mijn angst… hulp graag :(

  • #1

    Hii,

    Ik ben een meisje van 15 en heb toen ik 4 was mijn moeder kwijtgeraakt aan kanker. ik kan me er niet heel veel van haar herinneren maar ik zit er de laatste tijd wel mee.

    Als ik bij mijn oma thuis slaap (ik heb mijn eigen kamer) waar ook veel foto's van mama staan heb ik heel erg last van angsten en zie ik dingen die er niet zijn.

    zodra ik het licht uitdoe na het lezen ben ik verschrikkelijk bang, ik krijg rillingen durf niet met mijn gezicht naar de kamer te liggen, zie enge dingen in de donkere delen van de kamer, en fantaseer over geesten en dergelijken. ook word ik vaak 's nachts wakker en daarna kan ik nauwelijks meer slapen.

    Ik vind dit heel vervelend en durf het ook niet aan oma te zeggen.. ik vind het echt eng en hoop dat iemand me kan helpen hiermee 🙁

    Groetjes meisje (15)

    Reageer
    #2

    Beste Meisje,
    Kun je misschien beschrijven wat je angsten zijn?
    Welke enge dingen zie je?
    Wat ben je aan het lezen?

    Reageer
    #3

    Meisje van 15, ik denk dat je moet ophouden met fantaseren over allerlei dingen. Als je in bed ligt, denk je alleen aan je bed, je dekbed op je, aan je lieve oma, je leuke kamer, je leuke vriendinenn, etc. en overdenk de leuke dingen van die dag, niet aan vervelende dingen van die dag. Overdag , behalve naar school gaan en studeren,ook leuke dingen doen. Bijvoorbeeld elke dag 20 minuten gaan joggen. Dat kost niks, kost alleen energie en daarvan val je ´ s avonds gelijk in slaap. Gezond eten, veel groente en fruit en niet teveel internetten, whatsappen, chatten, etc.etc.etc. en tv kijken. VOOR het slapen gaan, ongeveer 2 uren van te voren, niks meer doen. Geen tv, geen internet, wel een goed boek! Suc6 elisa

    Reageer
    #4

    hallo allemaal,

    ik wil graag met jullie delen dat ik enorme angst heb voor mijn dorp ik durf niet over straat in me eigen dorp, als ik de hond uitlaat neem ik een keukenmesje mee om mezelf te beschermen, ik ben bang dat er iets dreigt te gebeuren, heb ook vaak nachtmerries over groepsverkrachtingen en aanrandingen, hiervan wordt ik ben en nog angstiger, ik durf niet naar mijn werk ik zit momenteel thuis, als ik heel soms naar mijn moeder fiets dan heb ik hyperventilate op de fiets en krijg ik het heel benouwd en kan ik bijna niet meer ademen. boodschappen doen we in een ander dorp omdat ik gewoon niet in me eigen dorp dat durf te doen. verder zit ik aan huis gekluisterd met de deuren en ramen goed op slot zodat er niemand binnen kan familie of vrienden bellen van te voren en dan maak ik de deur wel open. in de keuken ligt er een groot keukenmes dan voel ik me wat veiliger. zo dit is een klein beetje hoe mijn angst eruit ziet ik kom en durf nergens meer heen, ik ben blij dat ik het een keer goed heb kunnen delen en verhaal kwijt heb gekunt.

    Reageer
    #5

    Lieve meid, ontwikkel aub geen angststoornis.Kijk voorlopig ook niet meer naar enge films of docu´s op tv die over enge dingen gaan.
    Misschien moet je naar de husarts en vertellen over je angsten. Hij of zij kan jou doorverwijzen. In de tussentijd sporten,gezond eten, op tijd naar bed, en alleen aan mooie dingen denken.

    Reageer
Reageer op: mijn angst… hulp graag :(


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief