Een meisje waarvan ik niet weet of ze echt of nep flauw valt.

  • #1

    Ik ben leraar LO op een middelbare school en mentor van een 2e klas. Nu zit er in mijn mentorklas een meisje van 14 jaar die echt heel vaak flauw valt.
    De eerste keer was ergens in januari dit jaar, tijdens de gymles.
    Soms praat ze als ze op de grond ligt, dan zegt ze dingen als: ''Ik moet naar huis'' ''Laat me los'' ''Ik kan het zelf wel'' en ''Nee, dat wil ik niet'' maar ze reageert dan verder ook niet op wat ik zeg, of ze antwoord de hele tijd met alleen maar ''nee''.

    Sinds januari is ze nu al ongeveer 16 keer flauwgevallen op school, maar ik krijg van haar ouders te horen dat ze er thuis geen last van heeft.
    Dus, nu krijg ik het idee dat ze gewoon doet alsof, maar wie ben ik om zomaar een oordeel te heffen.
    Nu is mijn vraag, hoe kan je herkennen of iemand echt flauw valt, of gewoon goed kan acteren?

    Reageer
    #2

    Google eens op: conversie

    Reageer
    #3

    Ik zit zelf ook op de middelbare school, in VWO 5. Ik val ook vaak flauw met gym. 2 jaar geleden was dit 2 keer per dag ongeveer, keertje of 14 per week. Je moet erg uitkijken met een oordeel geven of het flauwvallen al dan niet echt is. Het zou een conversiestoornis kunnen zijn. Denk er wel aan: dit is niet nep. stress is vaak de oorzaak bij die klachten.

    Maar het kan ook zijn dat ze wel flauwvalt. Let er als docent op of het in bepaalde omstandigheden sneller gebeurt en vraag ook aan haar of ze zelf deze omstandigheden weet. Ik val bijvoorbeeld flauw in een te warme gymzaal of gewoon lokaal. Bij ons staan namelijk de verwarmingen vaak heel hoog aan in de winter. Ook met turnen of wanneer ik me te erg inspan kan ik flauwvallen. Je kan erop letten of ze bleek wordt en hoe ze valt. Zakt ze echt in elkaar? Je moet tijdens de les goed op haar letten. Ik heb aan mijn vriendinnen gevraagd dat ook te doen en ik weet dat mijn docent dat ook doet. Zo kun je zien of ze veranderd tijdens de les zegmaar. Mensen kunnen vaak sneller aan mij zien dat ik me niet goed voel dan dat ik het zelf door heb. Let erop of ze gedurende de gymles een andere uitdrukking krijgt op haar gezicht, minder gaat praten, of in zichzelf gekeerd is. Ik val meestal flauw aan het einde van de les. Wanneer ik me niet goed voel merken mensen aan mij dat ik minder praat, minder fanatiek meedoe, en soms bleker word. Wanneer je zulke dingen ziet zou je aan haar kunnen vragen of het goed gaat of dat ze misschien even moet gaan zitten.

    Ohja, dat ze thuis niet flauwvalt zegt niet heel veel. ik viel thuis ook niet zo vaak flauw in de tijd dat ik 14 keer per week flauwviel. Soms na het douchen, maar voornamelijk ook op school. Dit heeft opzich wel een makkelijke verklaring: op school is meer stress dan thuis waardoor je sneller kan flauwvallen als je er gevoelig voor bent.

    Verder, het is moeilijk om vanaf hier te zien of het echt is ja of nee. Maar als ze al 16 keer is flauwgevallen lijkt het me wel slim dat ze eens naar de dokter gaat.

    Reageer
    #4

    gewoon linea recta naar die leerling toe, heel even op haar rug leggen, hoewel dit vaak niet ideal is omdat de tong de ademhaling kan verstoren. En haar arm op haar eigen gezicht laten vallen. Wie bij bewustzijn is laat dit nooit gebeuren (reflex).

    Reageer
    #5

    je kunt dit zien aan of ze haar ogen dicht heeft en ze kan dan niet meer praten

    Reageer
    #6

    was je er intussen al achter gekomen?

    Reageer
    #7

    lol

    Reageer
    #8

    voor flauw te vallen hoef je niet persee je ogen dicht te hebben een vriendin van mij die is flauwgevallen en hat haar ogen nog open terweil ze in het ziekenbuis overleed

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Een meisje waarvan ik niet weet of ze echt of nep flauw valt.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief