Vage klachten: duizelig, moe, maagzuur

  • #1

    Hallo,

    Ik ben al zo'n 1,5 jaar aan het sukkelen met mijn gezondheid (althans: sinds die tijd heb ik geregeld wat vage klachten).

    De hierna te omschrijven klachten zijn ofwel een bepaalde periode heftiger aanwezig, ofwel licht aanwezig/afwezig ofwel helemaal afwezig.

    Inmiddels ben ik al een aantal keer bij de huisarts geweest en ook bij een internist ('vage klachten poli'). Die konden niets vinden (ook mjn bloed was goed) en gooiden het op stress. Nu wil ik dat best aannemen, maar volgens mij heb ik geen stress. Ik maak mij in elk geval nergens druk over. Ik heb ook niet het idee dat er iets ergs aan de hand is. De klachten zijn immers niet progressief, daarnaast heb ik regelmatig helemaal nergens last van en gaat sporten - bijvoorbeeld - ook moeiteloos.

    Wat heb ik nu precies.

    Het begon allemaal met een wat duizelig, licht en wat afwezig gevoel in mijn hoofd. Dit is eigenlijk de meest aanwezige terugkerende klacht. Daarnaast heb ik tijdens de klachtperiode trillende vingers en lijkt er een soort ultrasone trilling door mijn lichaam te gaan. Ten slotte ben ik wat vermoeider en lustelozer. Allemaal niet extreem heftig, maar wel vervelend en soms belemmerend. Top voel ik me niet.

    Naast dit alles heb ik - volgens mij - sinds 1,5 jaar last van maagzuur. Echt zure oprispingen heb ik niet, maar wel druk achter m'n borstbeen, een branderig gevoel in m'n keel, een brokgevoel en zo nu en dan pijn tussen mn schouders. En daarnaast vaak een vieze smaak in mijn mond. Of middelen tegen maagzuur (renni, ranitidine, omeprazol) echt helpen weet ik niet. Het verhelpt in elk geval niet de overige klachten.

    Een nogal vaag verhaal, maar wellicht ziet iemand aanknopingspunten. Ik hoor jullie reacties graag, waarvoor dank!

    Mrtn

    Reageer
    #2

    IJzertekort? Te kort aan B12?

    Reageer
    #3

    De klachten die je beschrijft lijken toch sterk op stress gerelateerde klachten. w.o. hyperventilatie.

    Ervaar je al langere tijd stress en/of spanningen?

    Reageer
    #4

    ik denk dat je chronische hyperventilatie hebt... heb al deze klachten ook. eerst begon het met maagzuur en nu de rest, zwaar hoofd, duizelig, boeren a volonte (totaal verschrikkelijk) pijn in de borst... noem maar op, ik zocht dit net allemaal en blijf op chronische hyperventilatie uitkomen. ik zelf weet nu wel dat ik echt wel vaak last het van wat ik noem onderhuidse stress, ik voel me niet echt gestresst, maar toch ben ik het wel. blijkbaar is het ook een aandoening die veel mensen hebben en niet abnormaal is. ik zou zeggen zoek het op, ga nr de dokter en probeer hyperven techniek, zou helpen

    Reageer
    #5

    Beste,

    Dit zijn voor mij herkenbare klachten. Eet een maand drastisch geen koemelk en gluten. Dat lijkt misschien moeilijk tot je na enkele weken je opmerkelijk beter voelt. Daarna ben je zo overtuigd dat je de gewoonte verder zet.

    groetjes,

    sofie

    Reageer
    #6

    ik herken deze klachten zeer goed. Bij mij zijn ze gestart een jaar geleden. Mijn huisarts gooit het op een combinatie van een chronische vermoeidheid in combinatie met stress. Na een nachtje ziekenhuis werd het vermoeden van chronische hyperventilatie als diagnose gesteld. Gezien de privé omestandigheden waarin ik leef, kan ik dit wel kaderen, maar na een jaar oefeningen doen bovenop de jaren yoga die ik al deed/doe had ik toch wat effect verwacht en dat is tot heden nihil... De stress kan hier deels,aangepakt worden, maar niet helemaal. Alhoewel ik er niet van overtuigd ben dat dit de enige factor is...

    hopelijk gaat het met jou,ondertussen beter!

    Reageer
    #7

    Allereerst zorgen voor een verstandig voedingspatroon met zo min mogelijk geraffineerde suikers. Voor een goede gezondheid is een stabiel bloedsuikerspiegel belangrijk. Best is om regelmatig te eten, bij elk eetmoment ook eiwitten, vetten en vezels te eten. Misschien zijn er ook dingen waar je minder goed op reageert, zoals koffie. Bij maagzuurproblemen is het vaak een situatie van een tekort aan maagzuur.
    Dan kan het zijn dat je wat tekorten hebt, zoals magnesium, zink, vitamine B, vitamine D en omega 3. Magnesium is bijvoorbeeld belangrijk voor je maagzuur.
    Wat kan helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden is chroom. Ben zelf fan van de edelgistvlokken, waar onder andere vitamine B, zink en chroom in zit en ben door het gebruik ook niet zo gauw trillerig meer.

    Reageer
    #8

    Veel water drinken, 2 liter op een dag.

    <span style="line-height: 1.5;">Gaan de klachten niet weg, cannabis-olie.</span>

    Weinig medische aandoeningen die hier niet positief op reageren.

    Die medicijnen van de apotheek zullen alleen maar meer aandoeningen en klachten veroorzaken.

    Hou rekening met alles wat je eet dan weet je wat een potentiele boos doener is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Die klachten heb ik ook gehad..bij mij waren de luchtwegen vernauwd en heb voor een paar maand een puffer moeten gebruiken,na een paar weken verdwenen de klachten !

    Reageer
    #10

    Dag,

    Ik heb dit ook gehad, het werd steeds erger en erger en ik kreeg meer klachten en artsen gooiden het op "stres". Uiteindelijk kreeg ik via via het advies om naar Prof. De Meirleir te gaan in Brussel bij zijn clinic Huminitas. Toen ik hier terecht kwam was het al 8 maanden verder en ik kon ook niet meer zonder pijn lopen, had een hartritmestoornis en talloze andere klachten.

    Ik bleek meerdere allergieen te hebben, chronische lyme en ook andere slechte bactieeren als gevolg van een lekkende darm die wsl door de lyme is ontstaan. In Nederland ben ik nooit op ontstekingswaardes, allergenen etc. getest omdat ze zo overtuigd waren dat het psychisch was. Wel ben ik op eigen aandringen op lyme getest maar ondanks positieve antistoffen viel de test negatief uit. Nu ruim 8 maanden na mijn eerste bezoek, ga ik eindelijk weer wat vooruit. Ik ben al 4 maanden bezig met antibioticakuren.

    Laat je dus vooral niet aan de kant zetten met "psychische problemen" of "stres", en als je geen goede arts kan vinden maar wel steeds achteruit blijft gaan zou ik echt met heel mijn hart Prof. De Meirleir aanraden.

    Veel beterschap!

    Reageer
    #11

    Ik zie hierboven iemand adviseren contact op te nemen met de heer Kenny De Meirleir. Ik adviseer om dan eerst eens te zoeken op zijn naam, hij heeft in 2018 een boete gekregen omdat hij mensen met chronische vermoeidheid behandeld met een omstreden antiviraal middel genaamd Nexavir.

    Reageer
Reageer op: Vage klachten: duizelig, moe, maagzuur


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief