overmatig zweten (hyperhidrose) en zink

  • #1

    Hoi, ik heb last van hyperhidrose sinds mijn pubertijd denk ik. Ik zweet constant als ik in sociale situaties of in stresssituaties zit. Het maakt niet uit of het zomer of winter is!! Ik zweet op mijn handen, onder mijn oksels, mijn voeten, mijn achterwerk... Ik heb er enorm last van!! Toen ik mijn probleem bij mijn huisarts besproken had, had ze voorgesteld een bloedtest te doen. Het bleek dat mijn zink te laag was. Ze zij dat dat de oorzaak is van mijn zweten. Ik gebruik nu voor een week elke dag een zinksupplement van 25 g, maar heb nog geen verschil gemerkt van mijn zweten. Ik twijfel echt dat zink het probleem is van het zweten. Op het internet heb ik ook niets over zink en hyperhidrose kunnen vinden.... Kan iemand aub bevestigen dat zink te maken heeft met overmatig zweten? Of juist niet? En wat kan ik nog doen om het zweten te laten stoppen?? Ik heb immers al gels, rollers, iontoforese, thee, ... Geprobeerd, maar niks heeft geholpen? Alvast bedankt!!
    Sara

    Reageer
    #2

    Ook ik heb last van overmatig zweten, zelfs nu ik alleen thuis ben zweet ik. Bij mij is er nooit wat vastgesteld of onderzocht. Wordt vaak alleen gezegd dat het waarschijnlijk komt omdat ik chronisch ziek ben.

    Reageer
    #3

    Ik denk dat een zinktekort als oorzaak wat kort door de bocht is.
    Vraag je huisarts een verwijzing naar de dermatoloog. Een dermatoloog heeft veel mer ervaring met deze aandoening. Er zijn verschillende behandelingsmethoden. De dermatoloog kan kijken welke voor jou het meest geschikt is. Daarnaast zal ook even moeten worden gekeken of er een duidelijke oorzaak te vinden is. In jouw geval zouden dat hormonen kunnen zijn omdat de klachten tijdens de puberteit zijn begonnen.

    Reageer
    #4

    Ja het is erg lastig!! Ik zweet ook als ik thuis ben, maar het wordt erger als ik in een plek ben met veel mensen om me heen! Wat bedoel je eigenlijk met chronische ziekte? En kan je overmatig zweten dan niet behandeld worden?

    Reageer
    #5

    Ja ik dacht juist hetzelfde!! De testesterongehalte in mijn bloed is een beetje te hoog. Kan dat misschien de oorzaak zijn dan?

    Reageer
    #6

    Een te hoog testosterongehalte van de vochtregulatie inderdaad beinvloeden.

    Reageer
    #7

    Ik kom tegen dat vitamine B1 zou kunnen helpen. Gaat om je zenuwstelsel maar vind het lastig na te vertellen. Beter wel het hele B-complex voor het evenwicht.

    Reageer
Reageer op: overmatig zweten (hyperhidrose) en zink


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief