gezet en nieuwe antibiotica gekregen. Het leek weg te zijn en een week later belde ik voor de uitslag, die heel onduidelijk was, maar volgens de assistente zat het kortom nu goed. Hierna kreeg ik steeds meer last van mijn maag en darmen. Erg rare ontlasting, constant gevoel dat ik moest spugen en ondraaglijke krampen. Dit gebeurde op een zaterdagnacht, dus vorige week zondag naar de huisartsenpost geweest. Weer urine getest en weer blaasontsteking. Er werd mij geadviseerd om de dag erop naar eigen dokter te gaan. Hier werd weer urine getest en op kweek gezet, alleen was de urine nu ineens helemaal schoon. M'n darmen werden als laatst onderzocht om te kijken of er een bacterie in zat door de antibiotica vanwege de darmklachten. De ontlasting was echter schoon.
    Eindelijk leek ik weer genezen, tot ik dinsdag keelpijn kreeg en afgelopen woensdag keelontsteking werd geconstateerd. Doordat ik al 2 soorten antibiotica had gehad in 1 maand die beiden niet hadden gewerkt, kreeg ik geen medicijn en moest ik in het weekend als het erger werd maar weer de huisartsenpost bellen. Nou werd het inderdaad vee erger vannacht, en heb ik daarnaast ook allemaal jeukende, pijnlijke bultjes op m'n vingers gekregen die zich steeds lijken te vermeerderen. Ben dus weer snel naar de huisartsenpost geweest, maar best wel voor niets. Volgens de huisarts heb ik een virus, hierdoor kan ik geen antibiotica krijgen. De keelontsteking en bultjes zijn beiden gevolg van het virus en gaat vanzelf over.
    Nu ben in echt ten einde raad. Ik lig er al 3 maanden uit. M'n school, werk en sociale leven lijdt er enorm onder en ik wil gewoon weer gezond zijn. Ik heb het gevoel totaal niet serieus genomen te worden door de dokters. Op internet is niks te vinden over een combinatie van blaasontsteking, keelontsteking en die bultjes. En als het een virus is, hoezo heb ik dit? Hoe kom ik er vanaf? Is het besmettelijk? Moet ik niet onderzocht worden? Wat voor virus is het überhaupt?
    Daarbij ben ik deze 3 maanden ook enorm moe geweest constant.
    Hoe kom ik er achter wat ik Heb en zorg ik dat de huisarts me serieus neemt? En herkent iemand deze klachten?

    Alvast heel erg bedankt voor de reacties

    Reageer
    #2

    Je bent begonnen met een verkoudheidsvirus, daarna heb je het griepvirus gekregen. Bij gevolg kreeg je dus ook een blaasontsteking. Hiervoor heb je antibiotica gehad die dus weer invloed op je maag en darmen hebben gehad waardoor je maag en darmklachten hebt gekregen.
    Dit alles bij elkaar heeft je afweersysteem toch wel wat verzwakt waardoor je dus gevoeliger bent voor aanvallen van virussen en bacteriën. Dat is dus dan ook de oorzaak waarom je nu dus een keelontsteking hebt. Er zijn een aantal virussen die een keelontsteking kunnen veroorzaken. Antibiotica helpt hier inderdaad niet tegen. De bultjes kunnen dus ook door een virus worden veroorzaakt. Of dat hetzelfde virus is als de keelontsteking is moeilijk te zeggen. Ze kunnen ook door warmte of koorts worden veroorzaakt.

    De virussen zijn altijd aanwezig. Normaliter hoef je daar allemaal niet zoveel last van te hebben. Maar je afweersysteem is dus wel verzwakt geraakt. Daarom heb je nu dus wel meer last van de alledaagse virussen.
    Verkoudheid, griep, blaasontsteking, keelontsteking, ja je raakt er wel vermoeid van.
    Blijft de blaasontsteking over....maar hier geldt eigenlijk hetzelfde voor.
    Je hebt gewoon een beetje pech.
    Zorg voor gezonde voeding, neem eventueel een multivitamine supplement, eet dagelijks verse groenten en vers fruit. Zorg dat je voldoende drinkt ( 2 liter per dag)

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie (: Het kan dus allemaal toeval zijn dat iemand die 21 jaar lang nooit ziek is geweest, heel af en toe verkouden of griep, ineens alles achter elkaar krijgt? En waar ik me dan verder druk over maak is als ik nu zo vatbaar ben voor alles, word ik dan niet weer ziek bij het eerste beste virusje wat ik weer tegenkom, of hoe lang duurt het voor mn lichaam weer wat sterker is?
    En hoe dit ooit dan is begonnen snap ik ook niet helemaal, aangezien ik goed op mn voeding let, altijd multivitamine slik in de winter, genoeg fruit, zuivel vlees en groenten eet en genoeg drink. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik in januari heel veel stress heb gehad aangezien iemand in mijn gezin ernstig ziek was, wat nu gelukkig overigens de goede kant op gaat. Maar kan stress zo'n impact hebben op je gezondheid?

    Reageer
    #4

    Je lichaam zal zich zeker weer herstellen. Dus daar zou ik me maar niet zo veel zorgen over maken.

    Stress kan voor behoorlijk wat problemen zorgen. Dat heeft namelijk ook invloed op je afweersysteem. Het is dus dan eigenlijk niet zo raar dat zeker in de wintermaanden problemen gaat krijgen en veel gevoeliger bent voor virussen. Ook de vermoeidheid kan daar vandaan komen.

    Reageer
Reageer op: Al 3 maanden ziek zonder duidelijke oorzaak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief