Asbest?

  • #1

    Door de storm die nu door het land raast is er vanmiddag bij ons een stuk golfplaat afgebroken en in stukken op de grond gekletterd. Nu beweert iemand dat het golfplaten zónder asbest waren, omdat dat destijds al verboden was te gebruiken en omdat het als zodanig verkocht werd. Nu weten we dat niet zeker.

    De platen zelf zijn niet glad, er zit aardig wat aanslag op. Nu is de vraag: kunnen we dit zelf gewoon weghalen? Ik ga er namelijk vanuit dat, mócht er asbest vrijgekomen zijn, dit allang weggewaaid is met deze wind. Zitten er risico's aan?

    De plaat is natuurlijk wel gebroken en er is natuurlijk niet in gezaagd, dus zal er dan eventueel veel schadelijke stof zijn vrijgekomen?

    Bedankt voor de hulp alvast!

    Reageer
    #2

    Dat risico zal uiterst klein zijn. Nagenoeg nihil.
    Alleen zul je zeker moeten weten of het asbest is of niet. Dat is namelijk wel belangrijk voor het verwijderen en opruimen. Daar zijn natuurlijk wel speciale regels voor.

    Reageer
    #3

    Oké, bedankt! Alleen zit ik hier met een man in huis die altijd zo makkelijk over alles denkt... ik zal 't proberen aan 'm duidelijk te maken haha.

    Reageer
Reageer op: Asbest?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief