SPOED: graag advies klachten i.c.m. bloedonderzoek

  • #1

    Beste allemaal,

    Afgelopen 7 november 2012 kreeg ik tijdens het douchen een licht gevoel. Ik stopte met douchen want ik voelde mij te licht. Tegelijk begon ik mij benauwd te voelen en kreeg ik last van hevige pijn in mijn buik. Het leek op kramp, maar dit was toch een tikkeltje erger. Ook had ik een matige vorm van diarree. Ik lag een paar minuten op bed, daarna toch weer naar de badkamer gelopen en op de grond gaan liggen van de pijn en daarna was ik te vermoeid om op te staan. Ik had een beetje een hongerig gevoel, maar kon niks eten kort daarna heb ik geel gebraakt met wat slijm. Tussen 4 en 11 november ben ik 1,4 kilo afgevallen zonder dieet.

    De voorafgaande periode had ik last van de volgende klachten:

    - zware hoodfpijn, soms constant en soms met vlagen
    - een nacht lag ik in mijn bed en kon ik niet in slaap vallen ik had erg zware constante hoofdpijn en opeens zag ik iets wat op een groene lasershow leek, ik kreeg veel pijn en daarna denk ik dat ik in slaap ben gevallen waarna ik wakker werd zonder hoofdpijn.
    - sinds enkele maanden moet ik heel vaak plassen, bijna extreem vaak. Soms heel snel na het drinken wel 3 keer in 10 minuten en soms urenlang achter elkaar. Voorheen plaste ik enkele keren op een dag. +/- 3 keer.
    - ik heb erg last van mijn handen en armen deze doen vaak pijn, soms voelt het net als steken en soms net als krampen en tintelingen. vooral mijn rechterhand doet pijn en in mijn linkerhand voelt het meer als steken.
    - soms licht gevoel in mijn hoofd, dan moet ik even naar achteren leunen of kort mijn ogen dicht doen.
    -veel slapen
    - rugpijn in de onderrug
    - terugkerende ontstoken teen
    - laatst brandde mijn rechteroog ontzettend, terwijl ik niks vreemds had aangeraakt. daarna had ik een keer een branderig gevoel in beiden ogen tegelijk
    - slechter zicht (verre afstanden +/- 5 meter waziger zicht)
    - lage bloeddruk
    - ik hoest al december vorig jaar vaak, mijn hoest is wel verminderd maar niet opgehouden, in sommige perioden is de hoest erger dan anders. ik ben niet in alle perioden van hoest ziek/verkouden
    - maandenlang heb ik last gehad van gezwollen lymfeklieren in mijn lies. 2 grote bulten, die zijn inmiddels heel erg klein. Lange tijd geleden ook last gehad van 1 gezwollen lymfeklier bij mijn linker-oksel
    - hevige schilfering onder de ogen en rechter-oorlel sinds of ná 7 november;
    - soms buikpijn;
    - vooral pijn in benen, enkel, rug en ribben die sinds 7 november heb ik hier echt last van, daarvoor heb ik vroeger enkele keren zware (net als) krampen in beiden mijn benen gevoeld. Soms lijkt het ook net alsof ik bloed voel stromen. Ná 7 november voelt het net alsof ik blauwe plekken heb op mijn botten (qua pijn) en soms is mijn gevoel heel normaal. Maar de pijnvlagen zijn de afgelopen dagen frequent.
    - soms pijn bij/na het zitten in de stuit, soms prikkelingen in de stuit bij het lopen.

    Ong 1 a 2 jaar geleden heb ik een HB-waarde van 5,3 gehad. Ik liep blijbaar al enige tijd rond met een veel te laag HB. Ijzertabletten gekregen en na 2 weken weer geprikt, toen zat ik op -/+ 7,8. Paar weken daarna kreeg ik weer gevoelens van vermoeidheid maar sindsdien niet teruggegaan naar de huisarts.

    Ik heb op 12 november 2012 een bloedtest gedaan en dit zijn de uitslagen:

    Bezinkingssnelheid: 2 BSE mm/u
    HB mmol/l: 6,7
    Hematocriet: 0,34
    MCV fl (rode bloedcellen): 75,7
    Natrium mmol/l: 142
    Kalium mmol/l: 3,6
    Kreatine mmol/l: 70
    ALAT/ U/I: 13
    Cholestorol mmol/l: 3,4
    Triglyceride mmol/l: 0,92
    HDL mmol/l: 1,2
    LDL mmol/l: 1,8
    Glucose nuchter mmol/l: 4,7
    TSH mU/l: 1,9

    Ik hoop dat iemand mij goed advies kan geven zodat ik dat over een paar dagen met de dokter kan bespreken. Dat ik bloedarmoede heb is duidelijk.

    Reageer
    #2

    Ook heb ik sinds ik weet niet hoelang een donkerdere stukje pigmentering op mijn rechterarm. Ik ben trouwens onder de 25.

    Reageer
    #3

    Veel plassen en moe... diabetes?

    Reageer
    #4

    Migraine?

    Reageer
    #5

    @Iemand Daar dacht ik ook al aan, maar i.c.m. de andere klachten blijft het toch een bevreemding. Over twee dagen heb ik een afspraak bij de dokter.

    @Anoniem Mijn glucosewaarde is laag. Ik las het volgende over de symptomen bij Diabetes type 2:
    Het al eerder genoemde veel plassen en veel drinken treedt op bij hoge tot zeer hoge bloedglucosewaarden (boven de 13 mmol/l). In principe kan dit het niet zijn.

    Zodra ik weet wat ik heb zal ik het hier posten.

    Reageer
    #6

    Gecontroleerd op Parasiet Dientemoebe Fragilis...?

    Reageer
    #7

    Nee, maar ik had maar op 1 moment diarree.

    Reageer
    #8

    Kan je dit ook bespreken met je arts? Ik denk niet dat wij moeten gaan zitten raden naar diagnosen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben naar de huisarts geweest en van haar moest ik een bloedonderzoek doen. Daar is niks uitgekomen behalve een een tekort aan vitamine D. Dit kan overigens niet de oorzaak zijn voor het vele plassen. Ik moet van haar langskomen voor lichamelijk onderzoek en ik vermoed dat ik nogmaals bloed moet gaan laten prikken.

    Reageer
    #10

    Is er nog iets uitgekomen?

    Reageer
Reageer op: SPOED: graag advies klachten i.c.m. bloedonderzoek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief