een zenuwachtig en “naar” gevoel, brengt ook vreselijke gedachtens

  • #1

    Hallo,

    ik ben een meisje van 18 jaar.
    enkele maanden geleden kreeg ik zomaar ineens een heel "naar" gevoel, het begint echt op het midden van me borst/buik. zeg maat net iets onder de ribben bij me middenrif zenuwen. als ik dit gevoel heb komen er ook vervelende gedachtes.

    Zelf heb ik een super lief vriendje en hou echt van hem... helaas neemt het gevoel me lichaam soms over maar ook me gedachtes en overal krijg ik nare gedachtes bij. bij me vriend dat ik hem ineens "niet" meer leuk vind. maar ik weet echt zeker dat ik van hem hou!
    maar ook krijg ik zo'n gevoel als ik aan slapen denk of wil gaan slapen, hierdoor word mijn slapen belemmert. op dit moment zit ik op 5mg melatonine om echt in slaap te vallen.

    Net had ik een vreselijke "aanval" ik praat al met een jeugd therapeute. zij zegt dat het paniek aanvallen zijn. maar ik twijfel! ook omdat ik behoorlijke maagklachten heb, zo loop ik al maanden ook al rond met vreselijke maagzuur en pijn in me maag, als ik maagbeschermers slik is het weg maar als ik stop word het weer erg en komt het helemaal terug!
    zou dit gevoel en me maag in verband kunnen staan? het gevoel komt echt uit mijn middenrif zenuw en dit zit dicht bij de maag.. maar zou z'n gevoel ook ineens de spieren in mijn armen kunnen over nemen want zat net te janken niet kunnen stoppen en alleen maar door gaan en dan heel raar doen met je armen zonder dat je het wilt.

    hoop dat iemand dit herkent of me beetje kan helpen?

    die jeugd therapeute zegt angst/paniek aanvallen en mijn dokter zei 2 maanden terug dat het stress was.. maar werk nu al niet meer, heb zoveel rust! en het word niet minder en soms erger! zelf heb ik oxazepam als het niet te houden is. maar nog neemt het niet al het gevoel mee weg, help iemand??

    ook heb ik last van hoge hartslag en hartkloppingen. ik hoop echt dat iemand me kan helpen! want ik weet het niet meer echt totaal niet meer en zie het soms allemaal niet meer zitten!

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Ja dat zei die jeugd therapeute ook al! maar ze helpt me niet echt omdat ze niet veel tijd heeft en plek. dus blijf ik er maar mee rond lopen..

    misschien iets anders?

    Reageer
    #4

    Psychiatrie:
    Heb je problemen zoals angsten of depressies? Of heb je last van vastzittende patronen in de kijk op jezelf, je relaties, je studie en/of werk?

    Contact: U kunt ons bellen op 030- 22 55 555

    Bron:
    http://www.lievegoed.nl/

    Reageer
    #5

    'Het was spannend. Ik hoorde mijzelf dingen zeggen die ik tegen niemand eerder durfde te zeggen. Het hielp wel dat dit anoniem is': http://www.sensoor.nl/

    Reageer
    #6

    Zelf heb ik veel meegemaakt vroeger, maar ik voel me soms depressief niet dat het dan echt erg is, voel me dan meer down..
    ben de laatste tijd wel veel sneller bang, ik kon altijd horror kijken en nu kan ik niks meer zien of ik ben bang... en begin me zorgen te maken dat straks die gevoelens zo erg worden dat ik misschien iets geks doe bij mezelf.. mezelf krabben ofz.. soms wel neiging tot door dat nare gevoel

    Reageer
    #7

    men noemt dit horror gedachten.oxazepam (seresta) is een middel,wat nogal verslavend werkt.die halen het probleem niet weg.wat wel zou helpen,is je angst voorleggen aan je vriendje.en zelf heb ik diabetes type 2.een laag bloedsuikergehalte,geeft bij mij ook een gevoel van "angst" en beven, en maagzuur kramp.door gewoon te weinig gegeten te hebben.

    Reageer
    #8

    @gerard57

    dat heb ik nog niet gehoord.. hmm misschien maar is keertje voorleggen? ook heb ik het de laatste tijd snel koud en van die koorts pijn in mijn spieren.. maar dan ben ik niet ziek?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Herkenbaar. Misschien heb je chronische hyperventilatie. Mij heeft seroxat erg geholpen.

    Reageer
    #10

    Heb je dan last van hyperventilatie? Bij mij ook begonnen met die gevoelens. Nu ben ik 3 maanden verder met kinisist en voel ik me beter. Ga naar de huisarts!

    Reageer
Reageer op: een zenuwachtig en “naar” gevoel, brengt ook vreselijke gedachtens


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief